ירידה....

תותי-בת

New member
ירידה.... אני מנויה לעיתון נוער ישראלי מקומי... וכמו בכל שבוע מתנערך סקר בנושאים מגוונים הנוגעים בבני נוער... והשבוע שאלת הסקר הייתה האם יש סיכוי שתרדו מהארץ? ולהלן התשובות של כל משתתפי הסקר: בת 16 מרמת גן: "כן, בעוד שנתייפ אני עוברת לניו-יורק" בת 16 מרמת גן: "סיכוי גדול כי אני מעדיפה חו"ל" בן 18 מטבריה: "ברור, אחרי הצבא אני עף מכאן" בת 15.5 מכפר אחים: "לא, כי זו הארץ שלנו" בת 13 מאילת: "לא, כי אין לי מה לחפש במקום אחר" בת 15 מניצני עוז: "כן, כי קשה לי כאן" בת 14 מהרצליה: "כן, ההורים שלי חושבים שהמדינה מסוכנת בשבילי" בן 16 מפרדסיה: "לעולם לא, כי אני לא נכנע לאויב" בת 18 מטבריה: "לא, כי יש לי כאן ירושה גדולה" בת 17 מניצני עוז: "לא, כי זו הארץ שלי" בן 16 ממושב חירות: "כן, כי אני מעדיף את ארה"ב" בת 17 מהרצליה: "כמובן, מיד אחרי הצבא, אין לי מה לעשות כאן" בת 13 מחולון: "לא, כי אני אוהבת את הארץ שלי" בן 13 מחולון: "לא, כי אני אוהב את ישראל" בת 13 מגבעתיים: "לא נראה לי" בת 15.5 ממושב ינוב: "אין מצב. יבש" בת 15 מכפר אחים: "אולי, אבל בטוח אחזור" בת 17 מעפולה: "כן, כי אני רוצה ללמוד בחו"ל" בן 16.5 מתל מונד: "אולי, עדיין לא החלטתי" ובמספרים - מספר משתתפי הסקר - 19 יעברו לחו"ל - 8 לא יעברו לחו"ל - 8 לא יודע/ת - 3 ובמילים - נערי ונערות ישראל עדיין לא החלטיים בנוגע לעזיבת המדינה, אולי בעוד שנה-שנתיים המצב יתבהר ועמדותיהן תהיינה ברורות יותר... ואז יהיה ניתן לראות ולבצע את החלטותיהם... כרגע - רובם נתונים להחלטות ההורים.... שיהיה לכם לילה טוב, אוהבת, ליאת.

תותי-בת

New member
ולמה אף אחד לא גורם להודעה שלי... לעלות?! מה קרה קשה להגיב?! לא מעניינים אתכם בני הנוער הישראלים?! מה קרה?!!!!!!!! תגיבו! ליאת.

Star_Dust

New member
היי תותי איך היה הזימון לחיל חינוך? נראה לי שהמצב בארץ לא השתנה בהרבה מאז שאני נחשבתי "בת נוער" וזה היה לפני המון המון המון המון שנים. אנחנו עדיין מדברים הרבה ולא ממש יודעים מה אנחנו רוצים.

Yaniv-DC

New member
כשאני הייתי בן נוער... ידעתי, פשוט ידעתי, שמייד אחרי הצבא אני עובר לגור בלונדון, או כל מקום אחר באנגלייה. היה ברור לכל "אחי לנשק" (?!) שמהיציאה מהבקו"ם אני הולך לשדה התעופה וטס עם AIR2000 ללונדון. אז אמנם זה קרה, לשבוע, ודברים קצת פעלו אחרת, ואני עדיין מחכה שמרסלה וקייט יאמצו אותי באופן רשמי בתור בנם הקטן שאוכל לממש את זה... ולגבי העדיין מדברים ולא ממש יודעים מה רוצים - זה נכון. יש לי תוכניות מפה ועד הודעה חדשה על איך אני מסיים תואר, מייד מתחיל את השני וקופץ לדוקטורט, מה שלא יפריע לי לצאת, לחגוג, לבלות, לטייל בעולם, להיות עשיר ושווה, אבל מה ת´כלס יצא כאן... המממ.. נדבר עוד חמש שנים...

Gefen

New member
כשאני הייתי טינייג´רית... חשבתי שיורד = בוגד.... הטפתי מכל הלב ועם כל הנשמה לאהבת הארץ, לציונות....(כמובן..איך לא...עם החולצה הכחולה והשרוך האדום שהיו סימן ההיכר שלי..במשך שנים) לא ראיתי את עצמי ולו לרגע אפילו, חיה בחו"ל... די ידעתי תמיד שאני כל כך ישראלית ולא יהיה לי קל בכלל לעזוב את הארץ ולחיות במקום אחר. אבל עברו מאז המון שנים... ואת בני הנוער היום מי יכול להאשים..?? תראו מה הם רואים סביבם... לא מעודד במיוחד למי שרק מתחיל את החיים. אז אם לרדת או לא - לדעתי, העיקר זה להיות מאושרים!! גפן ../images/Emo20.gif

Yaniv-DC

New member
חולצה כחולה, והיא עולה, והיא עולה באש של הצופים! צופיפניק גאה (עם כל משמעויות המילה... ../images/Emo8.gif) אוף. עכשיו שלוש שעות על סמים ואלכוהול ../images/Emo10.gif עם מבחן בסוף ../images/Emo7.gif

נ ו ע ם

New member
יניב! בוינה מהר!!! אופו אתה עושה את ההשתלמות הזאת?! אני גם צריך... ודחוף! נועם.

Gefen

New member
על כל העדיים....../images/Emo102.gif יניבוש ת´בלבלת.... אז הייתי חייבת לתקן...../images/Emo9.gif והשיר של הצופים.... (ותגידו שאני לא יפת נפש...) הולך ככה: "יש השואלים עלינו.. איך אתכם כבר לא רואים??? אז להם נאמר "ביננו...הנה הצופים באים!!!" אניוכאן עם הסמלים ודגל... לפניכם אנו עומדים היום לחיי הרוח הנושבת בנו.. ונאמר שלום!!" חהחחה...לא מאמינה שאני זוכרת את זה... בטח טעיתי במשהו..אבל יניב- אבשי שלנו בטח יתקן..../images/Emo3.gif גפן ../images/Emo20.gif עדיין בעד הכחולים..

Yaniv-DC

New member
לנועם, ואח"כ לגפן. אז דבר ראשון, בגלל השלג היו ימבה פקקים, ואיחרתי, ולכן לא עשיתי את ההשתלמות. מה שכן, החלקתי אל תוך הצומת באדום. אחלה דרך להתחיל את המסע לרישיון. אני את ההשתלמות אעשה ברוקוויל. פשוט את המבטא של אלה שמעבירים את זה בסילבר ספרינג אני לא מצליח להבין, סליחה על הגזענות... ויש מבחן בסוף, אז כדאי שאני אבין משהו... מה שאתה צריך לעשות, זה להתקשר ל-MVA המקומי, ולשאול את הנציגה החביבה איפה אפשר לעשות את ה-Drugs and Alcohol class, תגיד איפה אתה גר, ויתנו לך רשימה של מקומות. כאן זה עולה $20, 3 שעות+מבחן. ולגפן- כל הכבוד, אבל יש עוד שני בתים. אני, הייתי קול ב´ בפזמון (הכי כיף), ובכיתה ז´, רגע לפני שהתחלף לי הקול, הייתי ב"קראוון צוציק", להקת הצופים. באחד מפסטיבלי הצופים, שיר שאת מילותיו ואת הלחן כתבתי אני בעצמי, ואף זכיתי לקטע סולו לוהט, זכיתי איתו במקום השני מתוך עשרת השירים שעלו לגמר.

idithgal

New member
מבחן סמים ואלכוהול כדאי לכם לברר ב"קיבוץ" של רווקוויל, יש אחת בקרבת מקום שנותנת רק לקרוא את החוברת ולענות למבחן, חיסכון זמן אמיתי...

Idit-Kansas

New member
אז שליחויות היו ממשרד החוץ לא היה כ"כ ענין של "ירידה זמנית" כמו שקורה לנו עכשיו. אף פעם לא חשבתי לעזוב את הארץ ואני עדיין לא חושבת שיש מקום טוב יותר בשבילי. ברור לי שזה זמני ואני אחזור. אבל כמו שגיסי אומר-יש לך 80 שנה לחיות בישראל, אז מה אם תגורי 5 שנים בארה"ב? (ותשאלו את אמא שלי אם היא מסכימה איתו-אבל זה כבר סיפור אחר).

**Blue-Lagoon**

New member
אני אף פעם לא הייתי מאלה שיגידו "אני לא אעזוב את הארץ" להפך כל הזמן רציתי לגור בארה"ב (איכס! ארה"ב?! אני?! מה עבר בראשי?!) עכשיו אני או נשארת בפריז (עד שהצרפתים באמתתתתתתתת יעלו לי על העצבים) או עוברת לאוסטרליה (DREAM LAND) ואם לא אז לפחות ללמוד באנגליה מה שברור לי שלישראל אני לא חוזרת בקרוב (צבא, צבא, צבא)

Yaniv-DC

New member
יא רבנן... קראתי את ההודעה, סגרתי את המחשב, הלכתי לאכול במבה (סופסוף הגיע ל"כץ"), לשתות "שוקולית", לראות קצת סו פלקה, ועכשיו חזרתי אחרי שנרגעתי (ועבדתי קצת על האב´ס). אני יכול להבין את כל התלונות שבעולם על אמריקה ואמריקאים... אחרי הכל, אני מייצר חלק לא קטן מהתלונות האלה... אבל אם יש מקום שהייתי מחזיר או אפילו נותן כך סתם סמתנה לפלשתינים, סורים, כורדים, או כל מי שרק יבקש, זה את צרפת. שלשום, סטאניסלי (חבר צרפתי) הסכים איתי שלפחות את פריז אפשר... למה? מיליון סיבות. בראש ובראשונה? בטיול שערכתי וטיילתי בבלגיה, שוויץ, גרמניה, צרפת והולנד, רק בפריז ראיתי צלבי קרס. מאז יש לי יחס מיוחד כלפי צרפת וצרפתים... פריז זה המקום היחיד בעולם המערבי שלעולם לא אחשוב אפילו על לרצות לגור בו.

Yaniv-DC

New member
ולגבי נקודת הצבא... כל אחד שחי בחו"ל, יש לו בתת מודע את המחשבה הזאת, שאם יהייה ממש רע, לא יהייה כסף, לא נשתלב חברתית, יהייה איזה ליל בדולח אחד או שניים, תמיד (בשאיפה) תהייה מדינת ישראל לחזור אליה. בתור אחד שעשה צבא, מילואים, ויעשה שוב מילואים (אין לי כוונה להיות 7 השנים בחו"ל הנדרשות בשביל הפטור), קצת מפריע לי הנושא הזה, ואני שואל... אלה שכל כך טוב להם בחו"ל, יגידו על הצבא בעעע באאא בלהההה, למה בעצם, שלא לוותר על האזרחות הישראלית? שלא ישתמע שאני קובע כאן כי עליכם לוותר עליה, אלא אני מבקש נימוק ללמה לא.

**Blue-Lagoon**

New member
ומה עם כל אלה שחיים בישראלים ואומרים על הצבא בלעעע באאא בלהההה וכו´? הם פשוט חייבים להתגייס אז אין להם מה לעשות והם סובלים שלוש שנים. הייתי עושה צבא אם הייתי רוצה לעשות משהו מיוחד בצבא אבל עקב העובדה שזה ממש לא ככה אני לא מוצאת סיבה לבזבז שנתיים מהחיים שלי בתיוק ניירות באיזה חור נידח בארץ.

Yaniv-DC

New member
לא ענית על השאלה. לא שאלתי למה את לא רוצה לעשות צבא.

**Blue-Lagoon**

New member
אני פשוט לא חושבת שאם אני לא עושה צבא זאת אומרת שאני צריכה לותר על האזרחות הישראלית שלי אני לא חושבת שיש קשר בינהם ולא עניתי כי אין לי כוח להכנס לויכוח. זה למה.

Yaniv-DC

New member
זה בדיוק מה שאמרתי. להגיד כמה זה רע אפשר, אבל בתת מודע תמיד יש את המחשבה שכשיהייה רע, יש לאן לחזור. זה מה שאני לא אוהב.

יניבוש זה הכל עניין של תפיסה.... בתור אחת שגרה בחו"ל (פלורידה פורט לודרדייל מכיר?חהחהחה) וחזרה לצבא למרות שלא הייתה חייבת אני חייבת לציין שרוב החברה הישראלים שלמדו איתי בתיכון צחקו עליי שאני עוזבת הכל וחוזרת לארץ בשביל הצבא... אבל אני גדלתי עם ערכים שלא איפשרו לי בכלל לחשוב על ויתור השירות צבאי זה משהו מובנה מפני שתמיד חשתי שהצבא הוא חובה של כל אזרח ישראל שזכה לגדול עם צבא שהגן עליו וכאשר הגיע תורי שמחתי למלא את תפקידי.

למעלה