יש זווית להליכה?

demoloc

New member
יש זווית להליכה?

האם לכל בן-אדם יש זווית הליכה קבועה לימין או שמאל? כלומר שאם אני ילך ישר ככל האפשר ,בלי לשנות כיוון ובלי אף סימן דרך, כל בן-אדם שתקח ישלים בסופו של דבר מעגל שאצל כולם (בהנחה שהם לא שברו רגל או יש אישהיא בעיה) הולכים באותו הכיוון ? (ימין או שמאל)

demoloc

New member
אתם לא עונים

כי אתם לא יודעים או כי לא הבנתם את השאלה? זה ממש חשוב לי התשובה תודה.

2_be

New member
אני באופן אישי לא מבינה את השאלה../images/Emo9.gif

Chief san

New member
אם יורשה לי

בהעדר נקודות יחוס לקביעת מסלול הליכה ישר (בהנחה שפלוני רוצה ללכת ישר), האם פלוני ילך ישר או בסטיה ימינה או שמאלה (קשת עתירת רדיוס), ואם למשל פלוני הולך בסטיה ימינה, האם כל בני האדם הולכים עם אותה סטיה (ימינה)? זכור לי במעומעם תיאור מספר הרפתקאות שקראתי לפני שנים הרבה. אנשים שרצו לחצות את המדבר הלכו בטור כשהם מרוחקים זה מזה, מדי פעם התבונן השלישי בטור על כיוון התקדמותו של הראשון ביחס להלך השני ותיקן את המסלול שלו. כל זה כדי למנוע מהקבוצה להסתובב בעיגולים (לדעתי הם יכלו להשתמש בשמש ובשעון אבל דעתי לא משנה). הניחוש שלי אומר שכיוון הסטיה של פלוני יקבע בצרוף מספר גדול של פקטורים (חוסר סימטריה באורך רגליים או צעדים, חוסר סימטריה במנח הראש יחסית לרגליים, חוסר סימטריה בדומיננטיות עין ימין מול שמאל, טופוגרפית השטח ועוד ועוד). הרבה פקטורים מינורים (בדומה לפקטורים שקובעים כיוון מערבולת בכיור) עם תוצאה שונה בכל פעם.

demoloc

New member
אבל אין קבוע?

דוגמא: האם כל בני האדם (שאין להם שום בעיה מיוחדת,רגל קצרה מהשנייה,צלקת ישנה וכו') ילכו לדוגמא ימינה? (כולם בכיוון זהה,לא זוכר אם זה ימין או שמאל,למה חבר שלי אמר את זה וזה לא נשמע לי הגיוני במיוחד שהוא אמר שהרדוס לא עולה על כמה מאות ק"מ)

Chief san

New member
אז ככה

כל בני האדם "(שאין להם שום בעיה מיוחדת,רגל קצרה מהשנייה,צלקת ישנה וכו')" נהנים מחוסר סימטריה אחרת. בני אדם "מושלמים" ככל שיהיו אינם סימטרים (לשני הכיוונים, יש גם איטרים למשל). זתומרת שחבר שלך מתכוון לקבוצת בני אדם שלא קיימת על הפלנטה שלנו ולכן (במידה והוא מבין בחייזרים) יכול להיות שהוא צודק. מתוך סקרנות אני אשמח לשמוע למה החבר שלך חושב שבני אדם ילכו לאותו כיוון.

demoloc

New member
לפי הסבר שלו (זה לא מה שאני אמרתי)

אחד הצדדים של הגוף כבד(פועל) יותר בגלל הכבד(האיבר) ואנחנו נוטים לצד הזה. הכל מקרה אני טענתי שאין אחידות באי-סימטריה, אני לא הסכמתי איתו ,וכמו ב99% מהוויכוחים שלי איתו, גם בזה אני ניצחתי

Chief san

New member
נחמד

אם נשאר באדם ה"מושלם" הממוצע נראה עוד כמה דברים. הלב ממוקם בצד שמאל של הגוף והוא קל יותר מנפח הריאה המקביל לו מימין. הלב ממוקם גבוה יותר ממרכז הכובד של הגוף (שנמצא איפשהו בחלק העליון של עמוד השדרה המותני) יחסית לכבד (שדי קרוב למרכז הכובד). כנראה שהתיאוריה של חברך תלויה גם בתכולת הקיבה (לפי צורת ההגשה המקובלת במסעדות, כבד צף על חומוס ולכן ארוחת ניגוב דשנה תשנה את המאזן). מה עוד? אם לשפוט על פי סכימות אנטומיות, יש יותר מעי גס בצד שמאל של הגוף (שוב תלוי במה אכל האדם ומתי), הטחול נמצא בצד שמאל באופן בלעדי, ובגברים ממוקם אשך שמאל גבוה יותר (ולכן מנוף המומנט שלו משמעותי יותר) מאשך ימין. אני לא כל כך זוכר את המיקום של הלבלב אבל נדמה לי שהוא משמאל יחסית וגם חלקו השמאלי מעובה יותר. כל זה במקרה של האדם ה"מושלם" הממוצע. שלדעתי איננו קיים. מעבר לנ"ל, מוח בריא נוהג לפצות על כל סטייה בסטייה נגדית - אם למשל מרכז הכובד של פלוני נמצא מימין לציר האורך של גופו (כשהוא סוחב תיק צד או שקית מהסופר למשל), יפצה המוח בהרחקה קלה של יד שמאל מהגוף ויחזיר את מרכז הכובד לציר האורך. תפקוד המוח משמעותי יותר מחלוקת המשקל של הגוף. ועוד דבר, נכחתי בזמנו במחקר על שיווי משקל. הייתה שם פלטה שמדדה את מיקום מרכז הכובד של העומד עליה. יש לציין שהמחקר התמקד באנשים שסובלים מליקויים שונים אך עדיין לא זכורה לי נטייה קבועה לצד מסויים בחולים או בקבוצת הביקורת (להזכירך המוח מפצה).

demoloc

New member
אז לפי ההסבר שלך

הגוף נוטה לצד שמאל? או שזה מתוקן תמיד ע"י המוח?

Chief san

New member
..

רשמתי טיעונים נגדיים לטיעון הכבד (שתקפים למרות השגיעה שהשתרבבה אליהם - רלוונטי המרחק הניצב לציר האורך של הגוף ולא המרחק ההמקביל לציר האורך כפי שרשמתי). טענתי שתפקוד המוח משמעותי יותר מחלוקת המשקל של הגוף. ודי בכך לדעתי. אני מציע לכם לבצע מחקר לא שיגרתי ולפתור את הויכוח שלכם - איספו 100 אנשים בריאים, בצעו בדיקה מדוקדקת של פרופורציות איבריהם (הדמיות רנטגן ותהודה מגנטית יכולות לסייע בעניין) ושילחו אותם לצעדה של מספר מאות מטרים בשטח מדברי ביום ערפילי (שמש לא נראית) וחסר רוח. שתפו את הקהילה המדעית בתוצאות ובא לציון גואל.

Nietz§che

New member
כל בנאדם ישלים בסוף מעגל

בין אם הוא הולך ישר ובין אם לא, אם תלך סביב כדור הארץ.. בסוף תחצה נקודה בה כבר הלכת (וזה לא לשם ההתחכמות, אלא למקרה שמישהו אמר לך שכל אחד ישלים עיגול וכו'..)

למעלה