יש הזדמנות שניה?

D a n n y b o y

New member
אז מה אני כבר יכול לעשות?!?!

לשכת גיוס שוב דפקו אותי- הם לא שלחו לי את מכתב הדחיה, אז לא יכולתי לערער או לבקש להשתבץ במקצוע אחר- עכשיו כבר מאוחר מדי. למי שלא זוכר- לשכת גיוס איבדה גם את טפסי ההרשמה שלי לתוכנית פסגות.

eitan007

New member
לדני.

זה לא נעים לקרוא דברים כאלה. אני לא מכיר אותך אמנם, אבל אתה לא נראה לי כמו אחד שנפל על קינן, תתעודד, אולי בכל זאת יצא משהו טוב. מצד שני, יש המון אנשים שוויתרו על עתודה מיוזמתם למרות שהם התקבלו, ולכן אל תהיה יותר מדי עצוב בגלל השטויות האלה, יש דברים הרבה יותר חשובים בחיים. אני הייתי כמעט במצב של כמעט לחתום ויתור על עתדוה, ובסוף לא עשיתי זאת, אבל אני חייב להגיד לך שזה לא ללקק דבש, ויש סיכוי ממש טוב, שמתישהו תודה לאל שלא קיבלו אותך לעתודה.

Hawk17

New member
לדני , יש לך סיבה טובה להתנחם.

דני , ממה שתיארת אז כנראה שלא נפלת על קינן. יכול להיות שזה פסיכומטרי, כי בגלל ריבוי מוסדות הצבא מסתכל על פסיכומטרי יותר מעל הסכמים. עכשיו הנה סיבה טובה להתנחם: כבר מה אתה חושב שהיו משבצים אותך בצה"ל? מילא היית מהנדס ואז היו לך תפקידים מנהלתיים ונהולים ופקוח ובתחזוקה, אבל כפיזקאי חוץ ממורה של חניכי קורס טייס או איזה אפסנאי של מחסן חלקים מתקדמים או סתם איזה חשב של משהו זניח או מפקח מן הצד אל תצפה שהיית מקבל משהו רציני במחקר. הרי פיזיקה , אם לא הוראה , זה רק מחקר ופיתוח, בניגוד להנדסה שיש בה בעיקר גם אחזקה שיפוץ\שדרוג ובנייה, וכידוע בצה"ל, חוץ מתוכנות ,ממש אין אבל ממש אין מחקר ופתוח - הרי לפיזקאי לשם מחקרו נדרש ציוד מתקדם ואת העבודה הזו עושות החברות האזרחיות והבטחוניות. ( לדוגמא אלקטרואופטיקה- פיתוחים שנעשים בתכלס רק בתעשיות הצבאיות). כך שיש סיכוי טוב שזה רק לטובה. מה גם שהפחתת המכסות לבוגרי פיזיקה שדובר עליו בשרשור הזה רק מקלישים את הסיכוי שלך להשתבץ במשהו נורמלי. ככה שכמו שיש הרבה יתרונות שאתה חושב עליהם, ישנם גם המון חסרונות. מה גם שבאזרחי בתחום של פיזיקה תוכל ללמוד ישר לתואר שני, וממה שאני רואה במדורי דרושים לפיזיקאים יש עבודה רצינית שהיא לא הוראה רק החל מתואר שני ואילך. אז יש לך במה להתנחם......... עומר נ.

D a n n y b o y

New member
יש הזדמנות שניה?

אני יכול לסות להתקבל לעתודה שוב פעם? או שברגע נדחיתי פעם אחת נדפקתי?

מסכים בכללי...חוץ מהקטע עם הפסיכו´

אני סגור על זה שזה לא נכון. יש לי הוכחות
פייד!

D a n n y b o y

New member
אז ככה...

אמרת הרבה מאוד דברים על השיבוץ, רובם ספקולציות. לפי מה שהבנתי מאנשים במקצוע ועתודאים בוגרי פיזיקה- יש גם יש שיבוצים טובים. מורה לפיזיקה לחניכי קורס טיס יהיה רק עתודאי מצטיין בפיזיקה שרוצה ללמד- זה מממקור מוסמך ולא ספקולציות. זה מה שהיה עד עכשיו, אני מסכים איתך שרוב הסיכויים הם שהשנה ש מכסות מצומצמות לפיזיקאים. אבל גם זה לא בטוח, יש לי שתי הנחות שיכולות לסתור את זה: א. הצבא עובר קיצוצים משמעותיים, משמע קיצוץ בתקציב לתוכנית העתודה ופחות עתודאים (לא רק פיזיקאים לא מתקבלים...). ב. אם נפלתי בגלל מכסה מצומצמת של פיזיקאים, עם סכם כמו שלי הצבא היה צריך להציע לי מקצוע אחר ללמוד- אוירונאוטיקה או מדמ"ח (אני יודע שהסכם לסטודנטים רגילים הוא 87.6, אני לא מאמין שלעתודאים הוא הרבה יותר גבוה) הם מקצועות אפשריים השנה עם סכם כזה (לדברי פייד). לצערי, גם אם האפשרות הזו הייתה פתוחה בפניי, הרי שכבר מאוחר מדי. לשכת הגיוס פישלה שוב ולא שלחה לי את מכתב הדחיה בזמן, כך שלא יכולתי לבקש מקצוע אחר או לערער על ההחלטה. אני מקוה שהמטביל לא מדבר שטויות...אבלאם כבר שלחו לי מכתב דחיה, קשה לי להאמין שאני אהיה נושא לדיון בועדת חריגים.

Hawk17

New member
whatever... בהצלחה לך שם.

אין במקרה גם פיזקאים שהם מורים לתותחנים?

מועמד

New member
אם אני לא טועה

היה לך סכם משהו כמו 88 ונרשמת לפיזיקה בטכניון, זה לא נראה לי הגיוני שעם כזה סכם לא התקבלת לפיזיקה בטכניון...

D a n n y b o y

New member
לטכניון התקבלתי...

אבל הצבא דחה אותי...שבוע אחרי הקבלהקיבלתי הודעהשהתבטלה הקבלה שלי לאור החלטת הצבא. או משהו בסגנון...

מועמד

New member
אז התקבלת למקום אחר...

אני מכיר מישהו שהתקבל לטכניון לפיזיקה והצבא ביטל לו את הקבלה לטכניון ושולח אותו לבן גוריון.

Hawk17

New member
הי דני...

ככה. אם יש לך סכם כל כך גבוה, ואף על פי כן לא קיבלו אותך(כבר כמה רוצים פיזיקה? זה מקצוע עם ביקוש יחסית נמוך) אז כנראה מאוד שנפלת לצמיתות בגל הקינן שפי. מצטער לבאס בנאדם..... בהצלחה לך בהמשך...

D a n n y b o y

New member
מוזר....

הפיסכולוג אמר לי דברים טובים... גם כל המבחנים בקבוצה הלכו לי די טוב...הצלחתי לשנות דעות של אנשים, גם בחרו את אחד התכונות שאני העליתי. גם ב"פרסומת" לעתודה היו לי הרבה רעיונות מקוריים...המאבחנים שמו לב לזה. יש דרך לברר אם באמת קינן שפי הוא הגורם שהפיל אותי? זה יכול לפגוע בדברים אחרים?

אהלן דני!!!

צר לי לגבי העתודה,אבל לך תדע יכול להיות שזה לא הסוף מהבחינה הזאת... מדברים פה על סבב ב´... בכל מקרה תיקח את הזמן(יש לך הרבה ממנו
) ותהנה כמה שאתה יכול. ואגב,באשר לסיבה שבגללה נפלת,אני מהמר(ואני די משוכנע) שנפלת בכל זאת בגלל סכם...למה? הרי הסכם שלך גבוה בהרבה מזה שנדרש ע"י הטכניון(ואני מניח שגם מזה שנדרש בבן גוריון...). הסיבה היא פשוט שלצבא אין צורך בהרבה מאוד פיסיקאים ולכן המיכסה שלהם היא די נמוכה...מה שאומר בעצם שמעט אנשים מתוך הרבה מאוד מועמדים למקצוע באמת התקבלו,ומן הסתם הסכמים של אותם מעט היו מאוד גבוהים...אני יכול לספר לך שיש לי 3 חברים שנרשמו לפיסיקה בטכניון(אחד מהם לפיסיקה-מתמטיקה),לכולם היו סכמים גבוהים למדי (מעל 85.....יחסית לפיסיקה...) וכולם התקבלו לטכניון עצמו,אך כולם גם נידחו ע"י מדור עתודה... בכל מקרה אני מאמין שאם יהיו שינויים בקרוב בקשר לאנשים שכן התקבלו לפיסיקה,ויהיה לצבא יותר מקום,אתה תהיה אחד מהראשונים שכן יתקבלו. זה בגלל הסכם והעובדה שנרשמת לשני מוסדות... בהצלחה בכל מקרה,ואל תיקח כלום קשה! תהנה מהחופש הארוך(גם לי יש חופש ארוך,לא כמו שלך בינתיים,אבל ארוך), ותנצל אותו! פייד!

לפי ניסיון של חברים...

הם לא מציעים בינתיים הרבה דברים מיוזמתם... אתה צריך להתקשר ולשאול אילו אופציות פתוחות בפניך... אז אם הם יגדו לך שאין כאלו,אל תאמין להם ותתקשר עוד פעם אחרי כמה זמן,או לקו אחר... לחבר אחד שלי היו קשרים בטכניון ובצבא,אז זירזו לו ענינים,נתנו לו ת´אופציות שהיו פתוחות מבחינת סכם ומיכסה(מדור עתודה בכלל אמר שכל המכסות מלאות...אל תאמין להם ותנדנד הרבה...) שהן היו אגב מדמ"ח,הנדסת מכונות והנדסת אווירונאוטיקה וחלל...הוא בחר באחרונה והוא מתחיל סימסטר חורף...כלומר אוטוטו... רק לידע כללי-היה לו סכם 88...נמוך בקצת משלך,ככה שאל יאבדו תקוותיך!!! פייד!

Aphophis

New member
לא נראה לי הגיוני

יש לי סכם 81 בטכניון ואמנם נפלתי שם אבל אישרו לי את בן גוריון, זה כנראה באמת קינן שפי. אולי הקריטריונים שלהם להחלטה הם שונים ממה שנראה לנו?

La Bamba

New member
לא נראה לי

המבחנים הם של העתודה, אני לא חושב ישתמשו בהם לשיבוץ שלך במסלולים אחרים. הרי מועמדים אחרים למסלולים שתתמיין אליהם לא עשו את המבחנים האלה. ככה שלפי דעתי המבחנים שנעשים רק במסגרת העתודה יכולים לפגוע/להועיל רק במסלול הזה.

D a n n y b o y

New member
ביררתי במדור עתודה

נפלתי בגלל מכסות...אני לא מבין איך אפופיס התקבל עם סכם נמוך משלי בהרבה... שם המשפחה שלך מתחיל באותיות א´-ד´?

למעלה