יש בלאגן עם Jetbrains

Miki Watts

New member
הם לא מבינים ש subscription לא עובד?

אני מוכן לשלם מדי שנה/שנתיים/שלוש (אפילו סכום גדול) אם אני רואה שיש סט עדכונים ותמיכה בפיצרים חדשים שאני רוצה, אבל אני לא רואה שום סיבה לשלם באופן חודשי על תוכנה שאולי בכלל אני לא אשתמש בה באותה תקופת זמן.

Viva la brackets

jetbrains הצטרפו למהפכת החזירים חובבי התשלום החודשי. נשאיר אותם לבד. האמת שיש לי עותק קנוי של webstorm ואני מניח שהוא ימשיך לעבוד. לחדש בתנאים האלה? בחיים לא.

ziv1f

New member
אנשים מאבדים את הצפון בגלל כמה דולרים

למי שלא שם לב, גם המוצרים שהם מכרו עד עכשיו היו לזמן מוגבל, ושדרוג גרסאות לגרסאות עדכניות היה עולה שוב כסף

כל מה שקרה הוא שהם העלו מחירים, שיטת התמחור שלהם השתנתה ואני לא בטוח שזה בגלל חזירות, הביקוש עולה ואיתו המחירים, וזה בעיקר בגלל שהם מייצרים מוצרים מצויינים.
גם Xamarin לוקחת הרבה כסף עבור המוצרים שלה, התמחור שם הוא פר-פלטפורמה פר-משתמש, שזה יכול לצאת לחברה קטנה עם מעט מפתחים הרבה מאד כסף לחודש.
אצל JetBrains המודל הוא כוללני, שאני חושב שדווקא לחברות קטנות שעובדות על כמה פלטפורמות זה יכול לצאת לא רע בכלל עשרים דולר לחודש לכל משתמש. יש להם גם מנוי למוצרים ספציפיים במחירים יותר זולים, תכל'ס מי שעושה את החישוב לשנת-שימוש זה לא יוצא הרבה יותר כסף, ולמי שמשתמש ביותר מפלטפורמה אחת (לדוגמה אצלנו משתמשים לקוד פייתון ב-PyCharm ולקליינט הדוט-נטי ב-dotTrace) זה כנראה יוצא יותר זול.

אין שום דבר חזירי בלייצר מוצר טוב ולדרוש עבורו הרבה כסף. בטח שאם המחיר הוא סביר זה לא סיבה לעזוב מוצר רק בגלל שהמחיר קודם היה טיפה יותר זול.

שבוע נפלא,
זיו

Royi Namir

New member
נראה לי שזה יותר מזה

עצם זה שהם פתחו שיח באתר שלהם ( בלינק שהבאתי למעלה) אשר מיועד ספיצפית(!) לידיעה הזאת - מראה שהם בעצמם רוצים לעשות קצת AB TESTING
&nbsp
נראה לי שהם יחזרו בהם.
דרך אגב -
STACKOVERFLOW - כבר הודיעו רשמית שהם יפסיקו לעבוד איתם
וכשאנשים קוראים את זה - זה מעין TRIGGER
לא ש SO אלוהים אבל אתה יודע , זה מעין "תחילתו של מרד"

ziv1f

New member
יכול להיות שזו הטעות הגדולה שלהם

שהם נשענים בראש ובראשונה על משוב כשהם באים לתמחר את המוצר שלהם, מה שלדעתי הוא בזוי כי זה אומר שהם לא באמת מאמינים בערך שהם מנסים לגבות עבורו

או כמו שאמר פעם וינסטון צ'רצ'יל: "בחרתם בחרפה מפחד מלחמה, הרי לכם חרפה ומלחמה גם יחד"

אנשים משתמשים בהם כי הם טובים

לא כי SO משתמשים בהם
&nbsp
בנוסף, אני לא מאמין שיש אדם אחד בכיר ככל שיהיה שמחליט לכל הצוותים של SO באיזה אדיטור להשתמש. תחשוב שאתה מנהל צוות בSO ומגיע אליך מפתח ומסביר לך למה יהיה יעיל שהוא (או כל הצצוות) ישתמש בכלי הזה ולמה זה שווה את הכסף. מה תענה לו? שיש איזה ארכיטקט שהתעצבן עליהם? זה ישמע מטומטם לגמרי.

Royi Namir

New member
איפה ראית שנאמר שמשתמשים בהם בגלל

ש so משתמשים ??
&nbsp
שיתפתי את הציוצ של ניק ואת הלינק של גטבריינז
&nbsp

Miki Watts

New member
איפה ראית את ההודעה של stack overflow?

אני לא מוצא משהו בגוגל

Royi Namir

New member
סורי , אני צריך לחדד

לא רשמית
אבל איש התשתיות שלהם ( SYADMIN , וה DEVELOPER הראשי שלהם - תכלס הוא בנה את ה CORE שם , הוא ו Jeff_Atwood)
אמר ב TWITTER :
&nbsp
http://i.imgur.com/3JGqvSw.png
&nbsp
&nbsp

Miki Watts

New member
זה ממש לא היה לזמן מוגבל

כאשר קנית רשיון קיבלת שימוש במוצר לכל החיים פלוס שנה של עדכונים בחינם. יכולת לבחור מתי לשדרג ורק כאשר היית מחליט שהגרסה החדשה שווה את העלות. יכולת גם לחזור לגרסה הקודמת אם נתקלת בבאגים שמפריעים לעבודה.
&nbsp
במה שהם רוצים לעשות אתה תצטרך לשלם כל חודש ותמיד להישאר על הגרסה הכי עדכנית, ללא אפשרות לחזור אחורה ואם תפסיק לשלם, אתה לא תוכל להשתמש במוצר.

התגובות באתר שלהם - פאתטיות.

Jetbrains בונים את ה-IDEs הכי טובים בעולם, נקודה. ל-JS, פייתון, עכשיו גם ++C... ועוד.
אם הם לא יהיו רווחיים אנחנו נתקע עם הזבל שהיה לנו עד היום.

ziv1f

New member
אני לא בטוח שהם הכי טובים בעולם

למיקרוסופט לדעתי האישית יש את סביבת הפיתוח הכי מתקדמת הכי נוחה וזו שמתאימה (סביבה יחידה) להכי הרבה פלטפורמות-יעד (וין-פורמז\ווב-פורמז\קונסול\סרביסים\MVC\סילברלייט\WPF\וינדוס-פון\מונו-גיים ולאחרונה עם זאמארין גם ניידים אנדרואיד ומאק, ובטח עוד כמה כמו למשל node.js) ולהכי הרבה שפות (לא רק שפות דוט-נטיות אלא גם JS\HTML\CPP\Python ועוד)

זה עדיין לא עושה אותם הכי טובים בהכל כל הזמן. לאחרונה שיחקתי קצת על לינוקס עם MonoDevelop ולמרות שמהבחינות שציינתי לעיל היא הרבה יותר מוגבלת, זו עדיין סביבה מאד נחמדה ונוחה, בעיקר למי שיש לו לינוקס, וסטודיו לא יעבוד עליה.

לג'ט-בריינס יש סביבות עבודה נפלאות, עבדתי כשנה וחצי עם WebStorm ונהניתי מכל רגע, כיום אני עובד עם PyCharm ומאד אוהב אותו גם, ובדוט-נט אני עובד עם dotTrace לבדיקות ביצועים. אני לא חושב שהמחירים שלהם בשמיים, אני גם לא חושב שהם נמוכים. ויז'ואל סטודיו יש קומיוניטי אדישן בחינם, שזה חסכון של 20 דולר בחודש, אבל זו עדיין זכותה של החברה לדרוש מחירים ככל שתרצה. השוק יאמר את דברו

פשוט היה נראה לי מוזר שאנשים עושים כזו מהומה מ-20 דולר לחודש לחבילת מוצרים, זה אפילו לא מכעיס, זה פשוט דבילי. לא רוצים שלא יקנו

יום נפלא,
זיו

למעלה