יש דבר כזה?

*-*SUNSHINE*-*

New member
יש דבר כזה?

מדריכות קורס צניחה(אני יודעת שבדרך כלל בנים מדריכים)? אם אפשר פרטים על התפקיד שני.

praetor

New member
אכן יש חיה כזו -

אמנם יש מעטות, אבל יש - היו איזה שש בנות (מתוך כמה עשרות בכלל) כשאני עשיתי טירונות (היינו באותו בסיס). לגבי התפקיד? אני יודע שעושים טירונות קרבית ארוכה (07 אפילו, אם אני לא טועה). אז עושים קורס, במהלכו עושים כמה עשרות צניחות. ואז הולכים לשירות עצמו, אליו אני לא יודע כלום...

golani02

New member
טועה ומטעה

רק הבנים עושים טירונות 05 + השלמה ל-07 ואחרי זה קורס צניחה בנות עושות טירונות רגילה של מדריכות חי"ר באופן הרשמי לקורס מדריכי צניחה מגיעים דרך : בנים : דרך גיבוש יחטיות של הצנחנים בנות:דרך קורס מדריכות חי"ר ומשם חלק קטן מאוד ממשיכות להדרכת צניחה ראי קישור: http://www.isayeret.com/schools/para/para.htm בפועל אם אין לך פרוטקציה רצינית שתסדר לך מקום בקורס אין לך מש סיכוי אז לא הייתי בונה על זה .

praetor

New member
סליחה?

טוב, תראה, זה נחמד מאוד שאתה כל כך בטוח בעצמך, אבל הבנות (שאני הכרתי) עושות טירונות של ארבעה חודשים, במתקן אדם, יחד עם פלוגת חירמ"כ. הפלוגה ממשיכה לעשות 07 באימון מתקדם, והבנות רק מסיימות את הטירונות (שזה 05) והולכות לקורס מדריכות צניחה. גם הבנים עשו שם טירונות, אבל לא באותה פלוגה. למה אני יודע את זה? כי הן היו במחלקה שלי, שגם סופחה לחירמ"כ לטירונות. אולי יש עוד בנות שמגיעות להיות מדריכות צניחה, אבל אלה שאני הכרתי לא היו דרך שום דבר שקשור אפילו למדריכות חי"ר. אחת נפלה מטיס, אחת הייתה סמב"צית. אחרות הגיעו ישירות מהבקו"ם.

למעלה