ישראל 2004 - מדינת משטרע

• פותח הנושא Emc2
  • פורסם בתאריך

CosmikDebris

New member
וזה בדיוק למה אנחנו אומרים

שזה מדינת משטרה. תגיד? אתה חושב שצריך להשקיע משאבים כדי שילד בן 10 לא יגנוב מסטיקים? לא בציניות, תענה ברצינות. כי לפי ההגיון שלך: "לא משנה מה העונש..... עבירה על החוק זו עבירה על החוק. כשאנשים עוברים על החוק, צריך להשקיע משאבים כדי למנוע מהם לעבור על החוק." זה מה שצריך לעשות.

אז עדיף לתת להם לעשות בפומבי את

העבירה הזאת. הרי ברגע שידוע שיש שם פשעים (חמורים או לא), זו רשלנות לא לטפל בזה.

Emc2

New member
אולי...

אבל לפי דעתי העובדה שהמשטרע אישרה אירוע שכזה מכלתחילה מתוך ידיעה ברורה שיהיו שם סמים ואז "החליטה" לערוך ביקור נימוסין ולעצור בכירי מפלגה שתומכת בלגליזציה נראית לי רשלנית אף יותר

newKiticat

New member
לעומת זאת

גם רצח וגם גניבה הם עבירות על החוק. אבל אני מעדיפה שאת המשאבים של המשטרה נוציא על תפיסת הרוצחים לפני הגנבים. סדר עדיפיות! זה היה טימטום גמור וביזבוז עצבים, כוח, כסף וזמן, והסיבה היחידה שמישהו שם החליט על הפעולה המפגרת הזו, היה בדיוק בגלל מה שאנחנו עושים עכשיו. הוא רצה לתפוס פירסום.

Emc2

New member
טוב...

אני הולך למחזר טיעונים שמיטב סטלני ישראל חוזרים והוגים בהם אבל אני אעשה זאת לפחות פעם אחת... כן, מריחואנה זה סם. בדיוק כמו סיגריות ואלכוהול, רק מה, אלכוהול וסיגריות משום מה חוקיות בעוד שמריחואנה לא, מסיבות די ידועות שלא נרחיב עליהן כרגע (מישהו צעק "מסע בחירות נשיאותי ממומן על ידי פיליפ מוריס"?). אם אנחנו דוגלים בשיטה של איסור גורף נגד סמים אני מבקש שסיגריות, אלכוהול, קפה ועוד כמה מוצרי צריכה בסיסיים בעולם המודרני יוצאו מחוץ לחוק. למה? כי הם עונים לכל ההגדרות המילוניות והבלשנייות של מיטב רעי באגודת אל-סם להגדרה "סם". ועכשיו לקצת עובדות: עוד אין מקרה רשום בהיסטוריה של מוות בתוצאה מעישון קנאביס. למה? כי חומר ה THC הוא חומר אורגני אשר גופנו מוסגל לפרק ולא משאיר "עקבות" בלתי הפיכים כדוגמת חומרים כימיים מעשה אדם (הרואין, קוקאין ודומיהם) (נ.ב. - לפרטים נוספים פנו לאמילי, היא אמורה להבין בביולוגיה) גורם המוות השני בארצות הברית הוא אלכוהול (בהקשרים שונים, כולל נהיגה תחת שיכורות, מחלות כבד וכו') אחרי מחלות לב (תפסיקו לאכול כל כך הרבה אלוהים), ולהזכירכם מחלות לב נגרמות לא פעם כתוצאה מעישון, בין אם פסיבי או אקבטיבי. ועכשיו לעניין הבאמת מעניין, לאן הולך כל הכסף ממכירת סמים בלתי לגאליים? לארגוני טרור כמובן! בין אם באפגניסטן, מולדת האופיום, (שלא נדבר על נפאל... מספיק לדעת את משמעות השם נפאל כדי להבין מה הולך שם), או שמא בלבנון, מעוז המריחואנה האירופאי (ביחד עם מצרים וירדן), שדות שנישתלו ונשלטים ברובם על ידי ארגוני טרור שמסבסדים פעולות טרור נגד ישראל, אירופה וארצות הברית דרך סחר בסמים. הפתרון? הפניית משאבים לליגליזציה של הסמים, קמפיינים פירסומים שבאים ל-ל-מ-ד את הציבור ולא ל-ה-פ-ח-י-ד אותו (דוגמאת הפרסומות השקריות של אגודת אל-סם), פתיחת תוכניות שיקום למסוממים תוך דגש על החזרתם לחברה ולא לנעולם הרחק במגדל שן כלשהו בדרום הארץ (להלן כלא). וסתם בונוס למתעניינים: אחוז משתמשי ההרואין בארצות הברית גדול פי כמה מישראל וכפול מאשר בהולנד, כן כן, הולנד, מדינת הסטלנים הרשמית. מה אפשר להסיק מכך? שבעוד שההולנדים עסוק בלגלגל צינגלייך באופן חוקי בקופי שופס שלהם, הצמרת המדינית באמריקה רצה תוך כדי ישיבות הקבינט לשירותים "לתלדק את עצמם" בין החלטה אחת לשניה בין אם להפציץ בית יתומים עירקי או איראני. (מצטער אם סטיתי מהנושא, פשוט לא התאפקתי :) ) מדוע לדוגמה אחוז הפשיעה בהולנד הוא מבין הנמוכים באירופה? בגלל העובדה שהמריחואנה חוקית בהולנד! לגליזציה של הסחר בסמים הרגה בהנף יד ענף פשיעה עצום של סוחרים, קבלני משנה, ודון קוליאונים למיניהם. משמע פחות עבודה למשטרה, פחות פשיעה, פחות מיסים, וכולם מאושרים כולל קיינס. שוויץ, אנגליה, גרמניה, צרפת, דנמרק, שוודיה ועוד מספר מדינות אירופאיות מובילות נוטות בשנים האחרונות להקל בעונשים בנוגע לעבירות הקשורות למריחואנה; והפלא ופלא, אחוזי הפשיעה במדינות הנ"ל יורדים בהתמדה! צירוף מקרים? לא נראה לי... מתי מדינת ישראל תבין שעיסוק קטנוני ומעצרים של בגירים וקטינים בגנים ובבתיהם תוך פריצה לפרטיות של אנשים על בסיס ידיעות מ"מלשינים" היא לא הפתרון ל"נגע הסמים" בארץ. מתי מדינת ישראל תבין שהפיכת למעלה משבע מאות אלף אזרחים (לפי הערכה זהירה של אגודת אל-סם נכון ל- 2002) לעבריינים פוטנצייאלים שחיים בפחד תמידי מפני סמויים למיניהם זה לא הפתרון? וכן, פשיטה על פארק במסגרת פיקניק זאת פירוש בזבוז משאבי אנוש שמשטרת ישראל זקוקה להם במיוחד בימים אלה. מספר לא קטן של כלבי גישוש השתתפו במבצע, כלבי גישוש שאומנו לאתר שרידי חומרי נפץ, כלבים שהיו יכולים למנוע פיגוע באותו יום ומנעו כבר מספר רב של פיגועים בימים אחרים... שלא נדבר על כל הניירת שתיווצר אחרי מעצר של שלושים איש מתוכם אנשי בעלי חזות פוליטית, מה שיגרום לשבועות של דחיפת ניירות ממחלקה אחת לשנייה וסחבת, מה שבסופו של דבר יוביל לשוטר חביב במרחב הירקון שלא יעשה כלום חודש חוץ מלהתעסק באותם מעצרים ויקבל משכורת ממדינת ישראל, משכורת שבאה מכיסו של משלם המיסים. אז בבקשה, אל תגידו לי שמה שהלך פה זה מוצדק, אף אחד לא באמת ציפה שלא יהיו שם סמים נכון?

AngeIDust

New member
אני לא חושבת שזה העניין

העובדה שזה מזיק או לא כי הרי זה כבר הוכח שמריחואנה לא מזיקה לגוף כמו הרואין, קוקאין ואפילו אלכוהול. נכון שהם הגזימו ונכון שיש להם דברים יותר חשובים להתעסק בהם אבל בכל זאת, כל עוד זה נחשב לא חוקי בארץ מותר להם בהחלט לעצור אנשים שהחזיקו כמויות של מריחואנה. ברור שזה בזבוז זמן ואנשים, אבל בכל זאת - אתה לא יכול להחליט שמשהו לא חוקי ואז "להעלים עין" כשיש אירוע כזה. נראה לי שיקח זמן עד שבישראל תהיה ליגליזציה.

Emc2

New member
אין צורך להעלים עין

אבל יש צורך לתמוה כמהה מדוע משטרעת ישראל איפשרה למארגנים לארגן אירוע שכזה (אי אפשר לארגן אירוע שכזה לא הסכמה משטרתית בהתאם לחוק) ולאחר מכן לבוא ולסגור אותו... ושלא ינסו למכור לנו תירוצים בסגנון "ציפינו להתנהגות נאותה של המשתתפים, הובטח לנו שלא יהיו סמים באירוע על ידי המארגנים" ודומיהם, כי באמת, לא קוראים לזה פיקניק יום המריחואנה במקרה ואף אחד במשטרת ישראל לא היה תמים דעות שהמארגנים יוכלו לשלוט על כל המשתתפים באירוע. האם המשטרע רודפת את מפלגת עלה ירוק ורק חיפשה תירוץ לעצור את בכירי המפלגה? ואנחנו אזרחי מדינה דמוקרטית ומערבית, כמובן...

Regenboog

New member
הגיוני ביותר

זה האמנם לא דמוקרטי אבל לא תשמע גלי התנגדות גדולים נגד זה.

kit k@t

New member
לפני שנתיים,

כשאני הייתי בפיקניק, בהחלט היה שם שמח. באנו, הסתובבנו קצת, וישבנו עם כמה אנשים. החוקים אז היו שמותר לעשן, אבל לא במכשירים (ע"ע באנגים ופייפים), אבל לא ממש שמו עליהם. באיזשהו שלב המשטרה עשתה קצת בלאגן פתאום, מה שנראה לי ממש מפגר היות ופתאום סתם ככה הם החליטו לעשות "שמח". מה שכן קצת הטריד אותי, ואולי זו רק אני, היו האנשים שבאו עם ילדים קטנים, ופשוט עישנו מול הפרצוף שלהם... ידעו בתור עובדה (ונסיון של חבריםם שלי) שזה משפיע לרעה על התפתוח המוח בגיל צעיר (כמו הרבה דברים אחיר... קפה, שוקולד, סיגריות, אלכוהול), ולדעתי זה היה פשוט לא נכון להביא לשם ילדים קטנים. אבל חוצמזה, היה ממש פצצה. קאט

עבירה על החוק מול עבירה על החוק

אידיוט. בלי קשר בכלל לכמה מזיק או כמה מסוכן כל אחד מהם.

ביום שיהיה מפורסם בכל העיתונים

שהולך להיות שוד, ימנעו אותו, בכל האמצעים הדרושים.

kit k@t

New member
ב-א-מ-ת?!

אז כשהחד אוריום מהפגרות, עם הסיגריה והציפורניים הבנויות צעדו לתוך סופר וגנבו אוכל, עצרו אותן? קאט

לא זוכר בדיוק על מה את מדברת

אבל אם אנשים גנבו אוכל מהסופר, והודיעו על זה לפני, אז המשטרה פישלה בגדול.

CosmikDebris

New member
לא ענית לי

אז אני אשאל עוד פעם. ת'חושב שצריך להעניש ילד בן 10 שגנב מסטיק מהמכולת? הרי זה פשע, ופשע זה פשע, בלי קשר לכמה חמור הוא. (אתה אמרת את זה) ואל תתחמק, תענה.

אם מישהו יבוא לשוטר ויגיד לו לפני

שהילד עומד לגנוב, אפשר במקרה זה להזהיר את המוכר. זה לא המקרה פה, כי לא הייתה אפשרות אחרת לעצור את המחששה בלי התערבות של המשטרה.

למעלה