ירידה.... אני מנויה לעיתון נוער ישראלי מקומי... וכמו בכל שבוע מתנערך סקר בנושאים מגוונים הנוגעים בבני נוער... והשבוע שאלת הסקר הייתה האם יש סיכוי שתרדו מהארץ? ולהלן התשובות של כל משתתפי הסקר: בת 16 מרמת גן: "כן, בעוד שנתייפ אני עוברת לניו-יורק" בת 16 מרמת גן: "סיכוי גדול כי אני מעדיפה חו"ל" בן 18 מטבריה: "ברור, אחרי הצבא אני עף מכאן" בת 15.5 מכפר אחים: "לא, כי זו הארץ שלנו" בת 13 מאילת: "לא, כי אין לי מה לחפש במקום אחר" בת 15 מניצני עוז: "כן, כי קשה לי כאן" בת 14 מהרצליה: "כן, ההורים שלי חושבים שהמדינה מסוכנת בשבילי" בן 16 מפרדסיה: "לעולם לא, כי אני לא נכנע לאויב" בת 18 מטבריה: "לא, כי יש לי כאן ירושה גדולה" בת 17 מניצני עוז: "לא, כי זו הארץ שלי" בן 16 ממושב חירות: "כן, כי אני מעדיף את ארה"ב" בת 17 מהרצליה: "כמובן, מיד אחרי הצבא, אין לי מה לעשות כאן" בת 13 מחולון: "לא, כי אני אוהבת את הארץ שלי" בן 13 מחולון: "לא, כי אני אוהב את ישראל" בת 13 מגבעתיים: "לא נראה לי" בת 15.5 ממושב ינוב: "אין מצב. יבש" בת 15 מכפר אחים: "אולי, אבל בטוח אחזור" בת 17 מעפולה: "כן, כי אני רוצה ללמוד בחו"ל" בן 16.5 מתל מונד: "אולי, עדיין לא החלטתי" ובמספרים - מספר משתתפי הסקר - 19 יעברו לחו"ל - 8 לא יעברו לחו"ל - 8 לא יודע/ת - 3 ובמילים - נערי ונערות ישראל עדיין לא החלטיים בנוגע לעזיבת המדינה, אולי בעוד שנה-שנתיים המצב יתבהר ועמדותיהן תהיינה ברורות יותר... ואז יהיה ניתן לראות ולבצע את החלטותיהם... כרגע - רובם נתונים להחלטות ההורים.... שיהיה לכם לילה טוב, אוהבת, ליאת.