ישודר הלילה סרט שדובר פה עליו

HydrogenJukebox

New member
Twelve Angry Men

עוסק לא פחות גם בגזענות ובדעות קדומות. אגב, לא ברור לי בדיוק למה עשו גירסא חדשה יותר לסרט - שתי הגירסאות אומנם טובות, אבל זה לא סרט שמצריך גירסא נוספת.

LadyG

New member
לא ראיתי את הגרסה השניה

לכל כך הרבה סרטים עושים גרסה שניה ושלישית. בכל מקרה לגבי הגרסה הראשונה של סידני לומט, אני חושבת שהיא לא סתם טובה - היא מצויינת.

river man

New member
ראיתי רק את הגרסה השניה

ככה שאין לי למה להשוות. אבל זה סרט טוב ומעניין למרות שכל מה שיש בו זה דיבורים ואני בדרך כלל לא אוהב סרטים שבהם רק מדברים. ברימייק שנעשה משחקים ג'ק למון וג'ורג' סי. סקוט ושניהם נותנים שם הופעה טובה. שוב, לא סרט גדול ואני מניח שהגרסה המקורית טובה יותר (זה בדרך כלל ככה) אבל בהחלט שווה צפייה למי שאוהב סרטים עם התנגשויות בין אנשים שונים, וגם המוסר השכל עובר יפה בסרט.

HydrogenJukebox

New member
בסופו של דבר

זה תלוי את מי אתה מעדיף - את ג'ק למון הישיש או הנרי פונדה היותר כריזמטי.

JohnPaul

New member
איך אפשר בכלל להשוות?

עם כל הכבוד ללמון, הוא אף פעם לא היה יותר מטיפוס חביב...

HydrogenJukebox

New member
איך אפשר להשוות?

אפשר מעצם העובדה ששניהם שיחקו את אותה הדמות, מה שמספק מצע נפלא להשוואה. וברצינות, אני לא בטוח שלדמות הזאת ספציפית אני מעדיף את פונדה. למון הזקן נותן לדמות משהו שאולי חסר לפונדה, וזה חוכמת חיים ופחות כריזמטיות, מה שלדעתי דווקא מוסיף במקרה הזה. זה לא אומר שאני מעדיף אותו בהכרח, אבל הוא לא נופל מפונדה לדעתי.

Barmelai

New member
הסבא החביב הזה לומט

הוציא סרט חדש דנדש - לפני שהשטן ידע (אתה מת). מי ראה ויכול להמליץ או לקטול? מה שאני יודע שהביקורות מהללות.

HydrogenJukebox

New member
ראיתי עוד כשיצא בארה"ב לפני כחצי שנה

סרט מצויין סה"כ. לא הייתי אומר שזה מאסטרפיס היסטרי, אבל בשטח של הסרטים ההוליוודים - זה אחד מהסרטים הטובים של השנה שעברה, ללא ספק. סצינת הפתיחה היא אחת מהפרובוקטיביות ביותר שנצפו בהוליווד אי פעם - סימון הופמן ומאריסה טומיי עושים את זה בדרך קצת שונה. אני מדבר ממש על הפריים הראשון, כך שמההתחלה זה לא משעמם
בקיצור, אל תצפה לסרט שישנה לך את החיים, אבל לך לראות (עדיף לראות בבית, אבל זה כבר תלוי בך).

river man

New member
ראיתי אותו לפני חודשיים בערך

before the devil knows you're dead סרט לא רע, אבל איטי מדי לטעמי ועם יותר מדי קטעים איטיים. ואני אוהב סרטים עם קצב איטי כשזה נעשה בטוב טעם, הפעם זה קצת הורס. סרט שמתחיל נחמד אבל מסתיים די רע - מבחינה עלילתית. פיליפ סיימור הופמן מחזיק את הסרט הזה לדעתי כי הוא די משעמם לפרקים. זה מאותם סרטים שכל פעם מראים לך חלק אחר מבחינה כרונולוגית, וכל פעם מזווית הראייה של אדם אחר, כשבכל פעם שזה קורה אתה מגלה משהו אחרי על הסרט, העלילה, הדמויות..יכלו לעשות את זה טוב יותר. בקיצור, יש סרטים טובים יותר לראות, רק לא בטוח שהם מוצגים בקולנוע בניגוד לסרט הזה.

HydrogenJukebox

New member
Drugstore Cowboy

ראיתי עכשיו את הסרט הזה. למי שלא מכיר, סרט פסיכדלי ללא ספק של גאס ואן-זאנט על חבורה של נרקומנים צעירים ששודדים בתי מרקחת כדי להשיג סמים נקיים ובחינם. הסרט כולל פסקול מקורי מצויין של Elliot Goldenthal וגם Psychotic Reaction , שיר של רוקי אריקסון ועוד. ובלי קשר, סרט מצויין. וגם וויליאם בורוז בכבודו ובעצמו משחק תפקיד לא קטן לקראת סוף הסרט.

Jflyaway

New member
ואני חייב לומר : אני מת על הפורום הזה !

בתור חובב קולנוע, ובתר בעל ענין עצום בסרטי פולחן של שנות החמישים שישים, ב FILM NOIR וב SCREWBALL COMEDIES של הוליווד 1935-1950 , אני חייב להצהיר שפורום תרבות פסיכדלית הוא... הא המקום בו יש את ההקבצה הרחבה ביותר של בעלי עניין שנהנים לשוחח על הנושאים האלו. אנשים נשים טף, בגיל 17 עד 50 , מביני עניין לצד סקרנים, ולא מעט חברה שממש שוחים בחומר. בפורום קולנוע ניסתי פעם לשאול כמה שאלות.. לא ידעו בכלל מה זה "הנץ ממלטה" (חשבו שזה סרט טבע.. אני לא צוחק!), לא שמעו על RUSS MEYER ובטח לא על מקבייב... אני גאה בפורום שלנו

LadyG

New member
ואם מותר לי להוסיף

יש בזה משהו מאד מחמם לב. העניין הוא בכלל בתחומי האמנות לגווניה כולל ספרות, קולנוע, ציור וכו' וזה נותן אפשרות למגוון נקודות התייחסות בדיונים השונים. וכנראה מה שמאד משותף לחבורה הקטנה והאיכותית שהתקבצה לה פה-זו הסקרנות.

lotusss

New member
קואובוי של חצות

הלילה הוקרן ב MGM סרטו של גון שלזינגר מ69 עם ג'ון וויט, המוכר היום למרבית האירוניה כאביה של אנג'לינה ג'ולי שאינה מדברת עימו והיה לאחרונה בארץ והתגלה כשמרן רפובליקני ודאסטין הופמן, הזכור לטובה מהבוגר ואיש קטן גדול. אחרי יותר מ-30 שנה לצפות בסרטים כסרט מתוק וקואובוי של חצות מתעוררת אצלי ערגה לנועזות התימטית ולחדשנות הסגנונית שאינם עוד...

LadyG

New member
היי לוטוס

נחמד לראות אותך כאן גם בלי קשר למפגש ותיקי הדשא. קאובוי של חצות הוא סרט, שיש בו המון נגיעות לפורום הזה. ומכייון שהמלנכולי כבר אמר הכל על הסרט הזה במאמר, שנמצא בארכיון המאמרים שלנו, הגיע הזמן לשלוף אותו שוב לטובת אלו שטרם קראו.

למעלה