יש ג'וג'יטסו יפני בפ"ת?

Tonjin

New member
לא הבנת כלום...

ראשית, אני חושב שדי ברור לכולם בשרשור מדוע השיטה נקראת כפי שהיא נקראת ושזו לא היתה הנקודה שריוהא יצא כנגדה שנית, מפלאי הסאב-טקסט: כשאתה מציין שאתה מכבד את ה-כ-ל כולל השיטות המסורתיות והנוקשות זה לא נראה או נקרא כאילו אתה באמת מאמין במה שאתה אומר.. שלישית, בהתחשב בזמן שאלון מאמן בארץ נראה שכל המגיבים בשרשור הספציפי הזה מתאמנים יותר זמן ממך (חלקם אולי אפילו פי שתיים או שלוש) כך שלהסביר להם "מהו העיקר" נשמע לי אישית קצת צורם, מה גם ש"שתוק ותמשיך להתאמן" זו אולי תשובה טובה לכמה שאלות אבל לא לכאלו כמו "סבתא, מדוע השיניים שלך חדות כל-כך?" מה שכן, אם השרשור הזה הביא אותך לכתוב כאן משהו טוב כנראה כן יצא ממנו.. אני די משוכנע שאני לא היחיד כאן שמעניין אותו לשמוע קצת על השיטה ועל האימונים, אם בא לך להרחיב ולספר - אני לפחות אשמח לשמוע

uchimata

New member
דווקא כן הבנתי..

בקשר למשפט האחרון שאמרתי לא היה בו שום סאב טקסט ושום כלום באמת שלא כתבתי את כי אני באמת מכבד את כל אומניות הלחימה אצל סנסיי אלון אני מתאמן שנתיים-שלוש אבל יש לי רקע "מועט" של 10 שנים בג'ודו שכולל מאות תחרויות ואימונים בנבחרת ישראל אז אל תגיד לי שאנשים פה בפורום מתאמנים פי שתיים או שלוש ממני(אני מתאמן בג'ודו עדין פשוט כבר מה שנקרא לא תחרותי יותר ולא חבר בנבחרת) לגבי השאלה שלך על השיטה ועל האימון אנחנו עושים גם איקידו באימון וגם bjj . בתקופה האחרונה הדגש הוא על אימוני איקידו ובסוף קרבות bjj כדי במילים של סנסיי "נזיע" , אני חושב שזה חשוב להזיע באימון ככה אתה מרגיש שעשית משהו עם עצמך אבל לדוגמא לפני חודש הדגש היה על bjj בגלל אליפות הארץ בbjj אותה ארגן אלון סנסיי(דרך אגב הייתה אחלה תחרות אחלה קרבות ואחלה מדליות למכון שלנו) אבל ככה באימון רגיל זה בערך חצי חצי גם זה וגם זה ובסוף קרבות ,זה תמיד יש ומשהו אחרון וגבר דבר אחרון..תרגע..נראה לי קצת התעצבנת יותר מדי אתה יכול להגיב בהמון צורות אבל להגיד "לא הבנת כלום" זה קצת מוגזם לפי דעתי. אוס

Tonjin

New member
אפשר הרחבה בקשר ל"חצי חצי"?

מה הכוונה? האם חצי מהזמן עובדים אייקידו ואז עוברים לBJJ בחצי האחרון של האימון, או שהתרגילים משלבים טכניקות אייקידו בעמידה שממשיכות לקרקע בBJJ ביחס של פחות או יותר 50/50? (כך שעובדים על טכניקות "משולבות" אימון שלם אבל היחס נשאר חצי חצי?) וסליחה אם חשבת שהתעצבנתי, לא לא התעצבנתי.. הנקודה שניסיתי להבהיר (בגסות אופיינית כנראה) היא שהיה ברור לכולם מאיפה השם הגיע וגם שאין לכם בעייה עם שיטות אחרות. הבעייה הייתה היא שלדעת כמה מהכותבים היה מן הראוי בכל-זאת אולי להוסיף איזו הבהרה לשם הזה כדי להבהיר דברים או למנוע טעויות. זה הכל

Tonjin

New member
אנסה להסביר שוב..

אבל ראשית אציין שוב, שלמרות שאני לא מכיר את אלון אישית אני שומע עליו רק דברים טובים ואני בטוח שהוא מאד מקצועי בתחומו ומה שכנראה לא פחות חשוב אדם טוב מאד. מכיוון שנראה שההיסטוריה וההקפדה על עובדות לא ממש מעניינות אותך אישית אנסה לתת לך דוגמא אחרת: בוא למען הדוגמא (זה מעט יותר מסובך מזה ואני קצת מכליל כמובן אבל אני מקווה שהרעיון ברור) ניקח את שלושת סוגי היין המוכרים לנו: יין אדום יין לבן יין רוז'ה או זינפנדל (מה שמכונה בארץ לפעמים "סמוק" ושצבעו וורוד) לכל אחד מסוגי היין האלו מסורת הכנה אופיינית שנוגעת לסוג הענבים מהם מכינים אותו, תהליכי ההשרייה, הוצאת הקליפות, הוספת הסוכר, הפסקת התסיסה, היישון הבקבוק וכו'.. לשלושת היינות מסורות ארוכות, יקבים שונים שמתמחים בייצורם, טעם ואיכויות שונים וקהל אוהדים מסור - שלושתם טובים, אותו אדם יכול להנות משלושתם אבל הם עדיין יינות שונים לחלוטין כמעט בכל מובן. עכשיו, אם אני כיצרן יין מחליט שאני מערבב יין לבן ויין אדום כדי ליצור "יין וורוד" ומשווק אותו כיין רוז'ה או זינפנדל, האם לא מן הראוי לציין איפשהו על התוית שלא מדובר ביין רוז'ה או זינפנדל "מסורתיים"? היין יכול להיות מצויין, טעים וזול, אני יכול להיות אחל'ה בן-אדם שבעולם ומן הסתם ימצא גם ההדיוט התורן שיצא להגנתי ויגיד "נו יא פלצנים, אתם לא רואים שהיין וורוד, הוא אפילו טעים לי, אז מה הבעייה שלכם...?!!!1" אבל, לי אישית צורם הניסיון להציג משהו כמשהו אחר, גם וביחוד אם הוא נעשה ע"י אדם ישר והגון ובתום-לב ואני אישית חושב שהיה ראוי לציין על התווית "הזינפנדל של טונג'ין" ולהסביר שהוא לא יוצר בשיטות המסורתיות.. אבל זה רק אני...

שלום טונגין , כמי שחיי ביפן

מספר לא מבוטל של שנים , הייתי שמח לו היית מתרגם/מבהיר את השם "אייקיגיוגיטסו" עד כמה שניתן לעברית. מכיוון שקודם נתת את המינוח "קרב מגע " בעברית שאגב בזמנו היה עליו דיון לא קצר האם למונח "קייקיגיוגיטסו" משמעות דומה ביפנית (בתפיסה מהעבר כמובן) שכן לכך יש משמעות חשובה בהתייחסות לדיון . כפי שהבנתי המינוח אייקיגיוגיטסו מבטא מכלול גדול מאוד של תחומים ולאו דווקא "שיטה" מסויימת אחת ואם אני טועה תקן אותי . חיים נ.ב: האם יתכן שביפן ישתמשו במינוחים זהים ע"מ לתאר דברים שונים בדומה למינוח "קרב מגע" ?

EranGoshin

New member
ב E-BUDO היה דיון מרתק

על הנושא. הדיון החל בשאלה הפשוטה האם השיטה HAKKO RYU נחשבת כאיקי ג'וג'וטסו או לא, ומשם זה מתפתח למה זה בכלל איקי ג'וג'וטסו. מאוד מענין

אני מצטער, אבל אני חייב...

"נו יא פלצנים, אתם לא רואים שהיין וורוד, הוא אפילו טעים לי, אז מה הבעייה שלכם...?!!!1"

למעלה