יש בי אמונה בתנך

יש בי אמונה בתנך

היהדות היא הדת הכי עתיקה ,ואם זה אז כל שאר הדתות אלו בסך הכל חיקויים של היהדות, עוד דבר שגורם לי להאמין זה יום השבת יום התפילה שלנו,ולעומת זאת הנוצרים יש להם את יום ראשון,ולמוסלמים יש את יום שישי,לכן המוסלמים והנוצרים קבעו את יום תפילותיהם בשונה ליהדות העתיקה שהיתה מלפני שתי הדתות הללו. ועוד משהו אני מקווה כאן לא לפגוע באף אדם מתקשר לשואה,השואה מגבירה את האמונה שלי באלוהים כי לדעתי השואה הגיע לעם ישראל כעונש על כך שהוא לא עשה כמצוות התנך לשוב לארץ ישראל וחיי עם הגויים כאן נגעתי בנושא רגיש מקווה שאיש לא נפגע אשמח לשמוע תגובות.

EverMan

New member
לא נראה לי

שהאיסלאם והנצרות עשו דווקא אנטי ליהדות , אני בטוח שיש סיבות קצת מעבר לזה ...

.המוסד

New member
הנצרות והאיסלאם בחרו בימים

הצמודים לשבת כיוון שהם רצו לחקות את היהדות

Johnny the Doe

New member
לפי מה שאני למדתי

האיסלאם והנצרות קבעו ימי מנוחה אחרים לא כדי לעשות דווקא אנטי ליהדות, אלא בכוונה כדי להיבדל ממנה, כלומר יצאו ידי חובה כדי לייחד את האיסלאם והנצרות.

אריאל1

New member
תראה אם אתה רוצה להיות הדובר

של הקב"ה בבקשה, אני אישית נזהר מאוד לעשות את זה. מי אני שאומר למה קרתה השואה? היהדות אינה הדת הכי עתיקה גם לפי התנ"ך, אבל היא הדת המונותאיסטית הראשונה. ועדיין אני מאמין.

Ouri_s

New member
המממממ

ולמה היהדות היא לא חיקוי של האיסלאם או הנצרות לפי דעתך? ואם לפי דעתך השואה הגיעה לעם ישראל כעונש על כך שלא עשה כמצוות התנ"ך(כולל אלפי ילדים ונערים צעירים שבקושי זכו לראות את נפלאות החיים ונאלצו למות בגזים), אז אלוהים בן זונה. השואה רק מגבירה את החוסר אמונה שלי באלוהים(פחחח).

אריאל1

New member
א. בלי קללות

ב. הסיבה פשוטה, התחלת הנצרות הייתה ע"י יהודי, דבר המתועד במיוחד בספרות הנוצרית (וגם בתלמוד עד שנמחק ע"י צנזורים נוצריים) האיסלם התחיל לפחות הרבה אחרי כפי שמעיד ספירת השנים שלהם.

Johnny the Doe

New member
לפחות לגבי זה אין מחלוקת

היהדות היא הדת המונותאיסטית הראשונה, אחריה הנצרות וכ-600 שנה אחריה האיסלאם.

בי אישית זה פוגע מאוד

שאתה אומר שזה עונש "קולקטיבי" על עם ישראל. השואה היתה התקופה האפלה ביותר בכל הזמנים, ונגעה בכל האוכלוסיה היהודית. אתה רוצה להגיד לי שבגלל שהם לא חזרו לעם ישראל, משפחתו של סבא שלי שאפילו לא היתה דתית נחרבה?! קשה לי להאמין... לפי דעתי אין שום קשר בין אלוהים למה שקרה שם!!! מהשקרה שם היה תוצאה של חינוך לא נכון כלפי הגרמנים וכל אירופה, אנטישמיות מתמשכת, הרשגשת חוסר אונים (עוני, איפלציה) ועוד. אלוהים לא קשור לטיפשות שהיתה שם, הגרמנים פשוט רצו מישהו להאשים... אי אפשר כל היום לתרץ דברים על ידי התנ"ך, התנ"ך לא תמיד קשור לכל דבר. ושאלה לי אליך-אחרי כל הזמן הזה, אתה חושב שהשואה הגיעה לעם ישראל? שזה היה בסדר מצד אלוהים לתת עונש כזה?

אריאל1

New member
תסלחי לי

אבל לא הבנתי מה הסתירה בין כל הסיבות שמנית לשואה (אם כי לדעתי יש עוד כמה שלא מנית) לבין זה שלקב"ה היה קשר לשואה? דרך אגב אני מקווה שהשאלה בסוף היא רטורית.

אריאל1

New member
ודרך אגב

את בעצם אומרת שזה לא אשמת הגרמנים... "חינוך לא נכון, אנטישמיות מתמשכת, הרגשת חוסר אונים" עוד מעט גם תגידי לי שאת מבינה אותם, נו באמת. מה עם חוסר מוסר בסיסי? מה עם רצון לרצח? מה עם סדיזם?? "טיפשות"? תנסי "רשעות". דבר כזה לא יוצא מטיפשות!

ברור שאני מאשימה את הגרמנים!!

אני מאשימה אותם עד היום. כמובן לא כולם... והטיפשות שאני מדברת עליה היא של העם הפשוט, לא של הוגי הרעיון. כלומר הוגי הרעיון חשבו על משהו שהיה רשעי מבסיסו, למרות שמבחינתם כמובן זה היה נראה בסדר גמור. הרעיון היה רשעי, והביצוע היה רשעי עוד יותר! אבל בין העם הפשוט לא היה את ה"רצון לרצח" לפי דעתי, היה את החיפוש של הנאשם, היה את החוסר אונים, הליכה אחרי סיסמאות (קורה גם היום), ובין השאר היה גם רשעות. דבר כזה יוצא מרשעות, אבל מתפתח בין כל העם הגרמני לטיפשות מוחלטת. השאלה היתה רטורית חלקית, כלומר הוא אומר שזה עונש, הוא באמת רואה כאן עונש? כי אני לא! זה עונש כבד מידי, ולכן אם הוא מאמין שזה עונש אולי הוא חושב שזה הגיע ליהודים... מבין?

אריאל1

New member
רק רציתי לברר

... אין היגון להפנות שאלה כזו לאדם מאמין, האם זה היה "בסדר" לבורא העולם לעשות משהו. מבחינת האדם המאמין, מי אתה שתומר לו שהוא לא בסדר?

אורדי12

New member
איך אתם אומרים שהשואה היא עונש

על ידי אלוהים? פשוט אנשים שטניים שרצו לעשות בערך מה שחלק מהפלשתינאים בשטחים מקווים שיקרה לנו. אני לא אתפלה אם אותם אנשים שתכננו את השמדת היהודים היו עם בעיות נפשיות. ובקשר ליהדות - גם אני מסכים שיש איזשהו חיקוי של היהדות, בעיקר בנצרות, אבל אני לא חושב שהראשון\שישי שלהם נעשה בגלל אנטי-יהדות... פשוט כך יצא.

לפי דעתי אתה טועה

הם ממש לא היו חולי נפש, אולי מסודרים מידי. הם היו בעלי דעות גזעניות, הכלילו אוכלוסיה שלמה והפיצו את זה בין כל העם. הם האמינו שהחזק שורד, ולכן העדיפו להכחיד את הזן החלש (יהודים, נכים ועוד). אני לא רואה פה משוגעים, שטניים כן. ואגב ישראל לא כזו רחוקה מזה... כאנשים פה אומרים "לזרוק את כל הערבים לים" זו הכללה, והכללה היא תמיד פסולה! ובנוסף זה גזעני! לכו תדעו מה יהיה פה עוד כמה שנים...

אריאל1

New member
אני אמרתי עונש?

אני דווקא מאוד נזהרתי לא לומר שזה עונש, אמרתי שאני לא יודע. וליהי ישנו הבדל ענק בין אמירות למעשים.

ליהי את שוב מתחילה עם השטויות?

" הם האמינו שהחזק שורד,לכן העדיפו להכחיד את הזן החלש (יהודים נכים ועוד). אני לא רואה פה משוגעים , שטניים כן. ואגב ישראל לא רחוקה מזה... כאנשים פה אומרים "לזרוק את כל הערבים" לים" כמה דברים: א. בדר"כ היה נהוג המשפט "לזרוק את היהודים לים"-כפי הידוע הערבים היום (למרות התנגדותך) רחוקים מהים יחסית אלינו. ב. אפשר ורצוי להדביק להם כל כינוי שלילי אפשרי: "משוגעים" ,"חולירות" "חולי נפש" "חיות" וכו´. כל כינוי שיש בו שלילה מתאים להם. ככה שאין צורך לעשות להם הנחות- "אני לא רואה פה משוגעים". אגב, לפחות את רואה בהם "אנשים רעים"??? ג. תרצי או לא תרצי,ישראל רחוקה מזה שנות אור!!!!. ותפסיקי כבר לצייר את המדינה שלך כמדינה "שוחרת מלחמה". הרצון שלנו להגן על עצמנו מטרור, הוא רצון לגיטימי,ופעולות צבאיות יצדיקו את זה!

פטריוט אמיתי, תקרא את ההודעה לפני

שאתה מגיב! כתבתי שהם (מי שהשתתף בתהליך השמדת היהודים ושאר המיעוטים) שטניים לחלוטין, אבל אני לא בטוחה שהם נולדו עם פאק בשכל, אלא הלכו אחרי סיסמאות, שטיפות מוח ועוד אמצעים תעמולתיים שונים. ורק שיהיה ברור אני לא מדברת על כל הגרמנים/פולנים אלא מי שהשתתף בתהליך. אין לי בעיה להגן על עצמי, בגלל זה אני בעד הצבא. אבל יש לי בעיה עם אנשים שאומרים משפטים גזעניים! ובעצם ככה הכל מתחיל... בהתחלה משפטים אחר כך מעשים. אני לא אומרת שהמדינה תגרש את הערבים-ישראלים אבל יהיו פעולות גזעניות כלפי פלסטינאים וערבים ישראלים (פעולות ע"י אזרחים).

למעלה