ישודר הלילה סרט שדובר פה עליו

JohnPaul

New member
ישודר הלילה סרט שדובר פה עליו

ביס 3 בשעה 23:27 ישודר "סרט מתוק", שמתוקף אי היכרותי איתו אין לי מה להרחיב עליו. בדיוק שעה ו-27 דקות קודם לכן ישודר בערוץ MGM הסרט המצוין "12 המושבעים". שנאמר: 'אין הביישן למט'.

bluesoo child

New member
ויש מחר (שבת) ב-יס3

מרתון פילם-נואר 11:49 Double Indemnity של בילי ויילדר, נחשב לאחד הנוארים הקלאסים והטובים וגם אני חושב ככה, אין סרט יותר "נוארי" ממנו 13:38 - Naked City , לא יצא לי לראות אז אין לי מה להגיד חוץ מזה שאני אראה אותו.. 15:16 - Force of Evil עוד פעם לא יצא לי לראות אבל כדי שתצא לי שורה שונה מקודם אז את הסרט הזה הייתי ממש קרוב לראות
16:43 - "הארגון" - אין לי שום מושג על הסרט, לא על מה הוא, לא מי עשה אותו, ואפילו לא את השם באנגלית אבל זה שייך לז'אנר מגניב אז מה יכול להיות רע 18:11 - Touch of Evil של אורסון וולס ה"פילם נואר האחרון".. יצא ב-58 ואחד הפילם נוארים המיוחדים ששייכים לתקופה, שמתי לי בראש שאני צריך ללמוד בע"פ את כל הצילומים בו, יש בו כ"כ הרבה צילומים מיוחדים,שונים, ולא סתם "שונים" אלא גם נותנים אווירה ואני אגזים ואומר שיש שוטים יחידים שאומרים דברים בפני עצמם
אז תהנו לכם וכל הרשעים שיש להם יסמקס או איכשהו להקליט את הסרטים אני לא מקנא בכם.. אני סתם בלי שום קשר אגרום לכם להכנס ל"שינה הגדולה"

LadyG

New member
על Naked City דיברנו הרבה

Force of Evil - ג'ון גארפילד מצויין בסרט הזה. Double Indemnity - תסריט של ריימונד צ'נדלר. מאד חכם ושנון עם ברברה סטננוויק. מה זה הארגון? לא מזהה. כנראה שיש הבדל בין השם במקור לתרגום העברי. Touch of Evil - מגע של רשע בעברית. יש פסקול מצויין של הנרי מנציני מהסרט

HydrogenJukebox

New member
Touch Of Evil

כמו הרבה סרטים של אורסון וולס, גם הסרט הזה בסוף יצא לא כמו שהוא רצה, והאולפנים שינו אותו, כולל חלק מהמוזיקה. חוצמזה, הולנדים מזויינים בונקריסטים. זהו.

LadyG

New member
ועוד מילה על Touch Of Evil

מאד מאד מומלץ למי שלא ראה. משחק מצויין, פסקול נהדר ולטעמי לפחות אחד מסרטי הפילם נואר שנצרבו בזכרון שלי. לאורסון וולס היה מגע מיוחד. הוא בכלל לא רצה להיות מעורב בהפקה אבל היה חתום על חוזה ולא יכול היה לברוח. אחר כך הוא פוטר והסרט נערך ללא מגע ידו. אחד הדברים האחרונים, שכתב וולס לפני מותו היה איך הסרט הזה היה צריך לעשות. יצאה גרסה מחודשת, שאפשר למצוא אותה ב- DVD ובה נערך הסרט אחרת מאשר במקור.

JohnPaul

New member
לא בדיוק לפני מותו

כלומר, כן, לפני מותו. 28 שנה לפני מותו הוא כתב את התיקונים לסרט.

JohnPaul

New member
תודה

Naked City הוא אחד מהפילם-נוארים האהובים עליי. סרט נהדר. הייתה גם סדרה נחשבת באותו השם.

Jflyaway

New member
DOUBLE IDEMNITY

אחד הסרטים האהובים עלי. "ה" מאסטרפיס של בילי ווילדר ( זה ו SUNSET BOULEVARD וכמובן , SOME LIKE IT HOT) ברברה סטנוויק נהדרת... עם הפרצוף הזה... המיוחד הזה.. מלאה בטונות של אופי ואטיטיוד, ולא פצצה מי יודע מה, אבל תמיד מקרינה משהו בין שובבות קצת ארסית לבין "דיר באלאק" פאטאלי כזה.... מדהימה גם בקומדיות ( בראש ובראשונה THE LADY EVE של פרסטון סטרג'ס) וגם בדרמות כמו זו של בילי וויילדר. זה סרט על נסיון בגידה ורצח שבמרכזו כונה נפשעת לרמות את חברת הביטוח. הסיפור פשטני משהו, לכן לא הייתי אומר שזה "מעניין" אבל זה סרט פאקינג מרתק בזכות הרוח הסארקאסטית שכל כך אופינית לוויילןדר, שמפעמת מתחת לפני השטח, הסינמטוגרפייה, הבימוי, והליהוק. המוטיבים הדרמטים בעלי עומק אפל, הרבה הרבה מעבר לפילם-נואר ממוצע. אני עדיין עם הקלטה בוידאו שעשיתי מערוץ 1 כשהיה בארץ רק ערוץ אחד, לפני 25 שנה כשהתרגום אגב היה צהוב (!!) חובה לשוחרי הוליווד הקלאסית של שנות הארבעים

LadyG

New member
סרט מתוק של דושאן מקביייב

להזכירכם הוא ביים גם את מונטנגרו. רעיונות פוליטיים וחברתיים משתקפים במראג מיוחד במינו ובכלל סרט הזוי ובהחלט שווה צפיה. חבל שאין לי יס. 12 המושבעים - Twelve Engry Men מ- 1957 . סרטו של סידני לומט. סרט מצויין על נער הנאשם ברצח אביו. אחד עשר מושבעים משוכנעים לחלוטין שהנער רצח ורק אחד מהמושבעים נעמד על רגליו האחוריות, שמוצא פרצות בסיפור. מבט מעניין מאד על שיטת המשפט האמריקאי.

Jflyaway

New member
אני מגדיר את "סרט מתוק" אחרת....

"רעיונות פוליטיים וחברתיים משתקפים במראג מיוחד במינו ובכלל " זה בא מתפיסה קורקטית של מינונים ואיזונים
זה נסיון ילדותי לסגור חשבונות עם הסוציאליזם, ועם הממסד הקומוניסטי הטוטאליטרי. מקבייב חצוף, ילדותי ובעיקר נורא פרובןקאטיבי , מנסה לעשות ART כשהו מכניס לבלנדר שלו הרבה סקס (פרברטי בחלק), לעג לקומוניזם, והמון סצנות חסרות פשר , בחלקן יפות מאוד, ובחלקן מפגרות ומעוררות תמיהה - מה לעזזל עובר עליו? בעיקרון סרט אפיזודי שנע בין עולם דימויים הזוי (איטי משה) לבין תוכחה המוריסטית ... בסך הכל התחושה של נסיון בוסר עם רגעים יפים

LadyG

New member
יש סצינות חסרות פשר

אבל סך הכל יש בסרט הזה המון רגעים יפים. תפיסה קורקטית? שאלהים יעזור לי.....

Barmelai

New member
אין שם אף סצינה חסרת פשר ../images/Emo13.gif

מקבייב לא באמת אמר לעצמו, טוב, כאן כדאי לי להכניס סצינה חסרת פשר. הסרט בנוי מאפיזודות נפרדות, והן מתקשרות אחת לשניה במסרים שמאחריהן, בסיפורי משנה שנמשכים עד הסוף ובמעברונים קצרים. למעשה, אלה לא אפיזודות אלא שרשרת מערכונים. אבל כדי להבין את זה צריך לאוורר את הסטיגמה שיש לנו על מערכונים. מערכונים לא תמיד היו בסגנון יוסי בנאי והגשש החיוור, גם לא מונטי פייטון. במאות קודמות ברחבי אירופה העם היה זוכה למופעים ארסיים וגרוטסקים שהתעסקו בעיקר במעשי האצולה וחצרות המלוכה, שתוארו באור מגוחך ואכזרי. שזה לכשעצמו היה קתרזיס משובח עבור השכבות העניות. המערכונים האלה היו מוצגים בשווקים ע"י להקות משחק נודדות. הם היו רוויים בסאטירה צולפנית, הומור גרדומים והרבה ציצי ותחת על הבמה. מי שראה סרטים כמארה-סאד בוודאי זוכר דוגמאות כאלה. על המסורות האלה דושן מקבייב נשען בסרט מתוק. הוא עושה מעשה ליצן שווקים כשהוא בא לתקוע סיכות בישבנה של המהפכה. הוא לא סתם הילד שצועק המלך הוא עירום. כלומר, הוא כן, אבל באותו משפט הוא גם צועק פיפי וקקה ופין ופות. ואיכשהו בסרט מתוק זה מחזיק מים. לדעתי. אולי זה בגלל שמקבייב הולך עוד צעד רחוק יותר ומכסח גם את העם בעצמו, את ההמונים שהולכים כצאן לכל מקום שרועה מספיק חזק יוביל אותם - גם לטבח וגם למהפכה. הכל היינו הך. ועם המערכונים כשלעצמם - תתמודדו, זה כיף.

Jflyaway

New member
דווקא כן....

אני מכבד את דעתך. כמובן שאני רואה את זה אחרת (וזה סרט שראתי מספר פעמים כי אני אוהב חרטא
) לדעתך "מקבייב לא באמת אמר לעצמו, טוב, כאן כדאי לי להכניס סצינה חסרת פשר"... לדעתי דווקא זה מה שלדעתי הוא עושה כל הזמן. טוב נו, לא "חסר פשר" אבל יותר כמו: מה אני יעשה עכשיו שיביא להם בומבה בבטן גם אם זה לא קשור לעלילה (שתי עלילות בעצם) ? אההההה... אני יראה להם זיין מצופה זהב ! OK.. ואז מהו? אהה.. עכשיו הזין ישתין ואני אחתוך ישר לשוט של מפלי הניאגרה. איזה יופי: זין מזהב - משתין- מפלי מים ! וכן הלאה... ובלי סוף. אהבתי את הסרט כי אני אוהב שטויות.. וגם כי הסינמטוגרפייה כך כל טובה. ההעמדה של הכל יפהפייה. זב עניין אסטטי. זה גם בזכות הצילום המדהים והמוסיקה המעולה. אבל תכלס - כמו מונטנגרו - גם זה די CRAP בשביל מה שזה מתכוון להיות: כמו שאמרת: משמעותי. זה בסוף יוצא כמו אסופה של שליפות מזעזעות/בדחניות מהשרוול ככה בשביל להכניס את הצופה של הסבנטיז לשוק.. וזה באמת כיף כמו נשאמר מיכה, אבל קשה שלא לחוש שיש פה מלא שטויות שהקשר ביניהם (או ביניהם לבין הסרט) מלאכותי ומעושה, או בלי קשר, זה רצף פעלולים שמשרת יותר מכל את הרצון האדיר של מקאבייב לטלטל אותך ברמה האפיזודית.

Barmelai

New member
מרים את הכפפה

נסה לראות את הסצינה מזוית קצת אחרת: הזין המצופה זהב שייך לאוליגרך ההוא שקנה לעצמו את הזוכה בכתר מיס כוס, אוקיי? זה הלילה שבו הוא בא לממש את הזכיה... המיס מצחקקת אותה על המיטה הרחבה שלו והא אחד העשירים בעיר... פותח את הוא, שולף את הזה (יסלח לי מ. אריאל שבשמים) והזה מצופה בזהב - ורפוי לגמרי. כל מה שהוא יודע לעשות, הכלי המוזהב, זה פיפי: היפהפיה = העם האוליגרך = השלטון הפוליטי/כלכלי זין מוזהב משתין = א י מ פ ו ט נ צ י ה. (נינוח נינוח, אפילו רפוי, יושב על חבית הדגים)

Jflyaway

New member
קיבלתי. נחמד ! ../images/Emo13.gif

אגב שים לב מי משחק שם את הטיקון האוליגרך ...השחק ששיחק את דיקן האוניברסיטה ב Animal House של לאנדיס, הלא הוא John Vernon

Barmelai

New member
וואלה? כבוד

אחת הסצנות הגדולות אי פעם שבהן מעורב סוס התרחשה במשרד של הדיקן. מעולם לא הצטיין ככה סוס בלחטוף התקף לב בקולנוע. קלאסיקה.

Jflyaway

New member
מיכה הנה מאסטרפיס אמיתי בשבילך

מזהה? רמז: ג'ורג' בקריזה על מרת'ה.

Barmelai

New member
אליזבת טיילור וריצ'רד ברטון?

מי מפחד מווירג'יניה וולף?

למעלה