ישראלי נחטף בניגריה?

מיכל19821

New member
מדובר באיש עסקים שהיה שם בכנס עם המושל

יחד עם קבוצת אנשי עסקים נוספתבתחומים שונים ואף שגריר ישראל. לא סתם השגריר בדיוק היה שם. לרוב מדובר בחטיפות על רקע כספי בלבד. מחזיקה אצבעות שיגמר גם שם ככה.

לילית462

New member
נחזיק אצבעות, זה גם מה שכתבו בעיתון

שזה לצורך כופר, ושרוב הזמן משחררים אחרי כמה ימים אפילו בלי כופר... נקווה

ELI M2

New member
שינוי חשיבה מיידית!

האיש הוא איש עסקים עם קשרים חזקים מאוד בצמרת השלטון הניגרי. בין ניגריה לישראל קיימים קשרים הדוקים מאוד,ותפקידו של כל שגריר הוא לטפח אותם,אז קצת לא ברורה לי הערה "לא סתם השגריר היה שם"... מין הסתם זה תפקידו... לתשומת לבם של ישראלים בניגריה...זו היא החטיפה השניה בזמן האחרון של אנשים שלא קשורים לעסקי הנפט... (היה לנו נוח לחשוב שחוטפים רק אותם מתוך האידיאולוגיה..צריך לעשות שינוי מיידי בחשיבה!)

מיכל19821

New member
בכלל לא הבנת מה התכוונתי

התכוונתי שאין מקום לציניות על הסיכון במקום (אולי זה היה נכון יותר להגיב תחת השרשור השני פה), האיש לא הסתכן או פעל באופן לא אחראי, אלא נהפוכו, הוא היה בכנס עם השגריר ואנשי עסקים נוספים אצל המושל. הרגיז אותי לקרוא בYNET הערות מרגיזות על אנשי העסקים שמסתכנים כדי לעשות כסף, ולכן היה חשוב לי להדגיש שהאיש פעל תחת בנסיבות אלו תחת עבודת הקודש של השגרירות לחיזוק הקשרים העסקיים. חוץ מזה, בניגריה חוטפים בשביל כסף. לרוב זה קורה באזור פורט הארקורט שם פעילות הרבה (אבל לא רק) חברות הנפט, שלהן כידוע יש כסף. העיקר שתיגמר הפרשה בשלום ובמהרה

ELI M2

New member
מיכל,תודה

מיכל,תודה על ההבהרה,מסכים איתך בהחלט.. גם אותי הרגיזו חלק מהתגובות ב-YNET,אבל יש לי תרופה נגד זה (על זה בהמשך) בעקבות המקרה כדאי אולי שנדבר על הדברים קצת לעומק. אני נהגתי לחשוב שהפגיעה במתקני הנפט וחטיפת העובדים הם על רקע אידיאולוגי של קבוצות המורדים. (המשך של מלחמת ביאפרה?) כשמפוצצים צינור נפט אין מאחורי זה שום כסף...רק אידיאולוגיה... אבל גם אידיאולוגיה צריך לממן,אז עושים חטיפה או שתיים של עובדי אותה החברה...משלבים ביזנס עם הנאה... כך היו פני הדברים עד עכשיו... עכשיו זה ישתנה...וכולם צריכים להיות יותר זהירים... (לגבי התרופה:ראיתי פעם קריקטורה של גבר יושב מול המחשב,ואישתו קוראת לו לבוא לישון..והוא עונה לה "רגע..מישהו באינטרנט לא צודק!" גזרתי והדבקתי אותה על הצג...מאז כשאני מגלה שמתוך 20 מיליון גולשים,עשרה מיליון לא מסכימים איתי..אני הולך לישון..ויושן טוב!!! (-: )

ELI M2

New member
לפי ערוץ 2 קיבלו סוף סוף דרישת כופר...

מקווה שישחררו אותו בקרוב..

לילית462

New member
בוואלה כתוב שעוד לא קיבלו דרישה לכופר

לא רוצה אפילו לחשוב על מה עובר עליו ועל מה עובר על המשפחה שלו. מקווה שזה יגמר ממש בקרוב

לילית462

New member
../images/Emo124.gif יש דרישה לכופר - 12 מליון דולר

נקווה שיגמר בטוב, שיזדרזו וישחררו אותו, ממה שכתוב מסתבר שהאיש חולה סכרת ואין לו את התרופות שלו. חוצמזה, שבמצב הנוכחי עם כל ההתרעות, צריך לפעול מהר לפני שחיזבללה ישלם את הכופר וידרוש מהמדינה הרבה יותר. קישור לYNET: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3589507,00.html

ELI M2

New member
המשך...

ציתות מתוך הכתבה בוואלה: http://news.walla.co.il/?w=//1337386 בהקשר למה שכתבתי קודם לגבי עובדי חברות נפט... "דובר התנועה, המתכנה בשם ג'ומו גבומו, מסר לכתב "הארץ", כי "אין לנו שום בעיות עם חברת הבניה בה הוא מועסק, אלא רק עם חברות נפט, חברות ביטחוניות וממשלת ניגריה. אם העם בישראל יבקש את עזרתנו לשחרור החטוף באמצעות השגריר שלכם, אנחנו נסייע בשמחה. לאחרונה עזרנו לחברת בניה גרמנית לשחרר שני חטופים שלהם, אבל הם היו כפויי טובה ואפילו לא הודו לנו". לא חושב שהחיזבללה צריכים "לקנות"חטופים...או לנסוע כל כך רחוק בשביל זה... הייתי אפילו אומר,בשיא הזהירות שניגריה היא לא המקום האידיאלי לפעילות של החיזבללה או האל קעידה... לא אפרט את הסיבה,אבל אילו אני הייתי במקומם,הייתי בוחר מקום אחר... יחד עם זאת,אני חושב שכל הישראלים שעובדים או באים לעבוד באפריקה חייבים ללמוד על המצב הפוליטי באזורם. לדעת הכל על הסיכסוכים בין השבטים,על כל הארגונים החמושים,על המפלגות היריבות,ועל הרכב השלטון. ולאחר מזה לעולם לא לדבר על פוליטיקה,או דת. (אז על מה נשאר לדבר,תשאלו? על כדורגל וסקס.. (-: ) יאללה..שיגיעו כבר חדשות טובות...

לילית462

New member
כמה דברים :

בוואלה כתוב במפורש שמי שחטף אותו זה לא אלו שחוטפים את עובדי הנפט, ושהקבוצה הנ"ל אמרה שאם בערוץ 7 לא היו מכנים אותם טרוריסטים אז הם אפילו היו מוכנים לעזור לשחרר את החטוף הישראלי, שהם יודעים היכן הוא מוחזק. כלומר החטיפה היא לא על רקע פוליטי-נפט, ו'חוטפי הנפט' אינם המעורבים הפעם. כנראה שמדובר כאן בחטיפה פילילית לצורך כסף גרידא. אל-קעידה מאוד פעילה באפריקה, אני לא יודעת לגבי ניגריה אבל במזרח אפריקה ידוע שיש להם תאי טרור. והם הרי אלו שאחראים לפיגוע הכפול שבוצע בשגרירויות ארה"ב בניירובי ובדר לפני עשר שנים. זאת דרך אגב אחת הסיבות שאין טיסות ישירות מתל-אביב לאיזור - כך לפחות נאמר לי בזמנו. הבעיה של אל-קעידה היא שהמוסלמים באפריקה אינם 'ערבים' (פרט לצפון אפריקה וגם לגבי זה אני לא בטוחה) וההזדהות שלהם עם המטרות של אל-קעידה יותר נמוכה, הבעיות שלהם אחרות ואל-קעידה לא ממש מצליחים להתרומם כאן לרמה ביצועית גבוהה - כך לפחות נראה. חיזבללה לעומת זאת, בעלי מטרה מאוד ממוקדת (ישראל) ועל כאן לא אתפלא עם לצורך מאבקם ירחיקו גם לאפריקה ע"מ לחטוף ישראלים, בטח ובטח באיזורים שבהם קל לעשות זאת כי השלטון רופף, והאפשרות לפעול ליד החוק זמינה וקלה. ולסיום - אני מאוד מסכימה איתך שאדם שנוסע למקום מסויים מוטב לו שילמד על המצב הפוליטי והמדיני באיזור, כמו עוד דברים רבים. אבל, ישראלים (ולא רק) רבים חושבים שהם הכי חכמים בעולם, ובאים למקומות בהרגשה של 'אני כבר אראה להם מאיפה משתין הדג' ולא טורחים להשקיע דקה בלהקשיב, לשמוע או חלילה ללמוד את המקום שאליו הם הגיעו. התופעה מאוד בולטת ב'קיבוצים' בכל עיר באפריקה - אבל לא רק, תמצא 'קיבוץ' ישראלי, 'קיבוץ' אמריקאי, סיני, טורקי וכו' יש לציין שנדמה כי האירופים יותר משתלבים או פחות נוטים להתבודד בתוך עצמם לעומת עמים אחרים. הצורך הזה להתקבץ להיום עם אנשים שמדברים את השפה שלך ויש להם אותה תרבות כמו שלך נובע מחוסר רצון (או יכולת) להטמא באוכלוסיה המקומית, מחוסר רצון (או יכולת) ללמוד את השפה, המנהגים התרבות וכו' ואחרון אחרון - שישחררו אותו כבר

bizid18

New member
אני בישראל

אני בישראל ונמצא הרבה פעמים על הקו למומבסה,גם השבוע

לילית462

New member
../images/Emo124.gif הוא שוחרר ../images/Emo57.gif

העיתונות הישראלית מדווחת כי האיש שוחרר. לא מצויין אם הכופר שולם או שלא, אם היתה התערבות של מדינת ישראל או לא. בשורה התחתונה מה שחשוב שהבן-אדם יצא לחופשי ושהוא בריא ושלם. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3590357,00.html

מסתובב לא מעט בפורט הרקורט,

יש לנו שני פרויקטים בסביבה. למען האמת בחוגים שאני מסתובב בהם, אף אחד לא שינה ממנהגיו בשל החטיפה. אם רוצים לחטוף אותך - יחטפו ממילא. שני עובדים של חברת בניה גרמנית נחטפו עם ליווי חיילים / רכבים משוריינים (אולי, לא ראיתי). מדובר על עסק כלכלי טהור. לא פוגעים בסחורה, למעט כמה סתירות - שזה לא נעים כשלעצמו. אבל כדאי אולי לזכור כי היו ימים בארץ, שלא ידענו אם נחזור הביתה או לא (ע"ע מתפוצצים). אם צריך לדאוג, אז אני דואג הרבה יותר מהנסיעות בכבישים הנוראיים שכאן. רק מי שחווה זאת יכול להבין. כולם נוסעים עם גרוטאת בכל כוון אפשרי. כן ברקסים, לא ברקסים - לא חשוב.את הרכבים לאחר התאונות לא מפנים, במיוחד עם הנהג הוא הבעלים שמת במקום. יש משאית אחת באיזור קלאבר, היא כל כך מחוצה, ששלד הנהג עדיין בתוך הקבינה. אף אחד לא בא לו לנסר את המשאית ולהוציא משם את הגופה. זה מטריד, לפחות אותי, לא החטיפות. עכשיו, אם נפצעת בתאונה, חלילה מלקבל טיפול רפואי מקומי. כדאי שתמצא רופא לבן, אחרת הסיכויים שלך למות גדלים לא לינארית אלה אקספוננציאלית.אפילו המקומיים לא רצים לבית חולים. דוגמא שלא קשורה לחטיפות: מזכירה אצלנו סבלה מכאבים. הרופא החליט כי יש לה דלקת תוספתן וצריך לנתח. זה עולה הרבה כסף, בנוסף לזה היא פחדה מבית החולים. לבסוף היא הלכה לכפר לקבל "רפואה מקומית". הג'וג'ו דוקטור אמר לה כי ייתן לה "תרופה" והיא תשתי את הדלקת החוצה (יעני כמו אבנים בכליות....) אחרי שהקמנו מהומות אצל משפחתה, היא הסכימה ללכת לאולטראסאונד. שם מצאו לה דלקת ברחם.... טופלה באנטיביוטיקה וזה עבר לה. אז זו אפריקה רבותי. אבל חוצמיזה, אני שמח מאוד בשביל אהוד אבני ששוחרר. אבל לידיעתנו / ידיעתכם רב הנסתר על הנגלה בכל הפרשה הזאת.

ELI M2

New member
אהבתי...(-:

תומי,ממש נהנתי לקרוא את התגובה שלך...(-: לגבי הכבישים,לפחות מאבודג'ה וצפונה עד עיר הגבול SABON BIRNI (אפילו לא תמצא אותה במפה...זה משהו שבאמת סוף העולם ימינה...(-: ) הכבישים נהדרים. הרבה יותר טובים מאשר בארץ! נסיעה על 140 לא מעוררת שום חשש.. יש קטע קצר לפני KANO שהכביש מלא בורות,והתנועה עוברת לנתיב אחד..וכל אחד עושה סלאלום בין הבורות.. כל ניסיון שלי לחשב את המסלול של המשאית שבא מולי בזיגזגים תמיד נכשל... כששאלתי את הנהג שלי באחד הפעמים שהוא זיגזג מול המשאית איך הוא ידע שהיא לא תתנגש בנו..ענה לי בפשטות !!! NO PROBLEM...MASTA לאחר זה אימצתי את השיטה של אחד הותיקים...לשים כרית על חלון הצד ולא לפתוח את העיניים במשך כל הנסיעה... (זה גם עוזר נגד כל מקבצי הנדבות למינהם..) כמות התאונות היא מדהימה...כמו גם סוג התאונות...אתה רואה לרוב רכבים שעפו מהכביש ללא שום סיבה נראת לעין... עלו על גדר ההפרדה,או טיפסו על איזה מדרון..פשוט מדהים! כל איזה עשרים ק"מ יש מחזה כזה... אגב,שמעתי שחלק מהנהגים משתמשים באבקת ניקוי OMO ומים במקום נוזל בלמים...נכון או לא...אבל לנהג שלי נתתי הוראה שמבחינתו לכל משאית על הכביש אין בלמים... באחד הפעמים שלחו את הנהג שלי לאיזו משימה,ואמרו לי לקחת נהג אחר...אין לי מה לדאוג...הוא בסדר...לאחר שני דקות נכנסה בנו משאית מאחור... לפני זמן מה היה מקרה שאוטובוס עף מהגשר לתהום ונהרגו שם המון אנשים... ואנשים נהגו להגיע למקום בכדי לראות את שרידי האוטובוס ואת מקום הטרגדיה... וכמו בכל מקום שיש בו קהל רב,גם שם הופיעו כל מיני דוכנים ומוכרים... ועם כל הכאב...זה נראה כמו בילוי של סרט עם פופקורן עבורם... איך נאמר בסרט? TIA... (this is africa)

למעלה