יש או אין אלוהים ???????

ParadisE

New member
לכל אחד את האלוהים שלו

מה זה אלוהים בכלל? זאת השאלה האמיתית.. אני מאמינה שאלוהים זה משהו מסויים , ישות כלשהיא שרובנו מאמינים שהיא קיימת... אלוהים זה מושא אמונתנו , ולכל אחד יש אמונה שונה... אני חושבת שאמונה=אלוהים.. כל אחד מאמין באלוהים כלשהו , רק לא כולם מאמינים באותו אחד ... ברגע שהעולם יבין שזה בסדר שהשכן שלך לא מאמין באלוהים שלך , ושהוא לא חולק איתך אותם תקוות רצונות ואמונות , אז נוכל לחיות בשלווה יחסית.. עד אז , אנחנו נמשיך לסתור כל אחד את אמונת רעהו , ונמשיך ללחום אחד בשני בשל האמונה ובגלל החוקים שהדת מכתיבה לנו ...

Upon The Ashes

New member
הממ..

אלוהים זה לא משהו שקיים! לכל אחד יש את האלוהים שלו והשטן שלו... אלוהים של בן אדם = טוב שטן של בן אדם = רע אני מתנגד לכל דת, אמונה, ודבר דומה... הרעיון שיש משהו שעשה איזה קסם וקיימים כל ה"נפלאות" של החיים מבחינתי זה פשוט אבסורד... ולי אישית אני לא אומר שיש לי את האלוהים שלי ואת השטן שלי... פשוט יש אותי בכלל, דת זה משהו שצריך להשמיד, אם אצל מישהו יש את האמונה שלו אז סבבה אבל דת זה באמת מגוחך ואני לא רואה שום דבר טוב שנובע מדת רק מוסר, שאישית אני חושב שזה פשוט משהו ברור מאילו כל המוסר ובקיצור, אלוהים זה לא משהו שקיים, לא פיזית, לא רוחנית, אלא פשוט במוח של אנשים

ParadisE

New member
תראה..

אני לא אמרתי שאני בעד הדת - אני רק מדגישה את העניין שכל אדם בוחר במה להאמין ובמי להאמין.. אני גם לא מאמינה ב"אלוהים" המקובל , (מישהו שיצר אותנו וכו´ וכו´), אני אומרת שכל אחד הוא אלוהים לעצמו , ואני מאמינה בזה , שאני אלוהים לעצמי , מה שאני ארצה אני אעשה ואני לא אחכה לניסים או לאיזה אלוהים שיעזור לי , ואם יהיה לי רע , אני לא מתכוונת להתפלל לאיזה אלוהים שיוציא אותי מהמצב , אלא אני מתכוונת להאמין בעצמי ובכך שאני אוציא את עצמי מהמצב רק אם ארצה . ואתה רואה- אתה לדוגמא רוצה להשמיד את הדת , וכל דת רוצה להשמיד את הדג הנגדית שלה, ומה בסוף יהיה? כאוס מוחלט... לכן כל אדם צריך לחיות עם אמונתו בשקט, לא להפריע לאנשים אחרים להאמין במה שהם רוצים..

avitano

New member
אלוהים זה משהו פרטי

אם יש לך אלוהים... אז את לא צריכה לשאול.. אם את לא יודעת אם אלוהים קיים.. אז תנסי להבין תזיזי את הגוף שלך.. תזיזי את העניים... ותחשבי.. הטבע לא יכול ליצור דבר כזה.. דבר עם נשמה, עם חיים, עם שכל.. זה רק כח עליון, רק אלוהים.. הרבה אנשים לא מסוגלים להקשיב והם לא ראויים לאלוהים.. אלוהים מכבד את מי שמכבד אותו... ואם תגידי.. אז למה גם דתיים מתים בפיגועים.....? את לא יכולה לדעת אם הדתי הוא באמת דתי או שהוא עשה משהו רע.. ואם הוא בכל זאת טוב, זאת בעייה שונה, יתכן וחטא או עשה מעשה מאוד רע.. ואולי ה´ כבר באמת ויתר עלינו..

arilousam

New member
דעה קיצונית יש לך

אתה נשמע כמעט דתי.. :) להאמין שלאלוהים יש שיפוט לכולנו, טוב ורע מוחלטים, עונשים וכו´, זה ממש עושה את החיים קלים, אה? ומה בדבר לקחת אחריות למה שאנחנו עושים עם החיים שלנו? רק אהבה.. סם

עוד אחת

New member
תשמעו,

"הוכח" פעם מבחינה מדעית (אם כי מדע זה דבר שמשתנה...) שחיים חומריים לא יכולים להיווצר מדומם. כל דבר חי מקורו בדבר חי אחר שקדם לו. וברור שהחיים הביולוגים לא היו מאז ומעולם. אז איך הם התחילו מלכתתחילה? אולי מישהו ברא אותם. ועכשיו בטח תשאלו אותי "אז מי ברא את האל?" האל עשוי מחומר אחר. הוא לא חי, דומם או צומח. הוא משהו שהמדע אולי עדיין לא חוקר (או שאולי כן). אז יש לו חוקים משלו.

עוד אחת

New member
ובנוסף,

דבר לא יכול להיווצר מלא-כלום. זה חוק שימור החומר. חומר לא מתחיל להתקיים, ולא מפסיק להתקיים. זאת אומרת שקיים איזשהו משהו נצחי, אינסופי. זה לפחות מה שהמדע המודרני יודע. מדע משתנה. אולי אלוהים הוא כל האנרגיה והחומר שיש בעולם שהם בעצם ישות אחת בלבד.

Upon The Ashes

New member
אהה

אז אתה אומר שכל האנשים שמתו בשואה, מלחמות, פיגועים, זיהום, מחלות, תאונות, הכל מגיע להם? כי הם "אנשים רעים" שחוטאים? אני "חוטא" כל יום לפחות 10 פעם, אוי תראו אני עדיין חי, בריא, שלם, ומקלל את כל היהדות-נצרות-איסלם, ושאר הזבל... תקראו קצת דברים של פרדריך ניטשה, הוא כתב דברים נורא חכמים ונורא נכונים!

עוד אחת

New member
לא התכוונתי שקיים

אלוהים אישי, שנותן פרס לצדיקים ומעניש את הרשעים. ובכלל טוב ורע זה דבר שהאדם קובע מה הוא. אלוהים הוא הטבע, והאדם שולט בו.

arilousam

New member
אדם שולט בטבע?

אדם אינו יכול לשלוט בטבע.. האדם הוא חלק מהטבע. הצורך בשליטה בא לא מהנפש והנשמה, אלא מהאגו, מהפחד. אפילו בגוף שלנו אנחנו לא מצליחים לשלוט, והרי זה הטבע הקרוב ביותר אלינו. החלופה הטבעית והמאוזנת יותר לשליטה - היא קבלה מלאה של מה שיש, ואז בחירה מלאה של מי אנחנו ביחס לזה ובכלל. באמונתי אין פרס ואין עונש. אין שיפוט ואין גינוי. במקום זאת יש את חוש האיזון. החוש הזה נמצא במעמקי נשמתו של כל אחד מאיתנו מעצם קיומו. אפשר למצוא את חוש האיזון הזה באינטואיציה שלנו, שהיא ערוץ התקשורת היחיד של הנשמה שלנו עם המודע. אני כולל בהגדרה הזאת גם חלומות. חוש האיזון הזה יוצר לנו סימפטומים נפשיים וגופניים כמו חולי, חולשה, מצבי רוח רעים וכדומה , ואפילו מכוון את האירועים בחיינו , כדי להראות לנו שיצאנו מאיזון, וגם להראות לנו על דרך שבה נוכל לחזור לאיזון. אנחנו לא חייבים להיות מודעים אליו ביום יום- והוא עדיין יעשה את העבודה שלו. אבל יכול להיות טוב יותר אם נפתח את המודעות לחוש הזה, ונשתמש בו בצורה יותר מכוונת. מדיטציה בין השאר יכולה לעזור לנו לנקות את החסימות במערכת הגופנפש שלנו, ולהפוך את הערוץ הזה לפתוח וזמין תמיד במודעות שלנו. אני ממש מקווה שמי שפתח את העץ הזה עוד נמצא בפורומים.

baryo2

New member
אחד לכל אחד

יש אחד והוא הבלתי נודע, ולכן לכל אחד יש את האלהים שלו, שמטצייר בדעתו לפי כח שכלו, היינו להיכן שיכול להגיע. משה רבינו מנסה לצייר לנו אותו במושגים הכי רוחניים והכי גבוהים והכי רחוקים מההגשמה עד כמה שאפשר. ועל זה לומדים תורה, היינו כפי שהוא השיג אותו והבין רצונו. אבל הבעיה שאין מילים רוחניות ולכן הוא משתמש במילים גשמיות כמשל, ויש טועים ונשארים נמשל ומפה כל הקושיות והבלבולים.

ashmash

New member
צר לי לאכזב

אבל, למיטב הבנתי (הלא כל כך עמוקה יש לומר) אין אלוהים לדעתי הוא סתם המצאה שנועדה לשרת צורך מאוד בסיסי של האדם, לדעת שהכל לא לחינם ולכל דבר יש משמעות. אך הואיל ולא קיימת שום משמעות בקיומנו (קיום היקום בכלל - כמובן לדעתי בלבד שיש לה נימוקים רבים שלא אביא כאן) אנשים המציאו מונח, אלוהים ששולט על הכל ופועל בדרכים שסתומות מעינינו - זאת משום שאינו באמת קיים. וזה על קצה המזלג

siag

New member
אם זה כ"כ קל להמציא... נו...

בא ניראה איך אתה ממציא איזה מונח כלשהוא, ואפילו לא כזה בעל משמעות כמו אלהים, אלא אפילו בעלת משמעות קטנטנה, מונח שעדיין לא קיים בעולם. כי לדבריך אותו אחד שהמציא את המונח אלהים עם כל המשתמע ממנו, הוא היה הראשון שלפניו לא היה קיים מושג כזה. מותר לך להעזר גם בשאר המוחות הגאוניים שקיימים בעולם. אבל זכור, לא חיבור של כמה מושגים שכבר קיימים בעולם. אני מקווה שהבנת. קצת לעזרתך. האם המחשבה העוברת לך במח, אתה יודע ממנה לפני שהגיע למח או רק אחרי כן? אם רק אח"כ אז לא אתה הממציא שלה, הבנת?

ashmash

New member
התפתחות של אלפי שנים

צר לי ידידי בהתחמות זולה בסגנון הרב אמנון יצחק לא תקנה את עולמי... אני רק כתבתי שלאנשים היה צורך למצוא סיבה לקיומם העלוב ולכן הם המציאו את המושג אלוהים. אולי בן אחד אחד המציא את זה או אולי קבוצה את התשובה יודע רק אלוהים :) בכל אופן לפני המצאת האלוהים (נניח שכפי שמסופר במקורותנו ע"י משה או נלך אחורה יותר לאברהאם שגילה את אלוהים בגיל מאוד מאוחר [אולי הוא הזה - כמו סבתא שלי]) קדמו אמונה בהרבה אלוהימים קטנים לתחומים שונים כך שהאמונה בבורא עולם אחד ויחיד לא צמחה כנראה ביום אחד...

siag

New member
עינים להם ולא יראו

...´האם המחשבה העוברת לך במח, אתה יודע ממנה לפני שהגיע למח או רק אחרי כן? אם רק אח"כ אז לא אתה הממציא שלה, הבנת?´ עיין טוב כנ"ל

יש אין מעניין

מעניין שבפרום מסוג זה אני רואה שאנשים אומרים אין אלוהים - אך לדעתי יש אלוהים כמו שאין אלוהים אלוהים הוא לא דבר ממשי הוא נמצא בהכול (כולל אותנו) וגם בכלום אין אדם רע כולם באנו מהטוב מהטהור שהוא אנרגית האהבה ואליה אנו חוזרים הדת הינה מסגרת חוקים/המלצות בלבד לכן מפליא אותי את ה קראת את שיחות עם אלוהים או לא. נועם

למעלה