ישראל פריי ייחקר במשטרה אחרי שהביע שמחה על נפילת הלוחמים בעזה

מצב
הנושא נעול.

certified.woke

Well-known member
שני נרצחים, מאות פצועים, הצתות, חרמות על ג'ידים...
די מזכיר את פלוגות ה-SA.
שכחת את ה- Hitlerjugend.

כעת, משנאסרה הסתרת פנים, יש לקוות כי יתפסו יותר נערי .S.A.
אני מקווה גם לשנוי בהוראות פתיחה באש על מסתירי פנים, כך שיתייתר הצורך לדלוק אחריהם ולתפסם...

כרמיזן

Well-known member
שכחת את ה- Hitlerjugend.

אני מקווה גם לשנוי בהוראות פתיחה באש על מסתירי פנים, כך שיתייתר הצורך לדלוק אחריהם ולתפסם...

חבריך הנאצים הערבים והאנרכיסטים המסייעים להם, נוהגים להסתיר את פניהם.
אם ההוראה תופעל נגדם, אז מאות מהם יחוסלו מידי יום.

certified.woke

Well-known member
חבריך הנאצים הערבים והאנרכיסטים המסייעים להם, נוהגים להסתיר את פניהם.
אם ההוראה תופעל נגדם, אז מאות מהם יחוסלו מידי יום.
הבה נמתין ונראה.
אני מקווה להקרא לשרת בטריטוריות, ליישם התקנה החדשה ולבער את המזיקים הללו...

כרמיזן

Well-known member
שכחת את ה- Hitlerjugend.

בקשתך נענתה די מהר...

האויב מדווח שכוחותינו הי"ו דפקו כדורים בארבעה מחבלים באל-ח'דר שליד בית לחם

מדובר במחבלים שיידו אבנים ובקתבים על כוחותינו.
ע"פ הדיווחים מצבם של 2 מהחבלים השתפר פלאים והם מתו.
2 נוספים פצועים ממתינים לתפילותיכם לשיפור במצבם.

תתפלל גם אתה שעוד שני כלבים נאצים יעברו לגיהינום.

certified.woke

Well-known member
בקשתך נענתה די מהר...

האויב מדווח שכוחותינו הי"ו דפקו כדורים בארבעה מחבלים באל-ח'דר שליד בית לחם

מדובר במחבלים שיידו אבנים ובקתבים על כוחותינו.
ע"פ הדיווחים מצבם של 2 מהחבלים השתפר פלאים והם מתו.
2 נוספים פצועים ממתינים לתפילותיכם לשיפור במצבם.

תתפלל גם אתה שעוד שני כלבים נאצים יעברו לגיהינום.
אני תקווה כי ה- Hitlerjugend ונוער ה- .S.A יפגשו את בוראם בהקדם...

Harrington

Well-known member
מנהל
ראיתי שהוחלט להגדירו "אסיר בטחוני".

זו טעות גסה!

ישראל פריי אינו אסיר בטחוני.
דבר ממה שעשה או כתב אינו מסכן את ישראל, או את בטחונה, אלא רק מרגיז את הבריות.
אני עצמי מתפלא על דבריו ולא מבין אותם, אולם אינני סבור שהוא מסכן את ישראל.
הגדרתו כאסיר בטחוני היא סימן להיסטריה.
הטיפול החריף בו הוא סימן לכך שהממשל מרוט עצבים והוא אולי הקדמה לאיסור מוחלט של בקורת על הממשל.
אישית, אעדיף שאדם יחשוף את המתרחש בין שתי אזניו ונדע מהן מחשבותיו, על פני השתקתו האלימה ואי-ידיעתן.
אם משפט כמו זה שכתב מערער את איתנות המדינה אזי המדינה אינה אלא כעלה נידף ברוח...
הכלב חשוד ככל הנראה (יש מספר אפשרויות והדברים לא פורסמו למיטב ידיעתי) בין השאר בביצוע עבירה בטחונית. מרגע שזה החשד, ראוי אכן להגדירו כעציר בטחוני על כל המשתמע מכך.

בהחלט אפשר גם, גם אם זה לא תואם אחד לאחד, לנצל את האפשרות להגדירו כך כדי לנקום בו על דבריו הנלוזים. כל מפקד בית מעצר שצופה בדבריו ולאחריהם בעיניה הדומעות של חללינו, סביר להניח שדי לו בכך כדי לרצות לבצע את הנקמה הזאת בשמה ובשם עם ישראל כולו (טוב, כמעט כולו). אז גם אם אפשר היה אולי לקבוע אחרת בדיוק באותה קלות, סביר להניח שרוב הציבור מרגיש מצוין עם ההחלטה שהתקבלה.

certified.woke

Well-known member
הכלב חשוד ככל הנראה (יש מספר אפשרויות והדברים לא פורסמו למיטב ידיעתי) בין השאר בביצוע עבירה בטחונית. מרגע שזה החשד, ראוי אכן להגדירו כעציר בטחוני על כל המשתמע מכך.

בהחלט אפשר גם, גם אם זה לא תואם אחד לאחד, לנצל את האפשרות להגדירו כך כדי לנקום בו על דבריו הנלוזים. כל מפקד בית מעצר שצופה בדבריו ולאחריהם בעיניה הדומעות של חללינו, סביר להניח שדי לו בכך כדי לרצות לבצע את הנקמה הזאת בשמה ובשם עם ישראל כולו (טוב, כמעט כולו). אז גם אם אפשר היה אולי לקבוע אחרת בדיוק באותה קלות, סביר להניח שרוב הציבור מרגיש מצוין עם ההחלטה שהתקבלה.
דבריו אמנם תמוהים, אולם מה בהם מסכן את המדינה?
קיים חשד שעבר עבירה בטחונית?
מהי העבירה ומה העונש בגינה?
עבר עבירה? - ישתה בעציצו!
מפקד בית מעצר אינו רשאי לנקום באיש.
סיווגה של עבירה נקבע על ידי פרקליטות ופסק הדין וגזר הדין בגינה - על ידי בית משפט.
אין זה מתפקידה של מערכת המשפט להעניק הרגשה מצוינת ל- Mob, פחות מכל זה מתפקידו של שב"ס.

חבר'ה, אתם חולים...טרוף תקפכם עד התבלעה דעתכם...במיוחד מקסים הוא לשמוע דעת Jurist בענין...

Harrington

Well-known member
מנהל
דבריו אמנם תמוהים, אולם מה בהם מסכן את המדינה?
היכן כתבתי משהו על סיכון בטחון המדינה?
קיים חשד שעבר עבירה בטחונית?
בדיוק כפי שכתבתי למעלה, לא יודע. החשדות לא פורסמו ויש יותר מאפשרות אחת. אחת מהן (לפחות) אכן מוגדרת כעבירה בטחונית, מה לעשות.
מהי העבירה ומה העונש בגינה?
פתח ספר חוקים ותלמד.
עבר עבירה? - ישתה בעציצו!
לא יודע מה זה אומר.
מפקד בית מעצר אינו רשאי לנקום באיש.
אז תעשה לו נו-נו-נו.
סיווגה של עבירה נקבע על ידי פרקליטות ופסק הדין וגזר הדין בגינה - על ידי בית משפט.
ואללה? באמת? יוווו, אתה רציני? אני בהלם! אני בשוק!! אני ה-מ-ו-מ-ה!!!
אין זה מתפקידה של מערכת המשפט להעניק הרגשה מצוינת ל- Mob, פחות מכל זה מתפקידו של שב"ס.
אשריך שגדרת תפקידי רשויות.
חבר'ה, אתם חולים...טרוף תקפכם עד התבלעה דעתכם...במיוחד מקסים הוא לשמוע דעת Jurist בענין...
אוקיי. אז לדעתך אנחנו חולים. מאחר ודעתי עליך קצת פחות גבוהה מזה, אוכל רק לומר שתיאורים כאלה כשהם יוצאים מפיך עודם נחשבים כתעודת כבוד לנושאיהן.

certified.woke

Well-known member
היכן כתבתי משהו על סיכון בטחון המדינה?
נדמה לך ששמעת (כמו תמיד?) כי מיחסים לו עבירה בטחונית.
עבירה בטחונית מסכנת לכאורה בטחון.
בדיוק כפי שכתבתי למעלה, לא יודע. החשדות לא פורסמו ויש יותר מאפשרות אחת. אחת מהן (לפחות) אכן מוגדרת כעבירה בטחונית, מה לעשות.
לא יודע, מה לעשות? - יש מה לא לעשות!
אל תתפלמס!
אל "תשתף" שמועות!
פתח ספר חוקים ותלמד.
מה ללמוד? האישום מעורפל, ובינתיים האינקוויזיציה שטופת-זיעה, מחפשת בקדחתנות סעיף אישום מתאים שניתן "להדביקו" לאיש.
לא יודע מה זה אומר.
ישתה בעציצו פרושו "ישתה מכלי שאין שותים ממנו", עביט ("לשון נקיה" של התלמוד, כתובות לט א משנה).
אז תעשה לו נו-נו-נו.
עדיין, "לוחם כליאה" אינו רשאי להתנקם במי שאינו נושא חן בעיניו.
ואללה? באמת? יוווו, אתה רציני? אני בהלם! אני בשוק!! אני ה-מ-ו-מ-ה!!!
אתה חפשי להלעיג על עצמך ועושה זאת טוב ממני.
אשריך שגדרת תפקידי רשויות.
אתה חפשי להלעיג על עצמך ועושה זאת טוב ממני.
אוקיי. אז לדעתך אנחנו חולים.
כן, אתם חולים ומתכחשים לכך
מאחר ודעתי עליך קצת פחות גבוהה מזה, אוכל רק לומר שתיאורים כאלה כשהם יוצאים מפיך עודם נחשבים כתעודת כבוד לנושאיהן.
אין ברירה, אם כי אין זה נעים להתכבד בקלונכם...

Harrington

Well-known member
מנהל
נדמה לך ששמעת (כמו תמיד?) כי מיחסים לו עבירה בטחונית.
עבירה בטחונית מסכנת לכאורה בטחון.
לא. זאת פרשנות שלך. אין קשר מחייב בין הדברים.
לא יודע, מה לעשות? - יש מה לא לעשות!
אל תתפלמס!
אל "תשתף" שמועות!
אכתוב מה שמתחשק לי ו/או נראה לי רלוונטי או חשוב יקירי. עשה אתה כנ"ל ובא לציון גואל.
מה ללמוד? האישום מעורפל, ובינתיים האינקוויזיציה שטופת-זיעה, מחפשת בקדחתנות סעיף אישום מתאים שניתן "להדביקו" לאיש.
שאלת שאלות מתחום דיני העונשין. התשובה מה לעשות, בספר החוקים.

סורי, אבל עייפת מרוב שעמום. אם וכאשר יהיה לך משהו ענייני להתדיין עליו, בשמחה. סתם לכתוב באריכות כי זה מגניב? שחק עם עצמך.

certified.woke

Well-known member
לא. זאת פרשנות שלך. אין קשר מחייב בין הדברים.
שיהיה, whatever...
אכתוב מה שמתחשק לי ו/או נראה לי רלוונטי או חשוב יקירי. עשה אתה כנ"ל ובא לציון גואל.
נו, ברור...תבן אתה מכניס לְעָפריים (מנחות פה א)...
שאלת שאלות מתחום דיני העונשין. התשובה מה לעשות, בספר החוקים.
הכתוב שם נתון לפרשנות.
כיצד קובעים האם דעה שהובעה נכנסת לגדר תמיכה בטרור, עבירה בטחונית, הסתה, או כיו"ב?
סורי, אבל עייפת מרוב שעמום. אם וכאשר יהיה לך משהו ענייני להתדיין עליו, בשמחה. סתם לכתוב באריכות כי זה מגניב? שחק עם עצמך.
אל תוותר על שנ"צ...

למה עצרו את ישראל פריי

פלסטינים בעזה מתכוננים למנוסה בעקבות מתקפה ישראלית. איננו מסוגלים לתפוש את האפשרות שאנחנו בצד שמבצע פשעים נגד האנושות

פלסטינים בעזה מתכוננים למנוסה בעקבות מתקפה ישראלית. איננו מסוגלים לתפוש את האפשרות שאנחנו בצד שמבצע פשעים נגד האנושות; צילום: AFP
קרולינה לנדסמן

קרולינה לנדסמן
לעקוב
06:00 • 11 ביולי 2025

"איך יכול להיות טוב מותם של צעירים ולוחמים שנהרגו במסגרת תפקידם בהגנה על המולדת?" כך שאלה השופטת רוית פלג בר־דיין, כשהאריכה את מעצרו של העיתונאי ישראל פריי. פריי נעצר בחשד להסתה ולתמיכה בטרור, בעקבות ציוץ בתגובה לידיעה על מותם של חמישה חיילי צה"ל בעזה: "העולם טוב יותר הבוקר ללא חמישה צעירים שהשתתפו באחד הפשעים האכזריים נגד האנושות".
דבריה של השופטת מתעלמים ממה שפריי אומר. היא צודקת: מותם של צעירים שנפלו בהגנה על המולדת אינו יכול להיות טוב. גם פריי, יש להניח, היה מסכים לכך. אלא שהוא מערער על עצם ההנחה שחיילים אלה אכן נפלו על הגנת המולדת. בעיניו, בניגוד לדעת הרוב המוחלט בישראל, הם נהרגו תוך כדי השתתפות בפשע אכזרי נגד האנושות.
פריי הוא פרובוקטור. קשה מאוד לקרוא את מה שכתב, כי העולם לא יותר טוב כשחמישה צעירים ישראלים נהרגו. מותם של חיילי צה"ל במסגרת מלחמה שכבר מזמן איבדה כל הצדקה הוא חלק מהטרגדיה שכל מי שקורא לסיום המלחמה מבקש לעצור. אבל הפרובוקציה פועלת כי היא מאלצת אותנו לחשוב מחדש על המלים שמוטחות בישראל אבל מחליקות בגרוננו: פשעים נגד האנושות.

כתבות קשורות​

בישראל איננו מסוגלים לתפוש את האפשרות שאנחנו בצד שמבצע את הפשעים, בוודאי שלא אחרי 7 באוקטובר. והסיבה שהשמחה הרעה של פריי קשה כל כך לעיכול, אפילו לי, היא שהוא לוקח את המלים שלו ברצינות תהומית. אבל במהלך האלים הזה של לקיחת הדברים עד הסוף, פריי כופה עלינו דבר חשוב: להשאיר את המחשבה אצלנו בראש, לא לתת למלים להיכנס באוזן אחת ולצאת מהשנייה, כמו שקורה כש"העולם" מאשים. הפעולה הכואבת הזאת אמנם מרתיחה את דמנו, אבל היא מחייבת אותנו לחשוב באמת האם אנחנו — כולנו — שותפים בפשע נגד האנושות.
לו השופטת היתה רואה את המציאות כמו פריי ייתכן שלא היתה נזעקת מן הציוץ. לו סברה גם היא שצה"ל הורג בעזה ללא הבחנה אזרחים חפים מפשע, נשים וילדים; שישראל מרעיבה את האוכלוסייה ככלי לוחמה (תוכנית האלופים); שמתוכנן טרנספר של תושבי הרצועה ("העיר ההומניטרית"), אולי היתה שותפה לזעם של פריי, גם אם לא לשמחה על מותם של החיילים.
פריי לא הסית ולא תמך בטרור. הוא נעצר כי הוא סבור שחיילי צה"ל הפועלים בעזה שותפים לפשע אכזרי נגד האנושות. לכן גם לא מפתיע שנציב בתי הסוהר הורה לסווג את פריי כעצור ביטחוני.
כך מוציאה מדינה פרספקטיבה שלמה אל מחוץ לחוק: לחשוב שישראל מבצעת פשעים נגד האנושות בעזה זה "טרור". והשאלה האחת, הבסיסית, שאינה נשאלת כי היא מושתקת בשיתוף פעולה של רוב הישראלים היא: האם ישראל מבצעת בעזה פשע אכזרי נגד האנושות?
השתקה כזו אינה חריגה במדינות שמבצעות פשעים כאלה. לא מן הנמנע שבעתיד ייערך הדיון הזה. ייתכן שאז, כשיספרו על הקונסנזוס שהשתלט אז על ישראל, ועל שיתוף הפעולה של התקשורת ומערכת המשפט, יזכירו את מי שסירב ליישר קו.
מכיוון שלמדנו מההיסטוריה שחברות נלכדות בפשע קולקטיבי ומתעוררות מאוחר מדי, חובה עלינו לשמור מקום בחברה למי שמערערים על הקונסנזוס, דווקא במקומות שהפכו לטאבו.
=== סוף צטוט ===

ישראל פריי עצור מפני שהעמיד מראה מול פני הצבור והצבור נחרד למראה מה שנשקף ממנה...

כרמיזן

Well-known member

מה אתה מביא לנו כתבות מהארץ?
אתה חושב שיהודי מתייחס לזבל הזה בכלל.

certified.woke

Well-known member
מה אתה מביא לנו כתבות מהארץ?
אתה חושב שיהודי מתייחס לזבל הזה בכלל.
שכחתי לציין, המאמר - ממדור דעות, מדובר בדעה.
אל תקרא, המלה אינה קיימת במילונך, אינך יודע מהי ולא היית מזהה אותה גם לו נחבטת בה במצחך ברחוב...

כרמיזן

Well-known member
שכחתי לציין, המאמר - ממדור דעות, מדובר בדעה.
אל תקרא, המלה אינה קיימת במילונך, אינך יודע מהי ולא היית מזהה אותה גם לו נחבטת בה במצחך ברחוב...

לשמאלנים הרי אין דעה, אז איך הם יכולים לכתוב מאמר דעה?
מדמיינים שהם כותבים דעה?

כרמיזן

Well-known member
הפוך!
ימניים אינם יודעים לחשוב עצמאית וזקוקים לדף מסרים יומי מן המרתף של פאליק...

השמאלנים, אנשי הסיסמאות והקלישאות הנשמעים כמו בובות מדברות בייצור המוני...
השמאלנים הם כמו הבובות בתיאטרון בובות, כולם מדברים באותם סיסמאות באותו הזמן,
על פי פעולת אצבעותיו של המפעיל.

certified.woke

Well-known member
השמאלנים, אנשי הסיסמאות והקלישאות הנשמעים כמו בובות מדברות בייצור המוני...
השמאלנים הם כמו הבובות בתיאטרון בובות, כולם מדברים באותם סיסמאות באותו הזמן,
על פי פעולת אצבעותיו של המפעיל.
הפוך!
בלא דף מסרים יומי אינכם פוצים פה.
שמאלנים? לכל אחד דעה משלו...

מצב
הנושא נעול.
למעלה