יש החלטה

טל ר

New member
מעניין

ההחלטה:
* למשך שישה חודשים ניתן להמשיך להטיס מטוסים מהרצליה למקומות אחרים.
&nbsp
* למשך שישה חודשים מכוני הבדק בהרצליה ימשיכו לפעול.
&nbsp
* למשך שישה חודשים מותרות טיסות מהרצליה לצרכי בדק, צילום, הצלה וכיבוי אש.
&nbsp
* למשך שלושה חודשים ימשיכו טיסות הדרכה מהרצליה (הם מפרטים: "הדרכת לימודי טיסה והכשרת טייסים" - האם זה כולל את כלל טיסות ההדרכה והאימון לסוגיהן?).
&nbsp
אף מילה בצו על מדיניות אי האכיפה של היועץ המשפטי, רישוי המבנים וכו'.
הסאגה המשפטית עומדת להימשך - זה לא הסוף, זו ההתחלה.

לא מבין אם מותר לטייס פרטי שלא בהדרכה להמריא

ולנחות עם מטוסו הפרטי לטיסה פרטית בהרצליה ממחר או רק להמריא לכיוון אחד - לשדה חדש. מי מבין?
&nbsp

מותר להמריא לשדה אחר

ומותר לנחות לצרכי בדק.
אסורות טיסות פרטיות, טיסות סבבים, טיסות מוניות אויר (לדעתי כולל מסוקים) והשד יודע מה עוד.

דוד.

בקיצור ONE WAY עבורינו.

מאחר שלא קיבלנו שדה חילופי גם אין לי להיכן להמריא או לנחות לאחר טיסה כלשהי. בקיצור אנחנו מקורקעים עד הודעה חדשה.
לא מבין את זה. אם השדה פתוח אז מה זה כבר משנה?
&nbsp
מניח שנשמע מהיועצים המשפטיים של רש"ת.

טיסת רענון היא גם כן טיסה לצרכי בדק

במיוחד לאור התבטאותו של השופט מלצר, שמטוס שחונה ואינו טס הופך מיד לגרוטאה.

דוד.

לדעתי שמירת כשירות של טייס

נופל בהגדרת הבג"צ "הדרכת לימודי טיסה והכשרת טייסים".
אבל, כאמור, הפרשנות המשפטית של רש"ת תהיה כאן דומיננטית.

דוד.

שמירת כשירות אינה הכשרה , עברית שפה פשוטה.

אם אתה ממריא פעם בחודש לשעה (12 בשנה), או ארבע פעמים או 30 פעם, בכדי לבצע בדק למטוס.
מישהו ימנע ממך את ההמראה? נראה לך ששר התחבורה ישב בעמדת ההמראה ויתחקר אותך לסיבת ההמראה? מה לא היית כמוני באולם ב ? הרי ראש ההרכב התחנן בפני העו"ד הלא מוכשר שיצג את משתמשי השדה, שיעזור לו (לשופט)לקבל את העתירה , וממש הכניס לו מילים לפה. יש לנו מזל שהשופט ,מבין את החיים יותר טוב מכולם.ואם לא יפריעו לו הוא ישמור עלינו.

אצטט ממילון אבן שושן ולא מויקיפדיה, ברשותך

הכשרה: פירוש מס' 2: אימון, התמחות. כיצד אתה שומר על כשירות ללא אימון? כיצד אתה צובר ניסיון בטיסה (התמחות), ללא אימון?
קפיש?

דוד.

אני חושב שאתה מחטיא את המטרה. בכדי לשמור על כשירות לטוס

אתה אמור לטוס 12 שעות בשנה וכו.... מישהו אמר לך שאתה צריך להתאמן כדי לשמור
כשרות? גם מבחן רמה אינו נופל תחת הכשרה. אבל מה אני כבר מבין. איפה החטוף כשצריכים אותו..

talben

New member
דוד - יש לך טעות

דוד, לדעתי יש לך טעות. טיסת "בדק" היא טיסה שנועדה, לדברי השופטים, להבאת המטוס למכון הבדק לטיפול ולהוצאתו מהשדה בגמר הטיפול. הבדק הוא של המטוס, לא של הטייס. עצוב.

talben

New member
לאבי

נתחיל מהסוף - מההיגיון. להחליט שטיסת בדק היא טיסה שנועדה "לבדוק" את הטייס ולשמור על כשירותו, זו התחכמות שלא בטוח שתתקבל בהאהדה על ידי גורמים שונים. אבל עזוב. על זה עוד אפשר להתגבר. עיקר ההסבר שלי בא מהאזנה לדברי השופטים במהלך הדיון שאמרו במפורש - בדק משמעו הבאת המטוס לטיפול והוצאתו בסופו. אמירה ברורה שאני לא בטוח שניתנת לפרשנות מקלה. הלוואי ואני טועה.

מה שנאמר במפורש, אפילו פעמיים ע"י השופט מלצר

הוא, שמטוס שחונה ואינו טס, הופך לגרוטאה. מטוס יוצר בשביל לטוס. זו אמירה חזקה מאד, שבהחלט מצדיקה הוצאת מטוס לטיסה לצורך שמירה על כשירותו.

דוד.

היי דוד . ממתי נהית פרשן משפטי?

נראה לי שקפצת מהר מידי. יש אפשרות לפרש את הכתוב בצורה מקלה בהרבה מהפסימית שלך.
זוכר שכל מה שלא אסור מותר? אני לא מתכוון לפרט כאן אבל אם תירצה לשמוע פרשנות אחרת וחוקית צור קשר.

קראת את ההחלטה?

הפרשנות תיעשה, כנראה, ע"י היועץ המשפטי של רש"ת.
הלואי שאתה צודק.

דוד.

למעלה