ישראלים ותיירים

ישראלים ותיירים

תגידו, אני אמרתי פעם שלעבוד עם תיירים זה עדיף? איך לא האמנתי למיפי ואקונומיקה שידעו מצויין על מה הן מדברות, יש תיירים ויש תיירים שיותר גרועים מהישראלים, צרפתים למשל. אז הם לא מוכנים ללמוד אנגלית, זכותם המלאה - אבל למה הם לא לוקחים בחשבון שזה יצור להם בעיות בארצות שלא דוברות צרפתית? הייתי עדה לכמה וכמה אלתורים של קולגות עם דוברי צרפתית וזה היה די מעניין ויותר מכל משעשע, הזכיר לי שיחות עם פועלים זרים. תיירים אחרים לא יותר טובים, מישהו עומד בתור, פונים אליו, אומרים שלום ומבקשים דרכון וכרטיס. התייר/ת הנחמד/ה לא יענו בשפה שלהם שהם לא מדברים עברית אלא יסתכלו על מי שפונה אליהם במבט לא מבין ו/או מבוהל ואנחנו אמורים להבין מזה שמדובר בתייר שלא דובר את השפה, למרות שמה שנראה בדרך כלל זה שאותו אדם לא שמע טוב או שהוא סתם מעופף. לפחות רוב הישראלים שנתקלתי בהם היו בסדר, אמנם יש תמיד את הקטעים האלו שלא נותנים להסביר, עונים מראש על כל השאלות (הנה הדרכון שלי, ארזתי לבד והתיק היה איתי כל הזמן ולא נתנו לי להעביר כלום - יופי, עכשיו אני אשאל שוב). אותם אנשים רק מעכבים את עצמם בהתנהגות הזאת. ויש את החוכמולוגים שלא מוכנים לענות על שאלות בטענה ש"אני לא מבין למה את שואלת את זה, אני לא מחבל". וואלה - טוב שאמרת לי, עכשיו אפשר להיות רגועים אם אתה אומר שאתה לא מחבל ואפשר לוותר על כל הבדיקות. אם סבתא שלי תעבור אצלי בתור גם אותה אני אשאל את כל השאלות האלו, זה ממש לא אישי, אבל האנשים האלו לא מבינים את זה. לפחות בינתיים הם היו מיעוט (מקווה שישאר ככה). וקטע משעשע לסיום: ילד חמוד אומר לאבא שלו " אבל המזוודה לא הייתה איתנו כל הזמן". אני שואלת אותו מתי היא לא הייתה איתם והוא מסביר: המזוודה הייתה בחנות לפני שהם קנו אותה, מה שאומר שהיא לא הייתה תמיד איתם. חמוד..

../images/Emo6.gif בהחלט ילד חמוד

כנראה שעוד לא נתקלת בישראלים שמכינים תשובות מראש איפה אתה גר? בבית ומאיפה אתה מגיע עכשיו? לבד מי ארז את המזוודות? כן וכו וכו'

מההכרות שלי עם לקוחות מחו"ל

בד"כ הם עדיפים, ולרוב פחות חצופים (בכלליות כמובן)

ברור

חייבים לשאול את זה כל נוסע שמגיע גם אם אתה מכיר אותו. אף אחד לא פטור מבדיקה בטחונית מלאה.

אזרח111

New member
למה אף אחד?

אני רוצה לראו אותך מעבירה בדיקות בטחוניות מדודקות לדיפולמט
(או שאני טועה?)

אתה מאוד טועה

נתחיל מזה ששאלות כמו מי ארז את המזוודה ואם יש לך נשק הן השאלות הכי בסיסיות ש כל נוסע שעובר בנתב"ג חייב לענות עליהן, כולל דיפלומטים ואנשים מפורסמים שמגיעים לארץ. יצא לי לא פעם להעביר אנשים מפורסמים (שפים מפורסמים, שחקני טלויזיה וקולנוע ישראלים, זמרים ושחקנים בספורט הישראלי) וגם כמה דיפלומטים זוטרים ובכירים (שר החוץ של יפן, שר החוץ של צרפת והפמליה שלו, שגריר הודו בישראל, שגריר הולנד בישראל, שגריר ארגנטינה בישראל ואני בטוחה שהשמטתי עוד כמה) לא רק שהם עונים על השאלות, הם בדרך כלל משתפים פעולה יותר טוב מהישראלים, הם מבינים את חשיבות העניין. וגם בין אלו שלא מבינים - אנחנו לא מתעסקים במתן שירות, בשביל זה יש חברות תעופה, אנחנו מתעסקים בביטחון הנוסעים ואם זה אומר לבצע בדיקות לא נעימות או שאלות שחודרות לפרטיות אנחנו נשאל את הכל ונבצע את הכל, רק כדי לדאוג שאף מטוס לא יתפוצץ. נכון שאנחנו צריכים להיות שירותיים, אבל ביטחון קודם לכל, אז כן גם את סבתא שלי אני אשאל את השאלות בדיוק כמו ששאלתי קרובי משפחה וחברים שלי שעברו בשדה התעופה וגם את כל אלו שהעברתי עד היום.

../images/Emo45.gif

ורק היום העברתי כמה דיפלומטים ואיתם הכי קל כי הם מודעים לחשיבות השאלות והבדיקות ולא מתחכמים והכל איתם זורם.

NoaHK

New member
ילדים...

כשהייתי קטנה הייתי מהתחכמים האלה, ששואלים אותם אם נתנו להם משהו להעביר אז אמרתי, כן שכנה שלי נתנה לי סוכריה למטוס. ההורים שלי היו מאוד מתעצבנים עלי.

ועדכונים נוספים

והפעם על הישראלים החוצפנים שחושבים שמתי שהם עוברים בדיקה בטחונית לפני טיסה זה הזמן הכי מתאים לנהל שיחות בפלאפון, וזה לא אחד ולא שניים אלא מספר זוגי שלא מתחיל ב-1, ולהזכירכם אני לא ותיקה יותר מדי בעבודה הזאת (פחות משבוע אם נדייק). הפלאפון מצלצל, אני מבקשת שלא יענו. מאוחר מדי, עונים. אני כבר לא מבקשת אלא מודיעה - תסיימו את השיחה כדי שאני אוכל לשחרר אתכם. המנומסים יותר מנסים לסיים את השיחה ("משה אני לא יכול לדבר עכשיו אני אחזור אליך עוד מעט, אני אחזור אני מבטיח פשוט אני כאן בבדיקה הבטחונית, כן כן, בנתב"ג נו אני אחזור אליך" ונמשך עוד ועוד). המנומסים פחות מסמנים לי לחכות - נראה לכם באמת? אם מישהו יחכה לכם זה לא אני וזה גם לא המטוס ומאיפה החוצפה הזאת בכלל? לגבי הבדיחות של האנשים אמרו לי שעדיין לא הגעתי לשיא אבל זה בהחלט מכובד, כל המתחכמים למינהם שאחר כך מתפלאים למה אני לא צוחקת מזה שהם אמרו שיש להם קטיושה בתיק. וכמובן אלו שיורים את התשובות ולא נותנים לי לשאול וקוטעים אותי ב"אני יודע, אני מכיר אני טס הרבה" ובעצם רק מעכבים את עצמם כי אני אחזור על זה עוד פעם ועוד פעם עד שיתנו לי לשאול ולהגיד כמו שצריך ויענו לי למה ששאלתי אותם. היום הייתה לי מישהי שישר דקלמה את התשובות והסבירה שהיא שוטרת. יפה מאוד, אז את צריכה להבין למה אנחנו שואלים ואומרים את כל זה אבל עדיין היא קטעה אותי כל פעם ב"אני יודעת אני מבינה". אמרתי לה שאני בכל מקרה אשאל ואגיד והיא שוב אמרה שהיא מבינה - והמשיכה לקטוע אותי כל פעם ב"אני יודעת את זה אני שוטרת". אחרי 3 נסיונות כושלים הודעתי לה שאם היא לא תיתן לי לסיים משפט הבידוק שלה לא יסתיים בקרוב והיא נכנעה (אגב, היא הגיעה באיחור וישר אמרה שהיא ממהרת לטיסה אבל כאמור עיכבה את הבידוק שלה בטירוף). ומה עוד? קבוצת נערים לפני צבא שנסעו לטייל ותוך כדי הבידוק והשאלות ניהלו בינהם שיחה ערה, הערתי להם שיחכו עם השיחה והם שתקו בדיוק ל-20 שניות וחזרו לקשקש על איזו אשה בת 40 שעברה אם היא כוסית או לא. ילדה חמודה שיכולה להתקבל לפרסומת לקופ"ח כללית עם כל ה"למה" שלה, על כל דבר למה: למה את מדביקה לנו מדבקות ולמה יש לנו פנקסים כחולים ולמה אסור להעלות דברים חדים למטוס ולמה יש את המכונה הזאת ולמה כתוב שם מה שכתוב שם, מזלה שהיא חמודה אחרת הייתי מתחרפנת מכמות השאלות האלו...

אני שואל

על הילדה, כמו שהכותרת רמזה.. אבל לא משנה, הרצון ההומוריסטי מת. thank you doll face!

על איומים שמעת? ../images/Emo3.gif

ועל חובת ההוכחה והגילוי הנאות? בוא נעשה הסכם: אתה לא תדבר על ילדות קטנות בהקשר הזה ואני אגיד למותר לי כמה מילים טובות עליך, הולך?

אין בעיה! עשינו עסק! רק שאלה...

מי זו מותר לי ומה אני קשור לכול הרוחות???

למעלה