יש בתרבות הרוסית

יש בתרבות הרוסית

מה שקוראים ''שבועת הרופאים''?

נתקלתי ברופאים רוסים שחיים בארץ שהם היו קרים ואטומים כלפי חולים ונזקקים. אדישים גם כלפי ילדים שנזקקים לטיפול.
למה האטימות והקרירות הזו? מאיפה היא באה?

לא שמעו על שבועת הרופאים ברוסיה?
המצחיק שבארץ מתפארים על זה שהעליה הרוסית הביאה רופאים ודוקטורים .

המצחיק עוד יותר שהידע של הרוסים ברפואה הוא פחות מבישראל ומדינות המערב.

בחשכת הלילה

Active member
קשקוש

בחשכת הלילה

Active member
"נימוק" להפרכת הקשקושים שלך?

אתה הצגתָ "נימוקים"? סטטיסטיקות כלשהן לאישור ההזייה הגזענית שלך?

אף אחד לא יביא סטטיסטיקות

לתופעה כי יאשימו אותו בגזענות.
אני מדבר מההתרשמות שלי מרופאים ממוצא רוסי שנתקלתי בהם.

בחשכת הלילה

Active member
תבין דבר אחד,

אולי זו באמת ההתרשמות שלך, אבל איך אחרים יכולים לשפוט? הרי אף אחד לא מכיר אישית אותך, ולא את הרופאים שהתייחסו אליך גרוע לטענתך, ואף אחד לא נכח בפגישותיך איתם.
אז איך אנחנו יכולים לשפוט מה באמת היה במפגשים אלה?

כמו המקרה בחנות, בו לקוחה פגעה מילולית בזבנית "רוסיה", והכל הוקלט ופורסם. הרי במקרה זו התוקפת היתה בטוחה שהיא הצודקת! שהזבנית ה"רוסיה" התייחסה אליה רע!
אבל במקרה הזה היתה הקלטה, וכולם יכלו לראות ולשפוט מי צודק לדעתו. במקרה שלך אין הקלטות, שמענו רק צד אחד, ואין לנו אפשרות לדעת מה היה באמת. מסכים?

אני לא "רוסי", ויצא לי לצערי להפגש עם המון רופאים. חלקם היו נחמדים, חלקם פחות, היו ביניהם "רוסים", היו "לא רוסים", ולא הבחנתי בשום קורלציה בין "נחמדות" לבין "רוסיוּת", לא לטוב ולא לרע.
היה מקרה אחד או שניים באמת רעים, שפורסמו בעיתונות, אבל זה לא רציני לשפוט לפי מקרה בודד, בלי סטטיסטיקה.

אם לא נהיה צבועים, ניאלץ להודות שתכונות שליליות מסוימות יכולות להיות יותר נפוצות בקרב ציבורים מסוימים מאשר בקרב ציבורים אחרים, וזה גם היה מאז ומתמיד מקור לבדיחות, מוצלחות ופחות מוצלחות. למשל, ההשקפות הימניות אופייניות קצת יותר ליוצאי ברה"מ לשעבר ולבני עדות המזרח.

אבל מה שיש הכי הרבה, אלה סטיגמות שקריות של אחד על השני.
אולי גם יש למישהו אינטרס לשמר סטיגמות אלו, יעני "הפרד ומשול"!

אני מקווה שעכשיו הצלחתי לעצבן את כל "הצדדים".

כל אדם יסתובב עם מצלמה?

מצלמות זה אופנה שמשתמשים בה בשנים האחרונות.

חוץ מזה איזה אהבל יעשה מעשים רעים שהוא יודע שמצלמים אותו?

אתה בעצמך רומז שלכל קבוצה ממוצא מסויים יש מנטליות או התנהגות שאופיינית לה יותר. ואם מדובר במנטליות פחות נעימה וחביבה מה רע לעשות דיון על זה?
צריך לטאטא את הליכלוך מתחת לשטיח?

בחשכת הלילה

Active member
לא הבנת.

פשוט תיארתי את המצב. המצב הוא שאין לנו אפשרות לבדוק את צדקת טענותיך, את נכונות התרשמותך.
אולי אתה צודק בנוגע למקרים מסוימים שהיו לך אישית, אולי לא.
איך אנחנו יכולים לדון על זה אם איננו יודעים?

מבחינתנו, אתה פשוט בא אל ה"רוסים" ואומר להם שהם מנוולים, כי זו היתה המנטליות של ארץ מוצאם.
ציפית שהם יאמרו לך: "אוי, תודה, טוב שאמרת לנו, עכשיו נדע שאנחנו מנוולים!"?

ולזה אתה קורא "דיון"?
אם היית מדבר על משהו ידוע באמת, למשל על הנטייה של ה"רוסים" ושל ה"מזרחים" להצביע לימין, אז היה אפשר לדון על הסיבות לכך.

אבל אם אני אבוא ואגיד שהשכן שלי מנוול, אז למה מישהו, שלא מכיר לא אותי ולא אותו, אמור להאמין לי ו"לדון" איתי על "נושא" זה?
ביחוד עם השכן הזה הוא ג'ינג'י, ואני נכנס לפורום של ג'ינג'ים, ואומר להם שהשכן הזה מנוול כי יש לו מנטליות ג'ינג'ית?

רופאים זה עניין ציבורי

שאין שום בעיה לדון בו. האנשים האלה אמורים לטפל בחולים ולכן יש עניין לדון בו.

בחשכת הלילה

Active member
טוב, בוא נדון.

נתקלתי בארץ לא מעט ברופאים אדישים ומנוכרים שבכלל לא היו ממוצא רוסי.
אני מכיר המון יוצאי ברה"מ לשעבר, וגם יצא לי לחיות תקופה מסוימת בארץ זו, ואין להם שום מנטליות רעה. ה"ליברליזם וההומניזם" שלטענתך אופייניים לישראל הם אמיתיים רק חלקית. התמיכה ההמונית בהמשך הכיבוש הקולוניאלי אינה מעידה על שום ליברליזם ושום הומניזם גם עוולות הכיבוש, המציאות הקשה והדיכוי, גזל האדמות, אינם מעידים על הומניזם מיוחד.
גם הכפייה הדתית, השצלטות הנדל"ניסטים על החופים הם לא ממש "ליברליזם והומניזם".
גם השקרים שמפיצה התקשורת הישראלית כמו למשל זה [URL]http://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-4977028,00.html[/URL] אינם קריטריון ל"ליברליות והומניזם".

אין שום כיבוש

ואם יש הרי הערבים הביאו את זה עליהם. מדובר במאבק בין שני עמים על הארץ.
כל צד נאבק על צידקתו.

זה שיש דתיים חשוכים לא אומר שהחילונים תומכים בזה.

בחשכת הלילה

Active member

בזה ש"אין כיבוש ואם יש" רוב ה"רוסים" יתמכו בך

בנוגע למנטליות, אתה טוען שבישראל המנטליות היא חילונית?

שבביה"ס בארץ מלמדים מכיתה ב' את תורת האבולוציה והמפץ הגדול במקביל לסיפורי התורה?

תלוי בגיל

ייתכן שרופאים אשר רכשו את השכלתם בבריה"מ, מתנהגים בהתאם למנטליות של ארץ המוצא: אני ואפסי עוד וכו'

זה גם מה שחשבתי.

זה המנטליות מארץ המוצא. ואני מדבר בעיקר על אלה שרכשו את השכלתם ברוסיה
או בריה''מ.

השלטון הקומוניסטי חיסל מיליונים בקלות והיחס הכללי לבני אדם היה רע.

בחשכת הלילה

Active member
אז למה אתה מסתמך על המנטליות של שאול?

ויש כאן עוד כמה שישמחו לשמוע את דעתו של האורח על המנטליות שלהם ושל הוריהם.

רק אל תתפלא אח"כ, שגם דעתם עליכם לא תהיה מי יודע מה

בחשכת הלילה

Active member
בנוגע להשפעת המנטליות של ארץ המוצא

שלך ושל קרוביך - בהתאם לגיל, הרי מתבקשת מאליה השאלה, איך אתה מתייג בהקשר זה את מידת השפעתה של מנטליות זו עליך ועל קרוביך, בהתאם לגיליכם. לא כך?
או אתם "יוצאים מהכלל"? אתם מחוץ למנטליות זו?
ומה בנוגע לרוב הגולשים האחרים בפורום זה ולקרוביהם בני הגילים השונים? הם גם "יוצאים מהכלל" בנוגע למנטליות?

יש גם עניין של יחסיות

בשנות החמישים גם החברה בישראל היתה דומה לזו של בריה''מ. אלא שהחברה הישראלית עברה שינוי מאז שנות החמישים שאז חטפו ילדים תימנים. זו היתה רוח התקופה. הרופאים היו יותר אטומים וקרים מאשר היום ולכן בקלות יכלו לחטוף ולהעלים ילדים. היום זה לא היה קורה כי חל שינוי גדול בחברה.
הרוסים עדיין לא השתחררו מהמנטליות הסובייטית. בעיקר עם מדובר במבוגרים. אני מאמין שהצעירים ממוצא רוסי שגדלים בארץ מאמצים ערכים ליברלים והומאניסטים.

למעלה