יש אלוהים - אין אלוהים

יש אלוהים - אין אלוהים

יש לי תחושה כי המאמינים באל והלא מאמינים באל מנסים לשכנע אחד את השני בצידקתו. אין ויכוח ולא צריך להיות ויכוח אם יש אלוהים או אין אלוהים. כל אחד באמונתו יחיה! לדעתי, אותו אחד אשר אינו מאמין באלוהים ואשר מאמין כי הכל תוצר המקריות, אינו בקיא בדברים ומאוד ממוקד בעולם החומרי אך.... יש עוד תקווה. מדוע אני אומרת כי יש עוד תקווה? משום שאני מאמינה כי בתוך תוך כל אחד ואחד, קיים הניצוץ ואי אפשר להתכחש אליו וברגע שהניצוץ ידלק, הדרך אל החקירה והתהייה והשאלה, תיפתח עבור אותו אדם והוא יגיע לתשובות, במוקדם או במאוחר. גם אצל אותם מאמינים באלוהים ישנם דרכים מסויימות של אמונה שקשורה לאלוהים עצמו ו/או לדת.

CuteGuy18

New member
חחח עשית את הדבר והיפוכו

מצד אחד את אומרת שאין צורך להתווכח, ושאיש באמונתו יחיה ומצד שני את טוענת שמי שלא מאמין אינו בקיא וממוקד בעולם החומרי, וזה עלול אולי להרגיז כמה מאלה שאינם מאמינים. ואז נוצרת תגובה. ועוד תגובה, ובלי ששמים לב נכנסנו לעוד וויכוח. אבל תודי שגם הוויכוחים האלה מביאים לתובנות לפעמים. לא תמיד, אבל לפעמים. אני משתדל כמה שפחות להתווכח על אם יש אלוהים או אין אלוהים. כי זו שאלה שבאמת ניתן לענות עליה רק אם מקשיבים לעצמנו, ואף אדם לא יאמין לי אם הוא לא ניסה באמת להקשיב לעצמו, או אם הוא לא ניסה את ההתבוננות. זה כמו שאני אגיד למישהו שלא התאהב אף פעם "אני מאוהב" - הוא אף פעם לא יבין מה שאני מרגיש עד שהוא ירגיש זאת בעצמו. אור, אמת, שמחה, ואהבה ללא תנאי.

יש אלוהים- אין אלוהים - תובנות

אתה מדבר על תובנות? נכון, מי שקיים במצב של ערות, יכול להגיע לתובנות על ידי הויכוח אך מי שאינו , ומאמין בצידקתו בצורה חד משמעית, לא יוכל להגיע לתובנות שהרי לא יקשיב לאחרים ויבטל את דבריהם ו.... לא יגיע לתובנות משום דעותיו הקדומות ודיי המוצקות שלו. האמת, עבורי, השיחות באתר זה עשה לי טוב. ועדיין עושה. ומה הוא עושה לי טוב? הוא מחדד לי את הראיה, מחדד לי את החושים - מחזיק אותי ערה. נוכחתי לדעת כי בחיים יש תקופות. לאחרונה הייתי בתקופה של "תרדמה" וכעת , לאחר התעוררות, אני ממוקדת יותר ואני חשה טוב עם כך. - חזרתי לתקופה של בריאה מודעת.

שורש הרע

אז זהו. אני חי באמונתי (שאלוהים הוא אחת ההמצאות הטפשיות ביותר שניתן להעלותה על הדעת) ואיני מטריד אחרים, ואילו מאמיניו של אלוהים (לגרסאותיו השונות - אלוהים, אללה, ישו בנו ורבים ורעים אחרים) גרמו ללא מעט מוות וסבל בשם אלוהיהם (כולם בטוחים שזה שלהם הוא היחיד והאמיתי), וכמובן ברובם סבורים שחובה עלי לנהוג לפי דרכם גם, וכופים זאת עלי בעזרת חוקים, הפחדות, השנאות, מעשי טרור ושאר מיני תחמושות. הרי זה ברור לכל מי שמעיז לחשוב דקה (ומסוגל לכך, כמובן) שקיום האלוהים כפי שהדתות מגדירות אותו סביר בדיוק באותה מידה שסביר קיומן של פיות סגולות ושקופות ביער בן שמן.

תגובה לעורב מזדמן

אני לא יודעת אם אתה יודע אז אלוהים ואללה - זה אותו הדבר. אלוהים זה בעברית אללה זה בערבית. ישו ומוחמד, הם אינם אלוהים אלא בניו של אלוהים. עכשיו, לגבי אלה הסבורים כי עליך לנהוג לפי דרכם, אתה בעצמך אמרת כי הם סבורים - ותו לא ! כמו שאתה נוהג לפי דרכך, גם זכותם לנהוג לפי דרכם ודרכם הינה כי עליך לנהוג לפי דרכם. אתה עושה זאת? בטח שלא ! אז מה זה משנה לך מה הם חושבים? מה שצריך להיות משנה לך זה - מה אתה חושב - וכך תנהג, וזה בסדר! קיומו של אלוהים או אי קיומו של אלוהים אינו קשור בדת זו או אחרת. דיברת גם על הטרור בעקבות הדת - לידיעתך, באף דת אין המלצה לטרור - הטרור נוצר בידי אנשים וההחלטה לבצע טרור, מבוצע בידי אנשים ואפילו הייתי אומרת - אנשים טיפשים ובורים. הדברים הכתובים בתורה הינם חכמים אך הפירושים השונים שנותנים להם האנשים, הם שורש הבעיה. אגב, תורת היהדות הינה התורה הראשונה ומתוכה צמחה הנצרות והאיסלם. תחיה את חייך כפי ראות עניך אך זכור - מבלי לפגוע בזולת ( לפחות תשתדל ). אהוב את הזולת כפי שאתה אוהב את עצמך ואם אינך מסוגל לעשות זאת, לפחות, כבד את הזולת כפי שאתה מכבד את עצמך. שיהיו לך חיים טובים

FireBat

New member
לעורב, חשבתי והסקתי.

אתה אומר: "מאמיניו של אלוהים גרמו ללא מעט מוות וסבל בשם אלוהיהם", לא מדובר פה בכל המאמינים, מדובר באנשי הדת. ונכון אני מסכים איתך, אנשים שהלכו בעבר, ועושים זאת גם כיום, בצורה עיוורת לחלוטין אחרי טקסטים שנכתבו ע"י האדם גרמו למלחמות מיותרות וחוקים שמגבילים. אך כשמדובר באמונה באלוהים, לא מדובר בהליכה בעקבות הדת, מדובר בידיעה, בהרגשה, לא שאלוהים שם למעלה, אלא פה, סביבך, איתך, בך. אני אומר: עזוב את המושג אמונה, תגדיר את עצמך כלא מכיר באלוהים. אלוהים קיים אם תאמין בו או לא, אתה פשוט לא מכיר בו, מתוך בחירה שלך, אולי אתה לא יודע שהוא שם, או אולי אתה סתם מעדיף להתעלם ממנו. אתה אומר: "אלוהים הוא אחת ההמצאות הטיפשיות ביותר שניתן להעלותה על הדעת". דבר ראשון אם יש איזושהי המצאה טיפשית אז זו האדם. חוץ מזה קיום פיות סגולות שווה ערך לקיומו של אלוהים? אולי. גם קיומך שווה ערך בשבילי לקיומו של אלוהים. אם לא ראית משהו זה לא אומר שהוא לא קיים.

Sam Anand Nityo

New member
FireBat יקר - לגבי המצאת האדם

להגיד שהאדם הוא המצאה מטופשת, לא מטיל רבב על השלמות של הבריאה? זו אינה הבחנה, כי אם שיפוטיות. האדם הוא המצאה כה מורכבת, שאפילו אתה, כבן-אדם לא תוכל להבין את חציה! אנו כאנשים המחפשים את האמת, יכולים רק לשאוף להגיע להבנה מספקת מה זו בעצם ההמצאה הזו - אדם. לא יצא לך פעם לעמוד מול מראה, או למצוא את עצמך בסיטואציה, ולהתפעל מעצם קיומך? אני מסכים איתך, שאדם מסוגל לעשות אלפי דברים, שניתנים לשיפוט ע"י אחרים כ*טיפשיים* ובאופן כללי אינם מקדמים אותו לשום מקום. אבל עצם העובדה שהוא יכול "לטעות" , שזו פריווילגיה מבחינת הבריאה היא מדהימה. תחשוב על זה... בכל מקרה, לא צריך לבחור מי ההמצאה הטיפשית - אלוהים או האדם. הרי אלוהים ברא את האדם, שהמציא את אלוהים ...

למעלה