יש בי אמונה בתנך

Pacha

New member
סטייה מינית נחשבת לבעיה נפשית ?

כי להיטלר הייתה אחת רצינית.. :)

Pacha

New member
זה מה שלא הבנתי בו

איך אפשר להיות צימחוני ולשלוח מיליונים למות

אריאל1

New member
מוסריות היא דבר יחסי

ישנם כיום את הטרוריסטים למען איכות הסביבה, שמעת עליהם? זה שזה לא נראה מוסרי זה לא אומר שום דבר לגבי מישהו אחר...

הוא לא באמת היה צמחוני...

זה הכל המצאות רשמו את זה פעם בפורום של צמחונות וטבעונות הרופא שלו אמר לו שאסור לא בשר זה לא בריא לא אבל הוא לא הפסיק בכל מקרה

כמה דברים:

1. כמו שאריאל אמר, היהדות אינה הדת הכי עתיקה 2. יום שבת נקבע כיום מנוחה לא בתנ"כ אלא במסורת ע"ב פסוק אחד בלבד. אינני יודעת מתי הוא נקבע בדיוק, אבל אם אינני טועה זה קרה כבר כשהנצרות והאיסלאם (לפחות אחד) היו כבר קימות. 3. נגיד שהושואה נגרמה ע"י אלוהים, נגיד... יש לי כמה בעיות עם זה: א. אתה אומר שזה בעצם אשמת היהודים שלא היו בסדר ולא אשמת הנאצים שרצחו אותם?!?! ב. מה עם כל מיליוני האנשים שנרצחו בשואה ולא היו יהודים (הומוסקסואלים, בעלי צבע עור שונה, רוסים, צוענים וכו)???? הם לא עשו דבר רע. ג. וחוצמזה, ממתי לאלוהים יש דובר?

Johnny the Doe

New member
לגבי כמה דברים שאמרת

1. אני לא יודע איפה אריאל אמר שהיהדות אינה הדת הכי עתיקה, אבל אולי הוא לא התכוון לדת מונותאיסטית. היהדות היא אכן הדת הכי עתיקה מבין שלוש הדתות המונותאיסטיות. 2. יום השבת נקבע כום מנוחה עוד בספר בראשית פרק ב´, פס´ 2-3: "ויכל אלוהים ביום השביעי מלאכתו אשר עשה וישבות ביום השביעי מכל מלאכתו אשר עשה. ויברך אלוהים את יום השביעי ונקדש אותו כי בו שבת מכל מלאכתו אשר ברא אלוהים לעשות". משמע, יום השבת קודש כיום מנוחה עוד בתנ"ך ולא במסורת, כמו שאמרת. 3. כמה שאפשר לדון לגבי השואה, אני לא חושב שבנושא הזה אפשר לומר יותר מהמשפט הידוע: "האל עובד בדרכים מסתוריות".

EverMan

New member
אז תגובה

1.אריאל באמת אמר שיהדות היא לא האמונה הראשונה , אם כי המונותאיסטית הראשונה. 2.זאת פרשנות , אלוהים נח, לכן כמחווה לאלוהים האדם נח. זאת לא חובה , אם כי פרשנות. 3.גם בני האדם עובדים בדרכים מיסתוריות.

Johnny the Doe

New member
2. זו לא פרשנות

פרשנות זה כשיש משפט לא ברור ואנשים שונים רואים משמעויות שונות למשפט מזוויות שונות. זה לא תקף למקרה שלנו, בשני הפסוקים שציטטתי כתוב בפירוש שאלוהים קידש את יום השבת והוא בחר בו כיום המנוחה. אין פה מקום לפרשנות אחרת. ולגבי מה שאמרה אור - יום השבת נקבע כיום המנוחה הרבה לפני שבכלל היה דבר כזה שנקרא נצרות ואיסלאם. קביעת ימי המנוחה של הנצרות והאיסלאם הושפעה ממיקומו בשבוע של יום המנוחה ביהדות.

כמה דברים:

# הפסוק שהבאת אומר שה´ לא עושה כלום ביום הזה ואנחנו הבנו מזה שגם לנו אסור. זו פרשנות. # אמרתי שהיהדות היא לא הדת הכי עתיקה, היו דתות לפניה, כמונוטאיסטית היא הראשונה (עד כמה שידוע לנו). # לגבי קביעת השבת, אמרתי שאני לא בטוחה. # ולגבי השואה ואלוהים נאמר "עם חברים כאלה מי צריך אויבים".

../images/Emo4.gif

בעשרת הדיברות שניתנו ישירות מהקב"ה כתוב על שמירת השבת במפורט אז קצת קשה להגיד על כך שזו פרשנות. לא הבנתי למה אתם אומרים שהיהדות היא לא הדת הראשונה- אשמח להסבר. לגבי השואה- זה תהליך של גאולה שמי שיעמיק יראה אותה כך נטו! זה נושא מאוד רחב שיש לי מושג עליו ונראה לי שהכי עדיף זה לעזוב את זה בשקט... בקיצור- זאת לא דוגמא וזה שירשור אחר לגמרי בפורום אחר לגמרי!

אריאל1

New member
אם אפשר...

כמובן שאני לא אומר שהדת היהודית הומצאה מתישהו... אז לא הייתי מאמין בה. מה שהתכוונתי זה שמבחינת דת מסודרת שעם האמין בו אין זה הדת הראשונה.

איזה עם האמין קודם?

נראה לי שהבנתי אותך- אתה מתכוון מאז בריאת העולם ועד קבלת התורה או אברהם אבינו? שלפניו היו עוד אמונות? מה הדעה שלך על נקודת התחלת האמונה?

אריאל1

New member
אני מתכוון שצריך להפריד בן דת

לאמונה, אלו דברים שונים. האמונה היהוודית קודמת כפי שכותב הרמב"ם בתחילת ספר מדע.נקודת התחלת האמונה היא אצל אדם הראשון, נעלמת קצת לאחר נח וחוזרת אצל אברהם אבינו. דת זה דבר שונה לחלוטין!

אריאל1

New member
ענבר

שמות פרשת בשלח (ט"ז, ל´) "וישבתו בני ישראל ביום השבת" שמות פרשת יתרו (פרק כ´, ח´) "זכור את יום השבת לקודשו ששת ימים תעבוד ועשית כל מלאכתך ויום השבעי שבת לה´ אלוקיך לא תעשה כל מלאכה אתה ובנך ובתך ועבדך ואמתך וגרך אשר בשערך. כי ששת ימים עשה ה´את השמים ואת הארץ וכל אשר בם וינח ביום השבעי על כן ברך ה´ את יום הבת ויקדשהו" שמות פרשת כי תשא (ל"א, י"ב-י"ח) שמות פרשת ויקהל (ל"ה, א´-ג) במדבר פרשת פנחס (כ"ד, ט´-י´) דברים פרשת ואתחנן (ה´, י"ב-ט"ו) ויש לפחות עוד מקום אחד שאני לא מוצא כרגע (פרשת המקושש) מספיק?

EverMan

New member
הכוונה היא כיום מנוחה

ששבת היא מנהג. נאמר לא תעבוד , לא לא תדליק מנורת חשמל או כדומה ... זאת פרשנות מודרנית.

אריאל1

New member
פרשנות מודרנית?

מה אתה אומר... ממש לא מודרני. על המושג "הלכה למשה מסיני" שמעת? בכל מקרה הנבאים גם מספרים על כיבוד השבת כיום מנוחה וגם כן בכתובים זה מוזכר כיום ללא עבודה (ראה ספר נחמיה). וסתם לקטע... מנורת ליבון, כאשר מדליקים אותה מדליקים אש כלומר עוברים על איסור "לא תדליקו אש ביום השבת"...

EverMan

New member
אריאל

הפרשנות אינה מודרנית , אך היא פרשנות. אומרים לא לעבוד , ולא לעמול. לא אומרים לנוח ולא לעשות דבר. צריך להנות ביום השבת , כי זה יום סיום הבריאה , לא לא לעבוד ולא לזוז (גם לזוז זאת עבודה) בעבר הדלקת אש הייתה טירחה קשה מאוד ! היום זה בסה"כ לחיצה על כפתור , וזה ממש לא נחשב "עבודה". חבל שהדת לא מתעדכנת בנושאים כאלה.

אריאל1

New member
ענבר חבל שאתה לא מתעדכן...

כל קשר בין מאמץ לאיסורי שבת מקרי בהחלט.

למעלה