יש החלטה

כל אחד עם העיניים שלו

"פעילויות או טיסות אחרות מאלו שהותרו מכוח צו הביניים אסורות בשדה התעופה הרצליה החל מתאריך 15.04.2015"

דוד.

טל ר

New member
בית המשפט כתב במפורש שכל מה שלא מותר (במקרה זה) - אסור

mike300L

New member
כל טייס פרטי או בעל מטוס שיקח שיעור אחד עם מדריך לקראת רשיון

מסחרי, מאז כל פעם שיצא לטוס לבד זה יהיה למטרת תרגול או אימון XC...אינו צריך לגשת למבחנים או לבוחן סופי, פשוט שימשיך להתאמן לקראת הרשיון ״המיוחל״.
אם צריך לשלם איזו אגרה מסריחה אז שיהיה.

חבריא, תרגעו, ניצחנו!

השופט מלצר, אמר אתמול קבל עם ועדה, שמטוסים חונים ולא טסים, הופכים לגרוטאות ולכן כשהוא אומר בסעיף ג'1 תותר המשך חניית מטוסים, פירושו חונים, ממריאים לכל יעד, וחוזרים לנחיתה.
בסעיף ג'2 הוא מאשר טיסת כל מטוס גם מטוס שהרצליה לא בסיס האם שלו, לצרכי תחזוקה, כיבוי אש, הטסה, צילום.
בסעיף ג'3 הוא מגביל טיסות הדרכה כלשהן לשלושה חודשים (בינתיים יערך הדיון הנוסף, ואז יבואו עורכי הדיון שלנו מוכנים יותר)
כמו כן, דפקטו, נקבע שהדיון הוא רק הרצליה מול עין שמר ולא שום חלופה אחרת ולכן, כולנו יודעים, שאפילו עין שמר "יחולט" עבורנו, זה יהיה בלא פחות מעוד כמה שנים...

asafg11

New member
אני מבין אחרת

תותר חניית מטוסים לא פירושה חנייה ללא תזוזה???
הלוואי ואני טועה
זה שהוא אמר שמטוס שלא טס הופך לגרוטאה לא אומר שהוא אישר טיסות ....אין שום איזכור לגבי טייסי שבת למינהם
&nbsp

asafg11

New member
תוציא טיסת בדק אחת

תוציא 2 אבל לא לכל טיסה אתה יכול לקרוא בדק... המטרה הייתה לצמצם פעילות וזה מה שבגץ עשה למיטב הבנתי
בכל מקרה מחר שיריינתי לי מטוס כנראה לטיסת כיף אחרונה מהרצליה....יאיר עכשיו אני פנוי לבוא לשחק עם אלפי ולעזור לך לבנות את הקוזי

הכתב של YNET רצה לפרסם סקופ לפני האחרים

ולכן שם פרשנות שלו בלי הבנה מספקת וגם בלי שקיבל הסבר מעו"ד.
הכתבים שלהם, לעיתים קרובות, כששומעים על ארוע של אז"מ, יכולים להציב גם תמונה של בואינג.
אז לא להתלהב.

אני מגלה בעיה ממשית בהחלטה!

השופטים לא מזכירים את מכתבו של יוסי כהן...!

WarDog

New member
החלטה די הגיונית, מונעת טיסות "כיף" אך משאירה את השדה פתוח

ולא זורקת את עובדי השדה למעגל מחוסרי העבודה, וגם מאפשרת המשך קיום התעופה הכללית(באופן מצומצם אומנם).
&nbsp
נכון שהייתה יכולה להיות יותר "בעד השדה" אך מצד שני הייתה יכולה להיות גם "לסגור!"
&nbsp
&nbsp
נשאר להתפלל שמשרד הבטחון והמעוצה לתכנון ובניה יבינו את הרמז ויתחילו להזיז ענינים במרץ(להכשיר את הרצליה כשדה "תקין" או לבנות את עין שמר ומהר ואם אפשר את שניהם אז בכלל מעולה).

akora

New member
החלטה די הגיונית ?

"לא זורקת את עובדי השדה למעגל מחוסרי העבודה"? לעניות דעתי, בתי הספר לטיסה אינם יכולים להתקיים ללא השכרת מטוסים לטייסים פרטיים, וללא טיסות כיף. יתכן ויוכלו "לסחוב" שלושה חודשים, בהנחה שעד אז יחול שינוי במדיניות, אך אם זה לא יקרה, אני מעריך שיהיה להם מאד קשה להשאיר את העסק פעיל.
הלוואי ואני טועה...
&nbsp
בנוסף - טייסים פרטיים, בין אם שוכרים ובין אם בעלי מטוסים שמטוסם חונה בהרצליה - לא יוכלו לטוס. מה לגבי שמירת כשירותם? והאפשרות להשתמש בזכויות שרישיונם מקנה להם?
מה בדיוק "די הגיוני" בהחלטה?

akora

New member
קראתי

בוא נשאל שתי שאלות פשוטות:
- אילן מחזיק מטוס פרטי בהרצליה. האם הוא יכול להגיע בשבת הקרובה, לצאת לטיסה למגידו ולחזור?
- אסף שוכר באחת החברות. האם הוא יכול לשכור מטוס בשבת הקרובה ולטוס להנאתו לחיפה ולחזור? הכוונה, כמובן, ללא מדריך.
להבנתי, על פי ההחלטה, התשובה לשתי השאלות הנ"ל היא "לא".
&nbsp
ברור שבכל החלטה משפטית ישנם חורים, וימצאו מי שיתנו פרשנויות שונות. עם זאת, הניסיון מראה שבסופו של דבר הפרשנויות המחמירות, שהרשויות כה ששות לאמץ אותן, הן אלו שמתקבעות. הלוואי ואתבדה.
&nbsp
אני רק מקווה שבאמת כוונת בית המשפט היא להסדיר את הנושא תוך שלושה חודשים (שבמהלכם, אגב, הנזק לטייסים ולמטוסים יהיה גדול מאד גם כן).
&nbsp

למעלה