ישבנו בערב חג

ישבנו בערב חג

הקראנו את ההגדה, ופתאום הבנתי ש2 שורות מסכמות את כל ההיסטוריה של העם היהודי
"אֵלָא שֶׁבְּכָל דּוֹר וָדוֹר
עוֹמְדִים עָלֵינוּ לְכַלּוֹתֵנוּ,"
ואני רק תוהה לעצמי עד מתי השורות האלו יהיו רלוונטיות

חני2222

New member
עד שלא נשנה את המחשבה

עד שלא נשנה את המחשבה
ואת התודעה על כך שאנו עם קורבני עם רדוף ומסכן ...
עם שיש לו הרבה שונאים וכו..
נושא זה כבר בדנא שלנו ..

מסכימה עם חני

וכל עוד נהיה במחשבה הגלותית הזו
ולא נבין שאנו עם מאוד חזק
עם יכולות צבאיות מפוארות ויכולות לשנות דברים,
לא נעשה שינוי אמיתי בהתנהלות וברצונות שלנו...

comingof01age

New member
מודעות וצבא לא הולכים יד ביד..

גם לא נלחמים ביחד. יש מודעות לשינוי משמעותי -ע"י מעשים לא אלימים- ויש את גישת ה"לוחמים" שמי שלא משרת בצבא לא עוזר או ראוי לגור בישראל - ויש אמת בדבריהם - אנחנו לא צריכים את הצבא או את הדת.

IBP1

New member
בלי הצבא שלנו ....

נראה אותך שורד כאן שניה אחת ....

comingof01age

New member
וכרגע המצב מעודד אותך?

כשכולם רוצים להרוס אחד את השני גם בלי איזה מטוס באוויר?

IBP1

New member
בגלל זה ,אחנו זקוקים לצבא ההגנה לישראל.

שים לב , כשמו כן הוא ועד שיבוא שלום אמיתי שיחליף אותו ,אני מעדיף לשים מבטחי בו מאשר בכאלה שאינם יתנו ידם להגן עלינו .

בינתיים שום צד לא ממש בשל בתוכו לרעיון של שלום אמיתי ,אז עד יבוא היום ההוא , אנחנו זקוקים לו .... בלעדיו הרבה זמן לא נישאר חיים כאן .

ואם .... למישהו בארצינו הקטנה יש בעיה עם התישבותינו כאן .... הוא צריך לשאול את עצמו ,מה הוא עושה כאן .

לי יש בעיה

ואני יודעת בדיוק מה אני עושה כאן. אני כאן כברירת מחדל.
מצטערת שאתה מרגיש גאווה בארץ שמעדיפה להשקיע בצבא שלה ולא בשלום.
ראש ממשלה עם ביצים כל כך קטנות שהוא לא באמת עושה מה שלטובת העם שלו אלא לטובתו עצמו.
לא מבינה למה הוא שיחרר מחבלים בשביל משא ומתן.
לא מבינה למה הוא ממשיך ללכלך על הפלסטינאים.
הוא רק עושה לנו נזק.
יבוא שלום אמיתי כשנתחיל להבין שאנחנו צריכים שלום יותר מצבא.
אנחנו לא בשלים כי מי שיושב למעלה בכיסא הנוח שלו לא בשל.
שני העמים בשלים, כולנו עייפים מהמלחמה הזאת.
והמלחמה הזאת לא נגמרת, העם היהודי עובר ממלחמה למלחמה.
די! ראבק, אם זה מה שזה אומר להיות יהודי אז אני לא רוצה

IBP1

New member
גם לי יש בעיה עם הדברים הללו ....

ושימי לב שהאשמתי את שני הצדדים במצב . זהו פלונטר ששני הצדדים אשמים בו .
זה פלונטר מכיוון ששני הצדדים ,אינם מפנימים משהו שהוא מעבר לקו על המפה ,שמטר פה ואו מטר שם הוא לא הבעיה .
הבעיה אינה חלוקת ירושליים ,הבעיה אינה הבניה בשטחים , הבעיה אינה שחרור אסירים כאלה ואו אחרים .הבעיה האמיתית ה
בין שני הצדדים אין רצון אמיתי לשלום ,בוא ונשים את האמת ,בכדי שכאן יקום שלום אמיתי ,צריך קירוב מסויים ......שיש בשני הצדדים גורמים שלא יתנו שיהיה קיים .....
שלום אמיתי לא נשיג לעולם כי שני הצדדים לא עושים דיים לעצור את הגורמים המפריעים ....
מה שיושג בסופו של דבר היא מובלעת במרכז המדינה בה יגור עם אחר ,עם צבא משלו ,ממשלה משלו , גדר משלו וצרות משלו ...ומי שלמד היסטוריה בחייו יודע שהחצר של השכן תמיד ירוק יותר ..... ואותם גורמים שהיום פועלים יבואו מחר לדרוש את דרישותיו הבלתי מסתיימות (ולכל צד יש את רצונותיו שלו ודרישותיו כהוא אלה ) .... שלום אמיתי משיגים לאחר שיש שיוויון בין הצדדים , בינתיים שום צד לא מוכן לראות בצד השני שווה. שימי לב כי הצד השני לא מוכן לראות במדינה שלך כמדינת היהודים כפי שהאו"ם מצהיר בריש גלי ולמה זאת ???? מפני שברגע שאבו מאזן יצהיר על זאת ....הכדור ימתין לו בפינה......
הלכתי לאכול אחזור אח"כ .....

60 שנה אנחנו

מבינים שיש לנו צבא חזק, זה לא ממש הוביל אותנו למקומות טובים.
בכל פעם שהבנו שלא דרך מלחמה נשיג דברים אז באמת השגנו. למשל הסכם עם מצרים.
כשחשבנו שיש לנו צבא חזק אז הגיעו מלחמות שהרסו לנו, מלחמת כיפור.
גישת הצבא החזק לא ממש עוזרת.
הגיע הזמן להבין שצבא זה הרג לשני הצדדים ובמקום לאיים אחד על השני באמת לשבת לשת ולתת.

IBP1

New member
לעזאזל ואני לתומי חשבתי .....

שראש הממשלה שלנו דאז היה מנחם בגין והוא חתום על ההסכם .....
תשמע ,תרוץ לארה"ב ותברר עם ג'ימי קרטר מי "סגר" את העניין מצידנו ....

IBP1

New member
עם ירדן זה סיפור אחר לגמרי ....

ירדן אינה מצרים ....
השלטון הירדני לא שוכח את ההסטוריה המשותפת שלו עם השכנה היהודית . השלטון המלכותי הירדני ,חי עד עצם היום הזה בגללינו ומי שבקיא מעט בשכנתינו ממזרח ,יודע כי השלטון שם הוא כעלה נידף ברוח . ואת הימצאותו חי וקיים הוא חב לנו אין ספור פעמים .... אני לא צריך להזכיר לאיש כאן את ספטמבר השחור ...את הסכם 7 הסעיפים ..... ואת גירוש הכוחות הסורים שפלשו לירדן עד כמה שזכור לי ביצע חיל האוויר הישראלי ולא הטייסים הירדנים שכן כבר ביום הראשון למלחמה המלך הפנים כי צבאו לא ממלא את תפקידו כראוי.

הירדנים לא שכחו לעראפת את זה שהוא תפס את הביטחון הירדני בספטמבר 1970 עם המכנסיים למטה וחוסיין מלך ירדן כמעט וחוסל באותו יום .... אם היה מצליח עראפת בתוכניתו דאז ....הממלכה הירדנית הייתה נעלמת מעל פני האדמה ומדינה פלסטינית הייתה קמה כבר בראשון לספטמבר ביום ההתנקשות .... השושלת הירדנית מקיימת "הבנות ביטחוניות " עם ישראל מאז שאנו כאן ושליטיה ביקרו כאן בחשאי .

מצרים אינה ירדן .... ביום שהפלסטינים ירימו גבה בצורה פומבית על המצרים כפי שעשו לירדנים ....הבעיה הפלסטינית לא רק תיעלם מעל פני האדמה ,לא יזכרו אותם אפילו היסטורית ..... תשאלו את האחים המוסלמים במצרים .

comingof01age

New member
יפה. תגידו תודה שרבין הצליח בכלל להשיג שלום..

ונעלם אמנם מחיינו - אבל רבים זוכרים אותו - וככל עובר הזמן - הדת הקיצונית תמיד משתלטת.. זה המצב כרגע עד שתבינו לא לממן דתות.

IBP1

New member
כמה תיקונים פיצפונים ....

1. הקיצוניים הם לא בעלי הבית של הדת !!! ,זה שהם טוענים כי הם מדברים בשם הדת (כזאת או אחרת !!!) ,אין זה מין האמת ,לדת אין בעלים ומה שיפה אצל בורא עולם זה שהוא הבוס ולא אנו שלו.....
2. המצב עם ירדן הוא כמו שהיה בשנות השבעים ,השמונים,התשעים וכך היה וכך יהיה מהסיבה היחידה ,יש הבנה שבשתיקה בין השלטונות שהשלטון הירדני זקוק לנו ולצבאינו וכפי שההיסטוריה מלמדת לחיות מתחת למטריה של מעצמה גרעינית נותן "אורך חיים " .... מי שרוצה לראות דוגמא פשוטה יכול להביט צפונה אל האי קרים , שאוקריינה מחר תנסה לפלוש לאי קרים ולקחת את השלטון שם בכוח בחזרה. ......
3. הרוח המשיחיסטית הנוגעת בחלקים מהעם היהודי ,היא רוח חדשה ולא מקובלת על הכל .
4. לא כל החרדים מחזיקים בדעות כנגד הצבא ,לא כל החרדים מאמינים בחיים על חשבון המדינה ,לא כל החרדים הולכים להשיג פטור מהמדינה . האם בגלל מיעוט נחרים מגזר שלם ??? היום נצא בחרם כלפיהם רק בגלל היותם מיעוט ,מחר בנושא אחר ,אנחנו בפורום זה נהיה מיעוט ....מה אנחנו שכחנו מה חושבים עלינו המיסטיקנים ,שאנו רמאים ונוכלים וגנבים רק בגלל שיש קומץ המנצל את תחום המיסטיקה על מנת לרמות אחרים . למה להדביק על מגזר שלם סטיגמות שליליות למה צרות המחשבה הזאת.

5. אנשים קיצוניים משתלטים על כל דבר שהם יכולים להשתלט עליו על מנת לשלוט באחרים .... מלקרוא את דברייך ,מגיע לאוזניי צליל של קיצוניות וחבל....

comingof01age

New member
רגע, ואיפה האנשים הקיצוניים?

אם זה לא הדתיים כשהם נאלצים לעזוב את המאחז ה-בלתי חוקי- שהם קוראים לו "יישוב מחודש במדבר" או מסתננים בגבול ושצה"ל מכניס אותם -למטרות עבודה - חסר לערבים בארץ עבודה שהם צריכים עזרה ממשפחות שהם אולי לא שלהם ממעבר לגבול? יש מצב שאלה משפחה שבאה לבקר - תבדוק שהם באים לבקר - ואולי הם יותר טובים מהשכנים של המשפחה שלהם בכפר עצמו? אולי. אחנונ לא בוחרים את השכנים שלנו - את המשפחה שלנו אנחנו כן בוחרים.

מעבר לכך - מאיפה אתם משיגים סמים וגראס?

ומעבר לכך - האם אתה חשוב שמלחמה תביא לטוב? מה תעשו עם אלפים שיש להם טראומות מלחמה מצה"ל? מה אתם מעוללים ומשבחים אותם? כשטייס מלחמה נפצע או נפגע נפשית "אז יש עליו כתבה בערוץ 2" ועד אז הוא לוחם גאה?

ואז הממשלה משלמת לפסיכולוגים - אבל אין טיפול פסיכולוגי לטראונות מלחמה -יש תרופות הרגעה - אז תפסיקו לשקר - אתם מחדירים רעל ללוחם - ושוכחים אותו כשהוא פצוע - ופצוע נפשית מפקודה זה הכי נורא - כי זה לא מחלים כ"כ מהר כמו פצע ברגל או לאבד רגל - אתם נלחמים סתם - ושנאה היא לא תירוץ לעוד שנאה - וכסף רב לא יכבה אותה. רק ילהיט אותה מחדש - תשימו לב את מי אתם מגייסים - תגייסו בלדרי סמים ומדעני חבלה מעזה. - שהם יהיו פצועים נפשית - לפחות לא ימכרו גראס לילדי בני 14 פה.. מה שאתה מביא לאחר - חוזר אלייך - וזה חוק. לא שלך הממשלה - של ההדיות בין בני אדם ששוכנת בהם נשמה - מושג זר לרפואה.

IBP1

New member
ווואאאוו תרגיע בן אדם....

1. לא כל חובש כיפה הוא "ליברמן" .....יש מספיק קיצונים בכנסת שמטרפדים כל ניסיון לשלום . ישנם כאלה שאין להם קשר לדת כלל,אך הם בעניין של חוסר אמון עם הצד השני.

2. אתה כותב "אתם " כל הזמן ....אני מבקש הסבר מה זה "אתם" ולמה האצבע המאשימה שלך מכלילה אותי בכל הסיפור ...

3. אולי לא הסברתי את עצמי טוב ,אני אישית דעתי היא עם הנביא ישעיהו (ישעיהו פרק ב' ) ,מצידי להפוך את כל הרובים והנשקים לנדנדות לילדים על הר הבית ולעלות לירושליים כל האנשים לחגוג כולם סתם יום של כיף ,בלי זהות ,בלי להגדיר מי אנו ומה אנו .סתם בני העולם הזה בביקור בפארק . בעיניי הבילוי הזה יקרב את העמים לשם יותר מאשר כעת. זו דעתי האישית שמתומצת יפה בפסוק ב' .

4. מיסטיקה היא משהו שאני חי אותו מינקותא ,אז חוק השילוש מוכר לי היטב.

5. אני לא מבין למה אתה חושב שכל הדתיים בישראל הם ימניים ? מאיפה הגעת להכללה הזאת ? הידעת שיש דתיים חובשי כיפה סרוגה שהם מתפקדים למפלגות השמאל. הידעת שיש דתיים שהם מתונים ובעד השלום ונסיגה ?.
הידעת שיש דתיים שאינם סוחרים בסמים ואינם גרים בשטחים וישנם כאלה שמנהלים קשרים טובים עם הפלסטינים. . הידעת שיש חילונים בישראל שהם יותר קיצוניים בתאוריית ארץ ישראל רבתי ?

6. בבקשה למתן מעט את הטון ,זהו דיון בין חברים , אני מכבד אותך אז בבקשה נא לא להכליל אותי לפחות ....

למעלה