ישו צדק ?

שששלום

New member
ישו צדק ?

לגבי הגשת הלחי השנייה ז"א. ראיתי ברייקי דווקא נושא רגיש. לדעתי ברור שטעה. מה דעתכם ולמה ? אולי

rama691

New member
אתה מאוד לא ברור נסה לנסח אחרת

את שאלתך, אולי גם אנו נהיה מושלמים ונוכל לענות לך

בארס

New member
זו דוגמא

משעשעת וסימלית, לזה שגם אם המושלם היה עומד לנגדנו (ואני מניח שהוא ניצב שם כל הזמן!), בגלל איך שאנחנו עכשיו, היינו מנסים לשנות גם אותו. ובמקרה הזה , היינו מבקשים ממנו שיסדר את דבריו באופן שיתאים למשקפיים המסויימות שלנו. ואם ברור לנו שאת האוקיאנוס אי אפשר לנקות, ואנחנו שואפים לחופש, כלומר להיות מסוגלים לשייט באוקיאנוס לכל אשר נחפוץ, מן הראוי שתתחיל להתפתח בנו איזושהי סקרנות לגבי המגבלות של הסטריליות במנזר החמים שבו הכל מובן. ובמילים פשוטות, במקום לשאול את אולי למה הוא לא ברור, אפשר לשאול את עצמנו למה אנחנו לא מבינים? לגבי השאלה של אולי... הבעיה הראשונה שלי עם השאלה האם ישו צדק בהוראתו להגיש את הלחי השניה כאשר אנחנו חוטפים סטירה, היא, ששוב הבעיה היא בשאלה ולא בישו ודבריו. אני אמשיך אחר כך

dharmax

New member
לא הבנתי לגבי הרייקי

לגבי הלחי, לעומת זאת: ישנה הפרשנות הנאיבית, הלוקחת את הדברים כפשוטם, כמעט ברמה המילולית. כמובן שזה טיפשי, מכיוון שהתוצאה יכולה להיות עוול גדול ומתמשך לסביבה, כמו שאומר הפתגם החשוב: all it takes for evil to triumph is for a good man to do nothing . הפרשנות היותר...בודהיסטית...אם תרשה לי לעשות את ההשלכה מהגישה שלי, היא אחרת. היא מתייחסת לגישה הפנימית של אדם ביחס לאקט הניתפס באופן נורמאלי כאקט של הפעלת אלימות, עושק, השפלה או פגיעה מכל סוג, במה שניתפס באופן נורמאלי כגוף שלו, כאינדיווידואליות שלו, כרכוש שלו וכיוב´. נמשיך מכאן, אם כך. שואף-רוחני אמיתי, ששואף להגיע למצב בו אין בו כל הזדהות עם הכרתו, גופו וכמובן רכושו, שבו כמובן וכמובן שלא יעלה בו אפילו שביב של כעס או שנאה כתגובה לאקט התוקפני, והפעולה שתתבצע על פני השטח תעשה מתוך מחשבה צלולה ונטולת אגו. היא יכולה להיות כל פעולה - על פי הבנתו את הסיטואציה ברמה דקה ולא אנוכית. זו שאיפתו של השואף הרוחני. להגיע לכזה מצב. עד אז, הוא פשוט ינסה, בהצלחה כזו או אחרת, להתנהג בצורה כזו. הדהמהפדה, אגב, מתחילה מנושא שכזה. ויש גם בהמשך איזכור רלוונטי נוסף שקשור לכך: נאמר (זה לא תרגום/ציטוט, ברשותכם אפרוש זאת בחופשיות יתרה) שזו קארמה מאוד שלילית להכות איש קדוש, אבל קארמה שלילית זו היא כאין וכאפס לעומת הקארמה השלילית שעשוי לייצר לעצמו הקדוש לו יגיב בכעס על התקפה שכזו! ברכות אום

שששלום

New member
תשובות

לגבי הרייקי פשוט הדיון התחיל שם. ובמילים אחרות האם בחיי היומיום עלינו לאמץ גישה זו להושיט את הלחי השייה או לא

KEiN

New member
על בשרי

גילית שאנשים (כן אני מכליל) מעדיפים להכות את זה שמגיב, ולא את זה שנותן לחי שניה... השאלה היא פה אם אתה רוצה להשתמש בלחי השניה כמגן? אם כן- אז אני ממליץ לך על הלחי השניה... הרי התענוג שאדם מסויים לוקח מריסוק האחר הוא בעיית אגו שלו- הוא לא נהנה פיזית מתחושת המכה, אלא מתחושת המחיצה שהשני חש, כל ה´כובשי חברות למינהם´ שפשוט משמידים חברות קטנות בדרך למונופול- פשוט מבוססות על בעית אגו של המוחץ... כאשר אתה מגיש את הלחי השניה אלו מגלים כי אין ביכולתך לספק את מה שהם באו לדרוש מלחתחילה...

שששלום

New member
מהי הדרך בסופו של דבר

אם לא העלאת חיוך על פניהם של אחרים

Panoramix

New member
ישוע

מן הסתם שהוא לא טעה. אם מישהו עוזר לך לשלם על החטאים שלך, אתה צריך להודות לו ממעמקי ליבך. הוא עזר לך לסלק קארמה רעה! ברגע שתרביץ לו בחזרה הכל יחזור אלייך, אם תרביץ לו יותר תקבל יותר קארמה רעה. כשאתה מנצח אתה מפסיד, אל תנסה לא לנצח ולא להפסיד, מה שאתה צריך לקבל תקבל בהגינות. זאת אמונה בטוב ורע. וככה זה עובד, אם לא תענש בגלגול הזה אז בגלגול הבא. ככה אני רואה את זה. ההסבר הכי טוב שקראתי על הנושא הוא של המורה לי הונג-ג´י שייסד את פאלון דאפא. הוא מסביר על היחסים בין קארמה ודה(מידה טובה) בצורה מאד צלולה וברורה.

Panoramix

New member
אני בעד

אבל רוב מה שיש היום זה בלאגן. בודהא אמר שבתקופת סוף הדהרמה, הדהרמה שלו לא תוכל להציל עוד אנשים. גם בודהידהרמה מייסד הזן אמר שהדהרמה שלו תספיק רק ל6 פטריארכים ואז לא תהיה פעילה יותר. תקופת סוף הדהרמה היא עכשיו. מה שכן, בודהא אמר שכל 25 מאות גלגל הדהרמה יסובב ומורה חדש יגיע לאנושות. אני מאמין שהמורה הזה הוא לי הונג-ג´י. הוא היחיד היום שמלמד אנשים איך להגיע לרמות גבוהות באמת. הדברים שהוא מלמד היום הם דברים שבמשך הרבה זמן היו סודות ורק תלמיד אחד בכל דור זכה ללמוד אותם. חישוב גס: ישוע הגיע 500 שנים אחרי בודהא, זה עושה את זה 2500 שנה. הזמן לסיבוב. ישוע אמר פעם שעץ ניתן לשפוט עפ"י הפרות שלו. אל תתן לאף אחד אחר לשפוט במקומך.

Panoramix

New member
לא

איך שאני רואה את זה, כל דרך ששיפור הלב בה הוא העניין המרכזי היא דרך טובה. ככה שגם אם תלך אחרי היהדות, הנצרות, הסופים, הבודהיזם הקלאסי, טנטריזם או כל דרך אחרת שיש בה את העניין הזה של הלב, אתה יכול להגיע להארה המיוחלת. אבל בגלל שכל הדברים הללו קיימים המון זמן הרבה דברים התערבבו, השתנו והתעוותו. לא כל מי שתרגם את הסוטרות היה מואר באותה רמה של מי שכתב אותן (או מואר בכלל כשזה מגיע לחלק מהתרגומים) וחלו הרבה שגיאות, הבנות שלא כהלכה וכ´ו. גם ביהדות יש ים של מסמכים, ובה זה כבר נהיה הרבה יותר מסובך מזה. אם הרצון שלך בחיים הוא להיות בנאדם טוב, לצאת מסמסרה ולהגיע לרמות גבוהות באמת אז הדרך היחידה שבאמת עושה את זה והסבירה לי באופן אישי המון דברים שבשום מקום אחר לא מוסברים היא פאלון גונג. אני לא אומר לך לבחור בדאפא, אני רק אומר שהיא מאד טובה
וגם אם אתה הולך בדרך אחרת, אני ממליץ לך לקרוא את הספרים שלה כי הם לבטח יעזרו לך בדרכך הרוחנית בהווה ובעתיד.

hary_i

New member
יש צדק רב בדבריך

בהחלט נכון, גם היהדות, גם הוודות ועוד הרבה דתות וכתבים הם בהחלט דרך להארה אולם במקרים רבים הידע הסתלף מכיוון שמי שתרגם והעביר, לא היה ברמה של מי שכתב את הכתבים במקור. כך גם קרה להרבה מאד טכניקות מדיטציה שהתעוותו עם השנים. אם כי לבוא ולומר שהדרך היחידה היא הפאלון גונג, זה לא נראה לי נכון. לי המדיטציה הטרנסנדנטלית הסבירה את כל הדברים.

Panoramix

New member
ידידי

מעולם לא אמרתי שהדאפא היא הדרך היחידה להארה, אבל היא מאד טובה ויכולה להביא לרמות מאד גבוהות. השיטה משתמשת בפאלון. מתתרגלים של השיטה שעובדים על שיפור הלב שלהם ותרגול התרגילים יכולים לקבל אותו. הפאלון נמצא בדאן-טיאן, מסתובב ללא הפסק, שואב אנרגיה מהיקום ומשחרר את הגוף מכל מני אלמנטים בלתי רצויים. חוסך זמן ומאיץ את ההתפתחות. גם לטנטריזם יש פאלון אמנם, אבל לא כמו זה. אני ממליץ לך לקרוא את הלינק ששמתי לך, הוא מדבר על משהו אחר מפאלון.

yaga1

New member
when hary met hary ../images/Emo8.gif

ובנוגע לסוגית סילוף הידע בשיחתכם ובכן הארי..הצעתי לך פעם ציטוט שאומר - "גורלם של גלי הידע להתנפץ על סלעי הבערות" זה דבר שחשוב תמיד לזכור

dharmax

New member
when Sally met Salim

or Suliman, from Bidiya. (בלי שום קשר לשיחה, סתם מצאה חן בעיני הכותרת
) סליחה :)

למעלה