ישבנו בערב חג

IBP1

New member
יש בך המון כעס ידידי ....

שירתתי מספיק את המדינה בצעירותי כחייל ,אני לא חושב שצה"ל מקבל קשיש בגילי לשירות.
הייתי מוכן להתנדב להג"א ,הבעיה שהם לא מקבלים אנשים עם בעיות לב וסוכרת כשלי . אז אני מתנדב לסייע לאנשים מוגבלים נפשית . אני מעסיק אנשים כאלה באופן שוטף אפילו.
אני לא אוהב שאתה עושה הכללות ומדביק סטריאוטיפים על מגזרים ואנשים כאילו כולם דומים באופיים . לא למדנו לעשן סמים מהערבים .התימנים לא למדו ללעוס גת מערבים !!!! הבעיה הישראלית בישמינו אנו היא בעיה של חינוך מבית . הילד רואה את אביו שותה וכך הוא לומד לשתות. ילד רואה את אביו מכה את אימו ואז זה מושרש בו עמוק .הילד לא נסע לעזה ללמוד לדקור את חבריו ,הוא למד זאת מביתו ,מהשכונה שבה הוא גר ,מהטלויזיה הלא חינוכית . מהסרטים וכדומה. החינוך אני תמיד אומר מתחיל מהבית .ההורים לא איכפת להם מילדיהם .המין האנושי הפך להיות חיה רעה מאוד .איבדנו צלם אנוש . זה לא רק אצלינו .גם אצל שכנינו הערבים יש יציאה לתרבות רעה . הם מאשימים אותנו שאנחנו לימדנו את ילדיהם לשתות אלכוהול ....לעשן סמים .... לדקור סתם ככה . בנות ברמאללה מקיימות יחסי מין בצורה גלויה ...אתה מתאר לעצמך מה דינה של אותה בחורה ברמאללה לפני 100 שנים .
פעם היה כבוד אחד לשני ,היום לאיש לא איכפת מאף אחד .

comingof01age

New member
"מעסיק אנשים כאלה".. זה לא הדבקת תווית?

בני אדם הם בני אדם. ויש בני אדם עם בעיות - וגם מוגבלים זה אדם שיש לו בעיה פייזת. אז "התנדבת לעזור" לאנשים עם בעיות ואנשים שנפגעו נפשית כך או אחרת - מאנשים אחרים. אז כולם מוכללים פנימה - כי כולם בני אדם .

הבעיה? מה שהם גרמו ועשו אחד לשני למען בצע כסף ואגו טהור.

זה הכל.

כבוד זה אגו. זה גאווה. זה להגיד אני יותר טוב. זה כבוד. תשמע את זוהר ארגוב שר על כבוד ותראה לאן הסמים הרגו אותו.. אני לא מתאר מדינה מדינה באה מהמקור מ-דין-ה. ולא מדינת כבוד הדדי - להיות נימוסי ולהמשיך להרוג.

IBP1

New member
לא ,זוהי לא הדבקת תווית כי בצורה כזאת או אחרת

כל העובדים שלנו הם סוג של מיעוט בחברה הישראלית .

אתה מבלבל בין כבוד ואגו . הכבוד שאני מדבר עליו הוא לראות את השונה ממך כשווה זכויות כשלך ולא משנה מאיפה הוא בא .
אני לא רואה עצמי נעלה מעל אף איש .

comingof01age

New member
כבוד הוא חלק מאגו.. מה לעשות..

כשלא מסתדרים עם מישהו "מכבדים אותו" כ"תן לחיות איכשהוא ביחד" - וכשניפגש ממש פיזית - נגיד שלום אחד לשני מפאת נימוס - ולא יותר. זה נקרא תרבותית "לכבד" אדם. זה לתת לו לעשות כ"איש באמונתו יחיה". אני ואתה גרים כאן וזה הכל.

לראות את השונה ממך זה לראות את השוני בין אדם לאדם אחר. משהו שהרבה מנהיגי חופש נלחמו למענו במשך עשורים של שנים. בני אדם הם בני אדם עש שמעשית - הוכח אחרת.

שווין זכויות צריך להיות לכל אדם שהוא צריך שווין - וכל אדם צריך שווין - אלאל אם כן, שוב, מעשית, הוא הרס את השיווין כלפיו. אי אפשר לראות את עצמנו נעלים מעל אף אדם -כי אנחנו בדיוק ההפך - מכל אדם. וגם מעצמנו. אנחנו תמיד חושבים שאנחנו יותר טובים במשהו - רק לא נכתוב או נודה בזה. זה לא העניין - העניין הוא שמיעוט לא רשאי להיקרא נזקק או חולה רק בגלל שהרוב רוצה את הריסתו המוחלטת נכון? זאת הדיעה שלי.

IBP1

New member
אני טיפוס של מעשים .....

פחות שיבורים ויותר מעשים . אני רואה כל אדם כשווה זכויות לשלי !!! אך מכבדו יותר כאשר הוא נאמן גם לחובותיו ....
בהסכם שלום אמיתי שני הצדדים צריכים לעמוד על זכויותיהם וחובותיהם באופן הדדי , זהו כבוד בין שני צדדים.

comingof01age

New member
בסדר. תעשה חוזה בין שני הצדדים לפני

שאתה מדבר עם אנשים שאתה מכיר או אדם מהרחוב וזהו.
אני לא הולך להטיף על כבוד-

תחיה ותעשה מה שאתה רוצה אני ואתה לא ממש מכירים אחד את השני
אבל שאלת כמה דברים -
אז נכתבה תשובה -

מעבר לכך אני לא מבקש את אילן היוחסין שלך או את קורות החיים שלך כדי לדעת כמה נפלא ותורם ואדם טוב אתה.

comingof01age

New member
תקרא את ההודעה שלך שוב IBP1..

אתה מאשים את הממשלה, הצבא והערבים בהכל.

הבעיה? שאתם הכנסתם את עצמכם למנהרה שאי אפשר לחסום אותה.. אז מה נעשה? לא נעשה. כי לא רציתם מעולם לעשות - אלא אם כן זה כולל להרוס משהו או מישהו. אז נחכה. נחכה לנס.

פרויז1

New member
שני דברים לי אליכם :

1. העם היהודי אינו המיעוט היחידי שנרדף לאורך ההסטוריה האנושית.
וולקר קונור חקר את הפוליטיקה של הלאומנות האתנית. למעשה, הוא חקר 200 שנה אחורה וזה המיוחד במחקרו : רצף אחיד וממושך של זמן שחקר את כל הארועים של פגיעה במיעוטים!
לצערי אין כבר בידי את המחקר, הייתי מצרף בעבורכם.
מה שרציתי לציין הוא שהעם היהודי לא היה הנירדף היחידי.
רצח עמים הוא לחם חוקם של ממשלים רבים מאוד וספק אם עם כלשהו חמק מאש וברזל שהפך חלקים ממיעטטיו לנהרות של ברזל והררי גוויות.

2. המימרה שצויינה, אמונית. כי ההמשך שלה : "והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם" .

מועדים לשמחה ושבת שלום !

למה שלא

ימנע את זה המקום להציל אותנו?
למה שלא יעבוד שם למעלה ויעשה שיהיה לנו שלום סוף סוף?
קצת מנוחה לעם שלנו!
ואף פעם לא אמרתי שאנחנו הנרדפים היחידים.
יש את הצוענים ההומואים.. וכ'ו

פרויז1

New member
תשאלי אותו. למה את שואלת עאותי, מה,

אני רב/אדמור ? ראש ישיבה?

ומי אמר לך שמיסטית זה רע?

חחח איתך אני יכולה לדבר

איתו זה כמו לדבר לקיר.
אממ אני לא יודעת אם זה רע מבחינה מיסטית. אני יודעת שזה רע נפשית

IBP1

New member
מורגן פרימן אמר בסרט

ברוס הגדול מכולם כשגילם את אלוקים משהו בסגנון כזה ."אם אלוקים נותן לאדם הזדמנות למשהו ..." (מצטער לא זוכר הכל ) והעניין האם זה שיש כאן הזדמנות לסיים את הפלונטר העקוב מדם ביננו ,לא יכול להיות כפעולה של אלוקים במסתרים על מנת שנגיע לסיום הפרשה ????

אם הוא היה עושה זאת כבמטה קסם (האל) האם היינו מקיימים אותו באמת .... אולי זו הסיבה שהדברים מתמהמהים ,על מנת שנבשיל שני הצדדים מספיק על מנת שנרצה לשמור על השלום . אולי הדור הזה אינו בשל לשלום.

מצטער ,אני לא נביא ולא נציגו של האל להבין את כוונותיו ....מצטער קטונתי בדברים אלה ...

comingof01age

New member
יש רוע ויש טוב - איך שלום?

יפה. אי אפשר שיהיה כאן שלום . גם אם תעשו הכל - ועשיתם - מחאתם וצרחתם. לא רחוק מהמדבר בתורה. וכלום. ואז בחרתם בממשלה חדשה - ועדיין רודפים אחרי שלום - אבל שלום הוא לא מטרת הכדור הזה - שהוא מעטפת אגוצנטרית ומלאה באגו ופיתויים. ראו את כדור הארץ ותושביו - האם זה יכול להיות מקום של שלום - והאם שלום זה כדי שתפסיקו לעבוד ותגידו לכל אחד ברחוב "עזוב אותי אין לי כוח לדבר" ואז תעשנו ותשתו אלכוהול - לא רק בחגים ותהיו סופר-אפאטיים וכל יום עוד טיסה לחו"ל לבריכה ולחדר אוכל בבית מלון - אתם חולמים על חיים של הנאות וכסף ולשים פס על כולם - בשביל זה אתם רוצים שלום. ואין שלום. אז כשצריך לשלם על משהו וכשכל יום שאתם לא רובצים בחוף הוא יום של זוועה עבורכם - רק לראות אנשים אחרים - ואז אתם הורסים גם את חייהם - "כי אין לכם חופש" לא ולא. אתם רוע מילדות.. "ויראה כי יצר ליבו רק רע כל היום" נכתבה בתורה - כי זה מה שקורה מילדות - מישהו זוכר את הילדות שלו לטובה? לא. אז הפסיכולוגיה לקחה את הילדות שלכם כדי להאשים טראומות בבעיות שלכם. כשהבעיה יושבת לידך..

מעבר לכך יש לכם הצדקות ש"עזרתי" ו"התנדבתי למען.." וכן הלאה.. ועל זה כבר נראה איזה תירוץ יינתן כתשובה.

IBP1

New member
אתה כותב וכותב וכותב וכותב .....

וכל הזמן כותב "אתם " והשאלה שמדגדגת במוחי היא איפה החלק שלך ב-"אנחנו " או כמו שמדינאי אחד פעם טען ...."מה אתה עשית למען המדינה ?" .
אז יאללה שפוך את הלב וספר מה אתה עושה על מנת לשנות את פני הדברים בחברה הישראלית .

comingof01age

New member
מה זה משנה אני אתה את אתם אנחנו הוא היא כולכם

המצב קרה? קרה. תשמטו את מה שלא בא לכם לקרוא בהודעה - זה אפילו לא חשוב - אם מישהו פגע - הוא פגע - ואז יש להתייחס לאדם הזה כמישהו שפרץ כאן איזשהוא כלל או חוק יקומי. אני רחוק מפוליטיקה או מדיניות או דת להגיד לך את פני החברה הישראלית - כי אין כזה דבר חברה של מדינה שצריך לדון עליה - יש אנשים ויש ההפך מאנשים - מפלצות אשר רוצים להשמידם - דרך מעשים - למרות שהם נראים כמו בני אדם.. יש המתבדחים וקוראים להם "ישראלים" - אז למה שונאים ישראלים בכל מקום? ולמה שונאים רוצח כשגילו שרצח? ולמה מעריצים מנהיגים פוליטיים עד שהם נכנסים לכלא? ולמה לדון ולדון ולדון - אם הבעיה חוזרת על עצמה בגלל ש"ישראליות" היא דת ודת מטרתה להשמיד ולהשפיע -להשפיע ולשלוט - ואז להגביל, לכפוף, לשבש, להחליט לבד ע"י חוקים ומצוות כיצד תחיה את חייך - ואני לא מדבר על חים של אלכוהול וסמים - אני מדבר על בחירות בחיים שעל האדם עצמו לקחת אחריות על מעשיו ולא יותר - גם לבחור את חבריו הרחוקים ואת משפחתו הקרובה - ולא לחפש ב"אנחנו" או "אתם" את התשובה לבעיה האישית של אותו אינדיבידואל.

וגם אם חוקים הם למטרת שימור החיים - איך זה שככל שיש עוד ועוד חוקים יש יותר ויותר כעס ושנאה ומקרי פשע? יפה.. יש ספרים על הנושאים האלה..

העניין הוא

שהוא נותן את ה"הזדמנות" לשני אנשים שלא באמת רוצים את זה. שמשחקים משחקי אגו ו"אכלו לי שתו לי"

למעלה