יש בתרבות הרוסית

בחשכת הלילה

Active member
כבר אמרת את זה

וכבר הפגנתָ "ידע מעמיק במנטליות הסובייטית", המנוגדת לתפיסתך "לליברליות ולהומניזם" האופייניים לישראל

אלא שפניתי כאן דווקא למישהו שמסכים אתך שהמנטליות של ארץ מוצאו משפיעה לרעה על יוצאי ארץ מוצאו בהתאם לגיליהם, ושאלתי אותו אם זה כולל גם אותו ואת קרוביו, או הם יוצאים מן הכלל

התנדבת לענות במקומו?
אתה מעניק לו ולקרוביו מעמד של יוצאים מן הכלל?

בכל דבר יש יוצאי דופן.

שנית ,הוא לא אמר שהוא יוצא דופן אבל הוא דווקא ער לבעיה הזו שהעלתי בעוד את או אתה ואחרים ממשיכים להיתמם.

בחשכת הלילה

Active member
כלומר, מכיוון שהוא אישית מכה על חטא,

מודה באשמתו ובאשמת קרוביו, אז אתה מעניק לו חנינה, ומקבל אותו כחבר שווה-זכויות לציבור הליברלי-הומניסטי. כך?

עם זאת, עדיין מעניין איך הוא עצמו מעריך את עצמו ואת קרוביו: יוצאים מן הכלל? או מודים באשמה ומכים על חטא?

מודה ועוזב ירוחם.

כדי לתקן משהו צריך להודות שיש בעיה. ולא להיתמם ולהיות צבועים כמו שאתה עושה.

beatman

Member
יש גם רופאים שאינם יוצאי בריה"מ שהם אטומים ולא נחמדים

רוב הרופאים יוצאי בריה"מ הם יהודים רחבי אופקים ובעלי מוטיבציה.
רמת הרפואה בבריה"מ(וגם כיום במדינות היורשות) היתה נמוכה יותר מבישראל, אך אלה שנכנסו לעבוד במערכת הבריאות בארץ למדו והתמחו בטכנולוגיות ושיטות חדשות והרבה מהרופאים הטובים בארץ הם יוצאי בריה"מ לשעבר.

הרוסים הם גם גזענים

אם בא אחד מאנשיהם יתנו לו שרות VIP בשפה שלו בעוד כלפי מי שלא מהמוצא שלהם יתיחסו בקרירות וזילזול.

בבית אבות בחיפה התעללו בקשישים

ושם היו רוסים כחלק מהצוות. על דברים כאלה אני מדבר.
אני לא מכליל אבל
חבל שרוסים מתנהגים כמו מזרחיים (שגם כלפיהם הרוסים מתנשאים ובזים למזרחיים ) ולא מוכנים לקבל ביקורת. כל ביקורת קלה ישר מתגוננים כמו מזרחיים או ערבים. יש דברים שצריך להודות בקיומם וזה צעד ראשון לתיקונם של אותם דברים.

SupermanZW

Well-known member
אופן הסקת המסקנות שלך יוצא דופן

מעניין שבין החשודים בהתעללות לא היו רוסים ואתה מאשים את הרוסים מכיוון שהיו רוסים בצוות. לוגיקה מדהימה יש לך.

מאיפה הגעת?

SupermanZW

Well-known member
מה זה "שומעים אותה"? האם היא אמורה להיות אילמת?

היא עובדת שם וצריכה לפעמים לדבר אז שומעים אותה.

מההתרשמות האישית שלי, מכל העדה ולא רק מהרופאים,

ואני יכול לשפוט על הנושא מבפנים, יש מידה מסויימת של אמת בדברייך, אבל המנטליות המדוברת לא מאפיינת בשום פנים ואופן את כל ה"רוסים". לדעתי היא נפוצה יותר ביחס לשאר האוכלוסייה בדור המבוגר ה"רוסי" ובקרב עולים חדשים, בקרב ה"רוסים" עם וותק גדול בארץ שעלו כילדים או לפחות בני נוער התופעה לא קיימת כלל וכלל, לפחות לעניות דעתי. יש פחות נחמדים ויש יותר, בדיוק כמו בקרב שאר הישראלים.

למעלה