יש טיפול? הומוזיגוטית מוטציה בגן MTHFR והפלות

קמי9

New member
יש טיפול? הומוזיגוטית מוטציה בגן MTHFR והפלות

היי,

לאחר שאיבדתי שני הריונות (הדופק נפסק בשבועות הראשונים, ואין לי ילדים) גיליתי שאני הומוזיגוטית למוטציה C677T בגן MTHFR. כל שאר הערכים של קרישיות יתר תקינים, כולל ההומוציסטאין (אני נוטלת חומצה פולית 40 מק"ג מזה שני וחצי, יתכן שזאת הסיבה אם כי לא בטוח).

רופאת הנשים שלי וגם ההמטולוגית שביקרתי מתעקשות שאין שום קשר בין הגן להפלות, וש"אין מה לעשות אלא להמשיך לנסות".

1- מאוד הייתי רוצה לדעת אם יש כאן בנות הומוזיגוטיות לאותה מוטציה, והאם הן טופלו בקלקסן והאם זה הצליח.

2- מי הרופא שטיפל בכן עם הקלקסן? לא יודעת לאיזה רופא לפנות, הרי רופאים רבים טוענים שאין שום קשר. כרגע אני ממתינה לתור פרטי אצל פרופ' קופרמינץ מיכאל שהתרשמתי בפורום שהוא כן מאמין שיש קשר ואף נותן טיפול בקלקסן, אבל מעניין אותי אם יש עוד רופאים שחושבים כמוהו.

3- הייתי רוצה להתייעץ עם גנטיקאי או המטולוג, כבר יש לי הפניות מרופאת המשפחה, אבל אין לי המלצות ואני רוצה רופאים שמאמינים שאולי יש קשר בין המוטציה להפלות. אין טעם שאגיע רק כדי שיגידו לי שאין מה לעשות. אשמח אם תוכלו להמליץ ולשתף את נסיונכן.

תודה!
קמי.

mikadany

New member
אני באותו מצב כמוך (רק שלי יש גם LAC גבולי)

אחרי שחויתי אובדן הריון, בהריון השני לקחתי קלקסן + אספירין + חומצה פולית 5 מ"ג.
ילדתי בשבוע 40, במשקל תקין לחלוטין (2870 גר').
וגם לי אמרו שאין קשר בין הפלות לגן, אבל כן אמרו שלקלקסן יש השפעה טובה על השתרשות הריונות בנוכחות קרישתיות, ושהוא (בגדול) לא מזיק, ככה שסיכוי טוב שהתועלת גדולה על ההפסד.
אצלי זה עבד.
וקופרמינץ אכן נחשב לאורים והתומים בעניין.
בהצלחה

קמי9

New member
תודה

תודה על התשובה, חששתי שלא יענו לי וזה חשוב לי.
כבר אחרי ההריון הראשון גילית את בעיית הקרישה?
תודה לאל שאחר כך זה הצליח.
פרופ' קופרמינץ נחמד? הוא מקדיש זמן למטופל? הוא מסביר ומרגיע?

הוא נחמד מאד, מקצועי ועונה על הכל

הוא לא מהרופאים שישבו ויחזיקו לך את היד (לשם השוואה הרופא נשים מהקופת חולים שראינו דופק נישק וחיבק אותי - את זה קופרמינץ לא יעשה
).
קופרמינץ מקצועי, ענייני ויענה לך על כל השאלות. הוא קצת ביישן נראה לי, פחות מסתכל בעינים בזמן שיחה וכאלה.
כמובן שעם הזמן נבנה קשר יותר אישי, הייתי אצלו נראה לי כל המעקב וקצת לפני, וגם שבאתי אליו עם הילד שלי להגיד תודה, ראו שהוא מאד נבוך מלדבר שיחות יותר אישיות.
הוא כמובן מומלץ מאד!

לי יש סיפור ממש דומה לשלך

אחרי 2 הפלות בשלבים מאוד מוקדמים (לפני הדופק), והבעיה היחידה שאותרה הייתה הומוזיגוטיות ל- MTHFR.
ההומוטולוג של מכבי וכל רופאי הנשים שהייתי אצלם טוענים בתוקף שזה לא קשור, אבל קופרמינץ נתן לי קלקסן וישר נכנסתי להריון (היום שבוע 33), אז נכון שאני צריכה כל פעם לעמוד על שלי ולדרוש להמשיך עם הקלקסן כנגד כל הרופאים - אבל אם זה עובד אז לא מעניין אותי כלום !!!
שיהיה לך המון בהצלחה !

קמי9

New member
נתת לי תקווה

תודה רבה, באמת עזרת לי כי אמנם אי אפשר לדעת מה יקרה אצלי ואיך יתפתחו הדברים, אבל בכל זאת נתת לי תקווה...

גם אני כמוך חושבת שאם זה עוזר אז למה לא להשתמש בזה? אני מרגישה שיש הרבה אטימות במערכת.
חבל שלא ידעתי קודם, שילמתי מחיר כבד שיכול היה להמנע. איבדתי שני עוברים שכנראה היו בריאים ויכלו להתפתח באופן תקין לחלוטין. מזל שבכלל חיפשתי באינטרנט ולא נשארתי רק עם דעתה של הרופאה שלי ("פשוט להמשיך לנסות"... ללכת לקרוע עובר מהגוף שלי זה משחק?!).
אני יודעת שהיו לה כוונות טובות, אבל הפעם השנייה היתה יכולה להמנע אם לא הייתי מאמינה לה כשהיא הסבירה שהעובדה שזה קרה פעם אחת לא אומר שום דבר לגבי ההריון הבא, שזה מקרי לחלוטין ושזה לא אומר שיש יותר סיכוי שזה יקרה שוב. האמנתי לה וישבתי בחיבוק ידיים :( היום אני רואה שזה לא נכון. הסטטיסטיקה מראה על אחוז גבוה של הריונות שאובדים, אבל אותו אחוז רחוק מלהתחלק שווה בשווה בכלל האוכלוסיה. כואב לי שזה יכול היה להמנע.

האם פרופ קופרמינץ נותן מרשם, או שהוא נותן המלצה למרשם והרופא המטפל נותן אותו? האם הוא גם מלווה במעקב הריון, או שעלי ללכת למעקב בקופה? איך זה הולך?
האם הוא נתן לך קלקסן עוד לפני שנכנסת להריון?
האם הקלקסן עושה לך כאבי ראש?

סליחה על השאלות הרבות, את הראשונה שאני פוגשת במצב שלי... אני די בהתחלה של כל זה.
וגם לא יצא לי לכעוס מספיק על מה שקרה :( ואני די צריכה לדבר עם מישהו :(

תודה בנות.

הייתי במצב דומה לשלך

ולמרות הנסיון והידע שלי עברתי 3 הפלות לאחר אבחון של קרישיות יתר חמורה אף יותר משל
את הנעשה אין להשיב ואת צודקת שסביר להניח שהיא לא התכוונה לרע
לשאלותיך
פרופ' קופרמינץ נותן לך מרשם פרטי. אני המרתי אותו למרשם של הקופה אצל רופאת משפחה
אפשר לבצע אצלו מעקב הריון ואין חובה להמשיך גם בקופה. כך אני עשיתי. כל בדיקה אומרשם שנתן לי- רופאת המשפחה (המהממת) שלי המירה לי. דיברתי איתה מראש והיא תמכה בי ובהמלצות שלו יותר מכל רופא נשים אחר
מעקב אצלו הוא פרטי אבל מוכר כ"יעוץ" בביטוחים המשלימים של הקופות כך שבסיכום כללי לא יצא לי יקר מדי (עלה לי לפני שנתיים 600 ש"ח לחודש ומתוך זה קיבלתי 480 ש"חהחזרים מהקופה. אני חושבת שעכשיו המחיר 650 ומזה תקבלי 520 חזרה). יעוץ ראשוני עולה יותר (אני חושבת ש-900) ותקבלי בערך 600 חזרה. בכל קופה יש כללים אחרים ליעוצים האלה אבל בכללית לאשה יש 3 יעוצים ובהריון עוד אחד- סה"כ 4 יעוצים בשנה קלנדרית. התמזל מזלי וההריון שלי היה על פני שנתיים קלנדריות (סוף 2010 ותחילת 2011) כך שהיו לי 8 יעוצים (שזה כל ההריון)
לי היה צורך בקלקסן מהביוץ אבל זה יחסית חריג וצריך לברר ספציפית אליך
קלקסן לא גורם לכאבי ראש באופן כללי

lilush23

New member
גם לי יש רק הומוזיגוט ל-MTHFR

אחרי לידה שקטה בשבוע 25 (הפסקת דופק של העובר), עשיתי בירור של קרישיות.
הדבר היחידי שמצאו הוא הומוזיגוט ל-MTHFR (הומוציסטאין תקין והכל תקין).
הלכתי לקופרמינץ שהמליץ על טיפול מניעתי של קלקסן 40 ואספירין (כי מצאו בנתיחה קריש דם בעורק הטבורי) ולא ברור האם זה הביצה או התרנגולת.
מצד שני, גם רופאים במרפאה להריון בסיכון באיכילוב וגם המטולוגית שהייתי אצלה, אמרו שהגן הזה לא הוא הסיבה להפסקת הדופק של העובד ומבחינת לקחת סתפ קלקסן זה כמו לקחת כל תרופה אחרת שלא הוכחה כעוזרת.

אני בהחלט בלבטים קשים מה לעשות, כי גם לקלקסן שמעתי שיש תופעות לוואי....

אני לא המרתי את המרשמים של קופרמינץ

אצלי בקופה, מאוחדת, הם מקבלים בבית המרקחת של הקופה מרשמים גם של רופאים פרטיים במחיר של הקופה.
תבדקי איך זה בקופה שלך-אולי תיחסך לך הטרחה ללכת לרופא משפחה להמיר.

קמי9

New member
היי

כעת את בהריון?
אני רוצה לנסות קלקסן כי בלעדיו כבר ניסיתי פעמיים (שכשלו), ואיתו לא ניסיתי בכלל.
אז אם קופרמינץ ימליץ או יציע קלקסן אני חושבת שאלך על זה...

למעלה