יש בי אמונה בתנך

EverMan

New member
אז למה

אסור לנסוע או לבשל או להדליק נורה בשבת ? הרי זה כבר לא אקטואלי , זאת לא עבודה כלשהי. מדוע משאירים את החוק הזה שבאמת לא כל כך אקטואלי ? הרי אומרים לא להדליק אש בשבת כי זאת עבודה נכון ?

אריאל1

New member
אז זהו שלא

מה שאני מנסה להסביר שאיסורי שבת לא נובעים מעבודה את איסורי שבת אנחנו לומדים מ39 המלאכות שנעשו כדי לבנות את המשכן.בינהם גם נמצאים דברים כמו ברירה (מה שנקרא היום מיון) כתיבה (יותר משתי אותיות) מחיקה (גם כן שתי אותיות) ציד (אפילו אם זה רק לסגור את הדלת) אריגה (מספיק שתי חוטים) ועוד הרבה...

EverMan

New member
אז אני אשמח אם תסביר לי את זה

קצת יותר טוב. האיסורים בשבת נובעים מ : _______ ?

אריאל1

New member
טוב בא נתחיל...

מלאכה נאסרה בשבת. מהי מלאכה? מלאכה לפי הגדרת היהדות זה 39 פעולות שנעשו כדי לבנות את המשכן (אפשר לקרוא לזה בית המקדש הנייד שהיה לבני ישראל במדבר). מלאכות אלו כוללות: זריעה, קצירה, ציד, בישול, אריגה, כתיבה, מחיקה, בניה, סתירה, ועוד... ההגדרה של מלאכות אלו היא הצורה המינמלית שבה אפשר לעשות אותם, לדוגמא: הגדרת כתיבה זה כתיבת שתי אותיות (אות אחת זה סימון ולא כתיבה), כלומר אין קשר למאמץ (כמה מאמץ יש בלכתוב שתי אותיות?).

EverMan

New member
אבל השאלה האמיתית היא למה ?

למה אסור לבצע את כל זה ?

אריאל1

New member
elementary my deer watson

elementary התשובה הפשוטה היא, כך הק"ה אמר... בשביל המאמנינם בנינו זה מספיק... אבל ישנם תשובות שאין לי אותם לפני ואני אנסה ללקט אותם...

אריאל1

New member
אולי עוד משהו קטן

רבה לפני שהמציאו את הכיריים של הגז המציאו את האש מן המוכן. כלומר גם אם האש מודלקת מערב שבת (שזה אפשר לומר מקביל להדלקת כיריים) אסור היה להניח משהו שיתבשל עליו.

כמה דברים:

1. כמו שאלוהים קבע ואמר (קצת יותר מנוסה ממך ומאריאל) היהדות הינה הדת המאמינה באל אחד העתיקה ביותר. 2. יום השבת נקבע כיום מנוחה בתנ"ך : בתנ"ך רשום "וביום השביעי ישבתו מכל מלאכה"...וכו´ וכו´-כלומר היה לכך רמז עבה מאוד בתנ"ך! 3. קבלי ח"ח (חיזוק חיובי)
. יצא לי לדבר אתמול בטלפון עם אלוהים והוא אישר את דברייך!

EverMan

New member
אריאל

אם כך , אז איך ייתכן שאין נביאים בשנים הרבות האחרונות ?

אריאל1

New member
מאותה סיבה שלא מאמינים לשוטים

לא יודעים מתי הם אומרים שטויות ומתי הם אומרים נבואה...

EverMan

New member
אז למה זה בעצם?

למה זה ניתן לשוטים ולא לאנשים שבאמת ידריכו אותנו ?

אריאל1

New member
שאלה טובה

הנביא לפי הגדרת הרמב"ם הוא אדם כמעט כליל המעלות, לא מכיר הרבה כאלה היום. כמו כן יש את העניין של זכאות, זה לא ממש מגיע לנו. ובכלל יש לנו הדרכה, הגמרא אומרת שדברי שהנבאים התנבאו "לזמנם ולעתיד לבוא" כלומר הנבואת נשארות אקטואליות. כמו גם ההלכה.

למעלה