ישוע

FireBat

New member
ישוע

שמתי לב שאנו בכלל ובפורום בפרט (למרות שלא הייתי ה שלושה חודשים אז יתכן שאני טועה) נוטים להביט אל דתות כמו הבודהיזם או היהדות, האינדיאנים ותרבויות עתיקות, אך מתעלמים באופן קבוע מהנצרות והאיסלאם. השבוע, כפי שאתם יודעים, חג המולד, ורציתי לשאול אם למישהו יש הארות מיוחדות שהוא מכיר מהנצרות ויכול להציג אותן לפנינו, ובטוח שיש לא מעט. למשל השבוע חזרתי מלונדון ויש שם הרבה ציטוטים מהברית החדשה תלויים ברחוב. אחד משך את תשומת הלב שלי – ישוע: "אני נבראתי על-ידי האור כדי שאלה שאינם מאמינים בי ישארו בחשכה". העובדה שישוע קרא לעצמו בן-אור נתנה לי להרגיש שיש בו משהו אמיתי, לא בנצרות, אלה בו כבן אדם בעל ידע. עוד משהו- היהדות אומרת - "הקם להורגך השכם להורגו". הנצרות אומרת – "כאשר מישהו סותר לך הפנה את הלחי השנייה". האיסלאם אומר – כאשר מישהו מכה אותך, הכהו פעמיים. הנצרות בעצם אומרת שמה שאתה זה מה שאתה עושה, ואין אתה יכול להתלונן על מעשי האחר אם אתה נוהג כמוהו. מדהים לגלות שגם במקומות שאנו נוטים להתעלם מהם מסתתרת חוכמה.

Tal_Ya_Tal

New member
היי../images/Emo24.gifFireBat בעקרון היחס שלי

לדתות בכלל ולדת היהודית בפרט הוא פושר עד קר. כלומר, אינני אוחזת בתפישה דתית כלשהי וההתיחסוץ שלי לדת אומרת: "שומר נפשו ירחק" ובעבר דנו בהבדל בין רוחניות ודת ובין דת לאמונה. בשל כך, אין לי שום העדפה של דת אחת על משניה, אם כי אני לחלוטין מאמינה, שכל מיסדי הדתות 'ראו את האור' ואילו אלו שהלכו אחריהם ויצרו את הדת, החמיצו את המסר ב-ג-ד-ו-ל
והוליכו את מאמיניהם כהולך עוור את הפיסח
לגבי ישועהוא א-כ-ן אחד ממורי האהובים
ביותר. ואף על פי שהנצרות נחשבת כדת שייסדו תלמידיו, אני בטוחה שלא לכך הוא התכוון
את המסר שמעביר ישוע לעולם שוב ושוב ושוב אפשר למצוא ב
'קורס בניסים' שהוא בעצם ה'תנ"ך' שלי. כך שלגבי הפורו הספציפי הזה, אין זה מדויק לומר שאיננו מתיחסים או מתעלמים מן הנצרות. יתכן אפילו שבזכות ישוע, רעיונות שמופיעים גם בנצרות, מופיעים כאן הרבה מאד!!! כמו רעיון הסליחה, או איך אמרת, 'להגיש את הלחי השניה'(זה לא בדיוק הביטוי המועדף עלי- אני סבורה שזהו חוסר הבנה לגבי התפישה שאל לך לסלוח לאחר, כי אין בעצם על מה. סלח במקום זאת לעצמך על שהרשעת את אחיך החף מחטא) לגבי האסלאם, אינני יודעת מספיק ואף לא מתעניינת לדעת יותר. כי כפי שכבר אמרתי, אין לי עניין בדתות בכלל. לא בודהיזם, לא שמאניזם , לא יהדות, לא נצרות ואפילו לא הינדואיזם-אף כי אני אוהבת את מאד הוודות והאופנישדות. אך כפי שאמרתי, ישנו הבדל גדול בין החכמה הגלומה בתוך הטקסטים שהדתיים מכל הדתות לקחו עליהם חסות ובעלות. בררררר
L&L TALYA

לא חולק עליך במאומה.

אך שימי לב לדבריך. ישו אמר מה שאמר, כיהודי. המושג נוצרי קיים רק כי הוא מנצרת כמו רחובותי. תל אביבי ונצרתי (מנצרת). הקם להורגך השכם להורגו - זו התגוננות. הנצרות הנחילה את הדת לפי חרב. והרגו את מי שלא האמין בדתם. יש גם את מסעות הצלב מלחמות ספרד, וכו'. היהדות לא המירה דתם של בני אנוש בכח. כמו כן לא יצאה למלחמות כדי להנחיל את הדת. אולי כן ואיני יודע. הגשת הלחי השניה אינה נובעת מעצמה (כח). אלא מחולשה. הרומאים שלטו בארץ וישו ידע כי בכח הוא לא יצליח, הוא רק יגרום להרג של חפים מפשע, כמו גנדי. דרכו האמיתית של ישו, היא לא להקים דת חדשה אלא להראות ליהודים דרך אחרת, נתיב חדש. הוא קרא לעצמו בן אלוהים כמו שדתיים רבים מכנים את ה' אבא. אי אפשר להתעלם מהנצרות, היא קיימת וחזקה מאין כמותה. ראי את מלחמות הנצרות באיסלם. כגון: מלחמת עירק, אפגניסטן, אירן, וכו'. . נחמד שמצאת דברים חיוביים. אם תקראי עוד או תאזיני לדברי חכמי האיסלם והנצרות בדברם אל קהלם. תגלי עוד אימרי שפר הלקוחים מתורתם, שאינם מתאימים לדרכך.
מיקי

Tal_Ya_Tal

New member
הי מיקי../images/Emo42.gif'הקם להרגך השקם להרגו'

זו א-כ-ן התגוננות
אך ישוע אמר שמגננה מזמינה את המתקפה. כלומר: מחשבות ההתקפה שלנו, תוקפות את חסינותנו. או בשל תחושת האיום, אנו מזמינים את המתקפה מבחוץ(כי אנו יוצרים את אשר אנו חווים)ודרך א-ג-ב השם הוא ישוע ולא 'ישו'. ישו הוא שם גנאי שבו כינו אותו היהודים לדורותיהם ומשמעו:'יימח שמו וזכרו'
ישוע אכן ראה את עצמו כבן אלוהים, אך לא טען לבלעדיות כאן. אלא אמר שכולנו ביחד אנחנו 'בנו היחיד של אלוהים' בדיוק כמו שאנחנו א-כ-ן אומרים 'אבינו' או 'אבינו מלכנו' וכד'.
ישוע לא התכוון ליצור עימות או מלחמה כלשהי. הוא הבין שכל ברואי האל הם אחד. או לפחות אחים וכך דרבן אותם לנהוג. אם את תלמידיו או את האחרים. גם כמרפא, או כעושה ניסים, לא לקח את הקרדיט לעצמו ואמר לאלו שנרפאו" נרפאתם בזכות אמונתכם באבי. לא בזכותי". ישוע מעולם לא רומם עצמו מעל תלמידיו וראה עצמו יותר כשווה להם במעמדו ולא מעליהם. הוא לא דרש כבוד עבור עצמו רק עבור אביו.גם כשיסילק את הסוחרים באיזור בית המקדש הוא התרה בהם על הפיכת המקום הקדוש בעיניו למקום של חולין, של מיקח וממכר.
ישוע כאנרגיה הוא ישות מלאת אהבה (עד כמה שאפשר לראותו כאנרגיה נפרדת מן האנרגיה של האחדות המוחלטת) וזה בדרך כלל קורה כאשר מתכווננים אליו, אם בבקששה או תפילה.
הוא מדהים ביכולת הרעפת האהבה והאור הבוקע ממנו. כן, חוויתי זאת לפחות פעמיים בחיי. האחת בערב כריסטמס ב1999 והשניה בכנסיה בקרלו ויווארי בחורף 2000(נדמה לי בפברואר)
אז אני לא באה לסנגר עליו כאן, כי לא זאת הוא מבקש. בכל אופן,אני אוהבת אותו
L&L TALYA

FireBat

New member
../images/Emo45.gif אהבתי מאוד

רק רציתי לעורר כמה מילים על ישוע כדי לוודא שכבודו במקומו מונח. וודאי וודאי שישוע לא התכוון ליצירת דת כמו הנצרות, אשר זו התפתחה הרבה מאוד שנים אחריו. ואין ספק שהיה אדם מאוד מיוחד, כמו הנביאים הקדומים שלנו, ניתן אף לראות אותו כאחד מהם. לגבי הדתות. האמת יכולה להיות בהרבה ספרים, כאלה שקונים בחנות, בספרי תנ"ך קוראן מגילות וכו', וישנן גם דרכים שונות לאותה האמת. הדת היא לא אותה אמת, אך חלקים ממנה כן, לכן לדעתי לא צריך להרתע אך צריך לדעת מאיזה חלקים לשאוב ממנה את החוכמה.

Tal_Ya_Tal

New member
כפי שכבר אמרתי../images/Emo41.gifFireBat../images/Emo9.gifאיני

רואה את
י החכמה הגדולים כנכסיהם הבלעדיים של הדתות השונות. לא מהן אני נרתעת, אלא מן ההחמצה של החכמה בדרך לקביעת חוקים
הדת אבדה את הרוח שיש באמונה ונשארה רק עם החומר. L&L TALYA

arlot

New member
בכל תורה מסתתר חל בפזל האמת

התורה שלנו נכתבה מסיבה פשוטה של עיבוד המודעות בתהליך הרמוני והדרגתי , מעצם התרחקות הפלנטה לשוליי הגלקסיה מה שמוריד את המגנטיות הפלנטרית ויוצר הורדה ביכולת להכיל מידע ,ו זו הסיבה שתורתינו הפסיקה להיות אנרגטית והחלה מורדת לכתב , בהמשך צימצום המודעות שונתה התורה והוספו לה פסיקי ניקוד ו.... ומה לא . וזו הסיבה שהמהות חבויה עמוק בין כל השורות , תפקידינו בימים אלה הוא להפשיט את התורה מההלבשות שהארימו אלה או אחרים במהלך הדורות . ישוע הבין את המהות רק לא היה מי שיכיל את ההבנות .

Tal_Ya_Tal

New member
נכון../images/Emo45.gifארלוט../images/Emo127.gifהעידנים על פי שרי

יוקטשוואר,היוגות(התקופות של ההתפתחות האנושית והעידנים על פי הוודות)
לשמש יש תנועה מסוג נוסף וזו תנועה סביב המרכז שבו נח הכח היצירתי הגדול ביקום, הנקרא בסנסקריט וישמונבהי ,זהו הכח המגנטי של היקום . או מושבו של ברהמא. ברהמא מסדיר את הדהרמה. כאשר השמש מגיעה אל המקום הקרוב ביותר אל המרכז הזה (פריהיליון)- זה קורה כאשר נקודת השוויון מתיצבת על 0 מע' בטלה, הדהרמה, הסגולה המנטלית, הופכת להיות מפותחת הרבה יותר, כך שבני אדם יכולים לתפוש ולהבין את הכל הרבה יותר טוב. אפילו גם את מסתרי הרוח הגדולה. כעבור 12,000 שנה, כאשר השמש מגיעה אל הנקודה הרחוקה ביותר מן המרכז המגנטי,(אפהליון)-זה קורה כאשר נקודת השוויון מתמקדת על 0 מע' במאזניים, הדהרמה, הסגולה המנטלית,הופכת להיות כה רדודה, עד שהאדם אינו יכול לתפוש משהו מעבר לחומר הגס ביותר. כל תקופה של 12,000 שנה, מביאה שינוי מוחלט הן במישור החיצוני-החמרי,והן במישור הפנימי-האינטלקטואלי. או העולם האלקטרי. התפתחות הדהרמה, מדורגת ומחולקת לארבע תקופות שונות לאורך 12,000 השנים התקופה של 1,200 שנים שמיימיות, בהן השמש עוברת כ 1/20 ממסלולה,נקראת קאלי יוגה (KALI YUGA). הדהרמה, הסגולה המנטלית מצויה בשלב הראשוני שלה ויכולה לתפוש רק את חומר הגשמי של הבריאה המשתנה לעולמי עולמים. את העולם החיצוני. התקופה הבאה, של 2400 שנים שמיימיות, שבהן השמש עוברת 2/20 של מסלולה, נקראת דוואפרה יוגה(DWAPRA YUGA)כאן הדהרמה מצויה בשלב השני של התפתחותה והאינטלקט האנושי יכול לתפוש את החומר העדין של החשמל ואת הסגולות הנלוות לו. שהן עקרונות הבריאה של העולם החיצוני. התקופה הבאה של 3,600 שנים שמיימיות בהן השמש עוברת 3/20 ממסלולה נקראת טרטה יוגה (TRETA YUGA)הסגולה המנטלית עתה נמצאת ברמה שבה היא יכולה להבין את המגנטיזם האלוהי שהוא מקור הכח החשמלי שבו תלוי קיומה של כל הבריאה. התקופה של 4,8000 שנים בהן השמש עוברת 4/20 ממסלולה נקראת סטיה יוגה (SATYA YUGA) הדהרמה מצויה כעת בשלב הרביעי והאינטלקט האנושי יכול לתפוש ה-כ-ל. אפילו את אלוהים כרוח מעבר לעולם הנגלה לעין. L&L TALYA

למעלה