ירקות סולניים

ירקות סולניים

מרגישה כאבי בטן, נפיחות, ואי נוחות מיד אחרי אכילת עגבניה, פלפל, חציל. גורמים לי באמת לתחושה ממש לא טובה (ירקות אחרים בצבע ירוק או צהוב לא עושים בעיות). עגבנייה ורסק עגבניות שורף לי בפה (אין לי פצעים בפה), בגרון ובבטן. ממה זה נובע? עגבניות מאוד אוהבת אבל סבל לאכול אותן.. הבעייה שעגבניה ופלפל מקורות שעשירים בויטמין C, A, וכו' וליקופן. אז בלעדיהם איך אפשר?

מטוגן

עד כמה זה מזיק לבריאות לאכול מטוגן לפעמים? הכוונה לקציצות ירק-גבינה-ביצים-סולת וקמח שמטוגן במחבת בבית. מבחינת השפעה על הבריאות ועל העור.

מדי פעם זה לא נורא

ולא ברור לי הקשר לעור דווקא. השפעה של מזון מטוגן היא על כלי דם ולב ועל מערכת העיכול (החל מצרבת ועד לסרטן)

??

קציצות מטוגנות בבית יכול לתרום להתפתחות סרטן?? לגבי העור- מבחינת האם גורם לאקנה. מהקל' לא אכפת לי אני צריכה להגיע ל1800 ביום וזה לא קל..

אם מגזימים במטוגן, זה מעלה את הסיכון לסרטן

לא צריך להיכנס לפאניקה. לגבי אקנה - נסי ותראי. ההשפעה היא לא אחידה על כולם.

תודה! שאלה

לגבי הירקות סולניים ששאלתי בהודעה ראשונה, יש לך מושג אם קיימת רגישות\אלרגיה ידועה לעגבניה,פלפל, חציל? אלו ירקות שבאופן ספציפי גורמים לי לכאבי בטן ונפיחות לעומת אחרים חטיפי שומשום (כמובן שומשום קלוי) מזיק לבריאות? מחפשת מקורות שומן להוסיף לתפריט...ואני לא אוהבת שקדים, אגוזי מלך וכל הטבעיים האלה..

יש רגישויות לסולניים

ובכל מקרה, אם את מרגישה שוב ושוב שאת מפתחת סימפטומים אחרי אכילה של הירקות האלה, אז מן הסתם את לא צריכה לשאול אף אחד :). חטיפי שומשום קלוי לא מזיקים. נסי גם שומנים כמו אבוקדו, טחינה, שמן זית ודגים

לא בדיוק מקור

מקור = רפרנס = מחקר = קישור לאבסטרקט. יש לך אחד כזה או שאתה סומך על פרופסור "הכנס שם כולשהו" שאמר לך את זה מבלי להוכיח את זה?

לא ברור לי הזילזול

והאמת היא שזה גם לא ממש מציק לי אם אנשים יזללו מה שבא להם. אם (ורק אם) יהיה לי כוח, אני אחפש רפרנס לזה. בינתיים, תשאל את פצית.

זה לא זילזול זה נקרא הגיון בריא

אם פרופסור מה שמו עם טייטל כזה או אחר אומר X Y Z זה לא אומר שזה נכון. ככה עובדים באקדמיה, מערערים על דברים של אחרים ורוצים הוכחה לטענה כזו או אחרת. ככה הדברים עובדים וככה הם יעבדו כנראה עוד המון זמן. אם למישהו יש מחקר או משהו שמדבר על בני אדם שטיגון כזה או אחר גורם לסרטן, אשמח לראות את זה. אני לא שמעתי על משהו כזה עדיין ואני גם לא רואה איך אפשר איי פעם להוכיח טענה כזו (יותר מדי משתנים מעורבים כאן).

זה שטיגון גורם מחלות לב, כן שמעת?

או שגם זה לא ניתן להוכיח, לדעתך? אם זה היה חשוב לך, כבר מזמן היית מוצא בעצמך מאוד מאמרים בנושא. אבל תודה על ההסבר המלומד על איך דברים עובדים באקדמיה. זה היה מרתק ופוקח עיניים, ללא ספק.

אין לי מה לחפש

אני יודע שזה לא קיים. ולא טיגון לא קשור למחלות לב, כמו ששומן רווי לא קשור למחלות לב וכמו שכולסטרול לא קשור למחלות לב.

למעלה