ירי טילים

arielii

New member
ירי טילים

אם יורים שני טילים בהפרשים של מספר שניות מאותו מקום ובאותו משגר ולא משנה לאיזה מרחק, האם הם לא אמורים ליפול בדיוק באותו מקום?? האם תנאים אטמוספריים (למרות שהטילים לא יוצאים מחוץ לגבולות האטמוספירה) גורמים לכך שהטילים יכולים ליפול אף במרחק של עשרות מטרים אחד מהשני?

שכחת משהו חשוב

למשגר כמו לרוב כלי הנשק יש רטע הרטע גורם לסטייה קטנה, אבל במרחקים כאלה גדולים עם התקדמות הטיל אותה סטיה רק גדלה!!

לא רק רתיעת קנה

הטילים עצמם נראים אמנם זהים בעין אך באופן מציאותי הם אינם זהים לחלוטין, כל הפרש של מילימטר בצורת הטיל או בזווית הכנפונים שלו, או כל הפרש של כמה גרמים במשקל הטיל, או בכמות חומר הנפץ של המשגר, וכל משב רוח קל בדרך למטרה, כל אלו עשויים להצטבר לידיי סטיות דיי גדולות במיקום נפילת הטיל.

pelegs

New member
אני דווקא שמעתי

שהטילים הקטנים יותר שומרים על תנע זוויתי ודיי נשארים במסלול ברור ולא מוסט ע"י רוחות. הגדולים יותר עושים את זה עם הכנפונים.

אחמס1

New member
למה דוקא שהקטנים ישמרו יותר על תנז?

ובכלל, על איזה תנ"ז מדובר, זה שביחס למרכז כדה"א?

pelegs

New member
סיבוב סביב עצמם

ושוב, לא אני טוען את זה, זה מה ששמעתי ממישהו שעובד בתעשייה הבטחונית. יכול להיות שלא הבנתי אותו נכון, יכול להיות שהוא טעה. זה מה שהוא אמר לי.

טל ענבר

New member
הוא טועה פעמיים

וגם קיבל הסברים בפורום השכן (261). מדובר ברקטות ולא בטילים - ורקטות נטולות מערכת הנחייה כלשהי. בנוסף, אין כל רתע בשיגור רקטות שכם הן משוגרות מקנה הפתוח בשני צידיו.

למעלה