אני לא בטוח שהם הכי טובים בעולם
למיקרוסופט לדעתי האישית יש את סביבת הפיתוח הכי מתקדמת הכי נוחה וזו שמתאימה (סביבה יחידה) להכי הרבה פלטפורמות-יעד (וין-פורמז\ווב-פורמז\קונסול\סרביסים\MVC\סילברלייט\WPF\וינדוס-פון\מונו-גיים ולאחרונה עם זאמארין גם ניידים אנדרואיד ומאק, ובטח עוד כמה כמו למשל node.js) ולהכי הרבה שפות (לא רק שפות דוט-נטיות אלא גם JS\HTML\CPP\Python ועוד)
זה עדיין לא עושה אותם הכי טובים בהכל כל הזמן. לאחרונה שיחקתי קצת על לינוקס עם MonoDevelop ולמרות שמהבחינות שציינתי לעיל היא הרבה יותר מוגבלת, זו עדיין סביבה מאד נחמדה ונוחה, בעיקר למי שיש לו לינוקס, וסטודיו לא יעבוד עליה.
לג'ט-בריינס יש סביבות עבודה נפלאות, עבדתי כשנה וחצי עם WebStorm ונהניתי מכל רגע, כיום אני עובד עם PyCharm ומאד אוהב אותו גם, ובדוט-נט אני עובד עם dotTrace לבדיקות ביצועים. אני לא חושב שהמחירים שלהם בשמיים, אני גם לא חושב שהם נמוכים. ויז'ואל סטודיו יש קומיוניטי אדישן בחינם, שזה חסכון של 20 דולר בחודש, אבל זו עדיין זכותה של החברה לדרוש מחירים ככל שתרצה. השוק יאמר את דברו
פשוט היה נראה לי מוזר שאנשים עושים כזו מהומה מ-20 דולר לחודש לחבילת מוצרים, זה אפילו לא מכעיס, זה פשוט דבילי. לא רוצים שלא יקנו
יום נפלא,
זיו