ישראבול 6 - האגדה של Sauce Castillo

picki23

New member
הלופ והזיפר הם תרגילים שונים

אני לא יודע איך את מכירה את הזיפר ואולי קוראים לזה לופ אבל אני מכיר את הלופ בורסיה שונה בה הפוזיציה ההתחלתית היא הורנס, השחקן באגף הימני עובר מתחת לעמדות 4 ו5 דרך האמצע,השחקן באגף השמאל עובר מעל ובצמוד אליהם והשחקן האגף הימני עולה ומקבל חסימה. ממפיס מפעילים את הלופ הרבה.
&nbsp
&nbsp
את וודאי מתכוונת לתרגיל בו טוני מקבל חסימה ליד הבייסליין מקבל את הכדור מהצד מג'ינובילי עולה לטופ אוף דה קי ומקבל עוד חסימה מגבוה באלבו ובוחר אם לחדור, לזרוק או למסור. אני מכיר אותו כזיפר

Reutk

Active member
כנראה התרגיל השני שציינת

התרגיל הזה מתחיל שהגארד בכנף משתמש בחסימה של הגבוה על האלבו, חותך לטופ ומקבל שם את הכדור מהרכז, בגלל התנועה הזאת הרבה אנשים קוראים לתרגיל הזה זיפר. אבל הספרס קוראים לזה ה-לופ .

אני לא יודעת איך קבוצות אחרות קוראים לתרגילים שלהם, או מה העגה המקצועית לתרגילים האלה, אני יודעת רק איך הספרס מכנים את התרגילים שלהם. ויש להם 3 תרגילים בסיסים בקטגורית Motion Offense: weak, strong, loop

בכל מקרה הטענה העיקרית שלי הייתה, שג"ס כן הריצו תרגילים שמתבססים על ה-Motion Offense גם בשנה שעברה, כי ראיתי אותם מריצים את הWEAK, ואני מכירה את התרגיל הזה כי זה תרגיל שגם הספרס גם משתמשים בו.

Reutk

Active member
* סליחה, הגארד מקבל חסימה בלואו פוסט

לא באלבו. כמובן, שהוא גם יכול לחתוך לטופ בלי להשתמש בכלל בחסימה.

Reutk

Active member
את הweak? איך זה בדיוק סותר את העובדה שג"ס שיחקו

motion offence בשנה שעברה?
אני לא יודעת איך אפשר לטעון שקבוצה שמריצה תרגיל כזה, במיוחד כשיש לה פוינט גארד שבנוי לזה, לא משחקת motion offence. אתה יכול להגיד שעכשיו הם משחקים יותר בצורה הזאת, או שהביצוע שלהם עכשיו יותר טוב, אבל לא שהם בכלל לא שיחקו ככה בעבר, ורק מהשנה הם התחילו לשחק ככה.

rapgamer4ever

New member
זה לא אמור לסתור...

מן הסתם אין שום דבר שגולדן היו יכולים לעשות כדי "לסתור" מושן אופנס. יחד עם זאת העובדה שהם אימצו אלמנטים בודדים שנפוצים מאוד בליגה וקיימים במושן אופנס, לא הופכת את ההתקפה של גולדן למושן אופנס. רוב הקבוצות בליגה מריצות curl או pin down מדי פעם, רוב הקבוצות בליגה מתחילות סט מ-horns מדי פעם, כל הקבוצות בליגה עושות פיק אנד רול. זה עדיין לא הופך את ההתקפה שלהן למושן אופנס.

Reutk

Active member
אבל זה בכלל לא אותו דבר

weak זה לא אלמנט בודד, זה תרגיל שמייצר אינסוף אפשריות. הספרס יכולים להריץ אותו משחק שלם ולסיים כל פעם בדרך שונה.

rapgamer4ever

New member
אם את בוחרת להגדיר מושן אופנס לפי תרגיל אחד

אני לא אתווכח איתך שגולדן בשנה שעברה שיחקו מושן אופנס. שיהיה.
אם את מגדירה מושן אופנס כהתקפה שמבוססת על ריבוי תנועה, חסימות וריווח- גולדן ממש לא שיחקו כך.

Reutk

Active member
הספרס משחקים 3 תרגילים פחות או יותר

ואף אחד לא טוען שהם לא משחקים motion offence. ככה שמספר התרגילים בכלל לא חשוב, מה שחשוב זה כמה פעמים הקבוצה מריצה אותם במשחק. ואגב אני די בטוחה שג"ס עשו יותר מתרגיל אחד שמתבסס על ההתקפה הזאת.

אני לא מבינה איך יותר הגיוני מבחינתך שג"ס כמעט ולא שיחקו ככה בכלל, ומהשנה הם פתאום התחילו לשחק ככה מצוין, שברור שכדי שקבוצה תשחק סוג כזה של התקפה ברמה כזאת היא צריכה זמן.

תאמין לי שהייתי מאוד רוצה להגיד, כן, ג"ס שיחקו חרא של התקפה עם ג'קסון בא סטיב קר ושינה את הכל. ולא שהמשפט הזה רחוק מהאמת, רק שהמילה ה'כל' בו היא כנראה קצת מוגזמת, כי כנראה כן היו לג"ס יסודות של השיטה במערכת לפני שסטיב קר הגיע.

בכל אופן אתה לא צריך לענות לי אם התעייפת, כי גם אני למען האמת.

picki23

New member
אני חושב

שהמפתח להבנה הוא איך שמארק ג'קסון מדבר כשהוא מפרשן בESPN.
הניתוח של המשחק שלו פשוט ברמה נמוכה לדעתי. יכול להיות שזה מרכיב.
&nbsp
הקבוצה נמצאת ביחד זמן רב אז אולי אם משנים את הנעת הכדור הדברים נראים טיפה שונה

rapgamer4ever

New member
התרגילים זה לא מה שחשוב

אני אפילו לא יודע אם לקרוא להם תרגילים. לא אנחנו ולא השחקנים עצמם יודעים איך המהלכים האלה יגמרו. הספארס אימצו כמה עקרונות והטמיעו אותם בצורה נהדרת, אותם עקרונות שציינתי כמו תנועה, חסימות וריווח.
גולדן לא צריכה לבצע את אותם סטים במדויק כמו הספארס כדי לשחק את אותה התקפה, היא צריכה לאמץ את העקרונות. אם קבוצה שמריצה curl או pin down הוא ההגדרה למושן אופנס אז כל הקבוצות בליגה משחקות מושן אופנס. ה-curl או ה-pin down הם אמצעים להשיג יתרון על היריב ותו לא. הם ממש לא אקסקלוסיביים למושן אופנס. אוקלהומה לדוגמה שמשחקת הכי שונה בעולם ממושן אופנס גם משתמשת בpin down, ההבדל הוא שבמקרה של הספארס השאיפה היא להמשיך ל-drive and kick ובמקרה של אוקלהומה השאיפה היא לעלות לזריקת מידריינג'.
&nbsp
עזבי את המונח מושן אופנס. גולדן סטייט בשנה שעברה שיחקה כדורסל שמתבסס על בידודים ומשחק פוסט. השנה היא מתבססת על תנועה, חסימות וריווח. אלה שלושה אלמנטים שבעיני הצנועות הם המאפיינים הכי חשובים של מושן אופנס.

picki23

New member
למה אתה מתכוון כשאתה משתמש בפין דאון?

אני מכיר את את זה במונחים צבאיים בלבד.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Reutk

Active member
אני לא מבינה מה הקשר ל- curl ו-pin down.

אני בכלל לא טענתי שקבוצה שעושה אותם משחקת מושן אופנס, הם בסך הכל סוגים של תנועה בלי הכדור, וחסימה.

הדבר היחיד שטענתי זה שברגע שקבוצה מריצה את ה- weak היא משחקת מושן אופנס, כי ה-weak בהחלט עונה על ההגדרה של המושן אופנס, לא סתם הוא נמצא בתוך קטגורית המושן אופנס של הספרס.

ג"ס לא צריכה לבצע את אותם סטים במדיוק כמו הספרס כדי לשחק מושן אופנס, למעשה אחרי שהעקרונות הפנמו והתיאום הקבוצתי הושג הם לא צריכים לבצע סטים בכלל, כל הרעיון של ההתקפה הזאת היא לשחק באופן חופשי וזורם. אבל אי אפשר להתחיל את זה מאפס, קודם צריך ללמוד איך עושים את זה נכון , תרגילי המושן אופנס הם הכלי בשביל זה. ג"ס כמובן לא היו חייבים להשתמש דווקא בweak הם יכלו לבסס לעצמם כל סט אחר שיעזור להם לעבור מהשלב שבו אתה לומד באופן טכני את ההתקפה לשלב שבו אתה משחק בצורה אוטומטית. הנקודה שלי הייתה שהם כן השתמשו ב-weak בשנה שעברה, ולכן הם כן שיחקו לפי עקרונות המושן אופנס בההתקפה בשנה שעברה (לפחות בזמן שהם הריצו את התרגיל הזה)

ד"א, לגבי זה של הקבוצות משחקות מושן אופנס, זה בכלל לא נראה לי מופרך שכל קבוצה בליגה למעט OKC (סתם, סתם, אני צוחקת) משחקת לפרקים מושן אופנס. אחרי הכל שמשהו מצליח כולם ממהרים להעתיק אותו וליגת הNBA היא לא שונה בזה.

rapgamer4ever

New member
אוקיי, אז כל הקבוצות בליגה משחקות מושן אופנס וגולדן ביניהם

תנועה בכל אופן אין שם.

Reutk

Active member
אוקי, אז אני חושבת שאנחנו מדברים על דברים שונים

אני מצרפת סירטון של התרגיל, אני רואה בו המון תנועה אבל אולי אתה רואה משהו אחר. זה לא מושלם (אפשר ממש להרגיש איך השחקנים חושבים לשנייה לפני כל פעולה) והם בטח לא עשו את זה לעיתים קרובות אבל זה כן צעדים ראשונים בכיוון.

משה, אבל תשתמש בכינוי

למעלה