ירידה מן הארץ

GREENSsss

New member
ירידה מן הארץ

אפשר להגיד שאני נמנית עם האנשים שרוצים לרדת מהארץ. זה לא דבר שנבע מהמצב הבטחוני, זה הדבר היחיד שאני זוכרת, מאז ומתמיד שרציתי לעשות. אני מודה שהמצב הבטחוני נתן דחיפה רצינית מאוד לשאיפה הזו, ואכן איני רואה את עתידי כאן. יש סיכוי שאני אקבל גרין קארד, למרות שאני לא כל כך רוצה להגר לארה"ב, אבל אין לי התנגדות. בכל מקרה, יהיה נחמד לדבר עם אנשים שעוברים את אותה "חוויה".

RamlaCity

New member
אז זהו?

כ-ו-ל-ם עוזבים? מי ישאר כאן? מה, לא יהייה פה אף אחד? ומה הקטע לעזוב אם כולם עוזבים? קטע יהודי כזה, אם אתה הולך מכולם אז כולם באים אחריך.. כמו אמא שלי שאיימה עליי עם הסירים כשאמרתי שאני רוצה להיות לבד בליל הסדר. ככה זה. גם אני בנוטשים, אבל מה כפת לי.. אני מניחה שלמקום שאליו אני הולכת יש מקום לכולם ולא יהייה צפוף. כרגע מעכבים אותי השלטונות (צו עיכוב יציאה) אבל הבטחתי לעצמי שברגע שאני אצא, אני אשתדל לא לחזור. אה. יצאתי מהארון. עומד נגדי צו עיכוב יציאה מהארץ בגלל שאני פושעת מועדת. העולם עוצר את נשימתו לקראת בואי, רק בתי המשפט בארץ בחופשת חול המועד. "הם"... מה כפת להם ממני? בית משפט עובד רק על מתכונת חירום, וזה שכל תכולת הדירה שלי אצל אמא שלי, שעזבתי את רמלה, וויתרתי על עבודה ממש טובה בשביל זה.. כל זה לא אכפת לאף אחד. אני לא מקרה חירום. המדינה הזאת משותקת רוב ימות השנה. יש את חגי תישרי שאז שומעים עוד חודש לפני את צמד המילים המעצבנות כל כך "אחרי החגים".. ואחרי החגים מגיע חול המועד של סוכות. אחר כך כל המשרדים הממשלתיים קורסים מעומס התיקים עד שמגיע האביב, ואז "אחרי פסח" ואחרי פסח מגיע חול המועד המעצבן הזה. אחר כך מגיעה הפגרה של הקיץ איזה חודש וחצי. כל מדינה מתוקנת בעולם מתפקדת בכל ימות השנה, אצלנו בקושי חצי. (אפילו לא מעלה את הנושא של תחבורה ציבורית בשבת..) כל החלומות שלי על הולד עכשיו כי חול המועד. באסה.

Yaniv-DC

New member
רגע... רגע... רגע...

מה הפשע שלך? מעכבים לך את היציאה כי את מכירה את אלי פלס, או שאת באמת קרימינלית עם תעודות?

MARMELAD

New member
עוד אחד נוטש

בראשון למאי, בעזרת השם, אחרי המון זמן בפורום ישראלים בחו"ל, מרמלד הופל לישראלי בחו"ל. איפה? טקסס. למה? ככה. מה יהיה? ארמדילו´ס.

lir42

New member
אני לא חושבת שלעזוב את הארץ

זה משהו יהודי כעת. אני חושבת שהרבה אנשים לא מוצאים את עצמם כאן בארץ מקימים משפחה במיוחד לא במצב הביטחוני. אני אישית נורא רוצה לעזוב את הארץ וחושבת על כמה מקומות ובעיקר על יוון מה שבטוח שכאן במדינת ישראל אני לא יקים משפחה. לירי

Michal7

New member
ירידה מהארץ../images/Emo50.gif

אני מבינה אותך. אני חיה באריזונה ועדיין ממתינה ששירותי ההגירה יאשרו לי את מעמד תושב קבע, ואני יכולה להגיד לך שאם את "בונה" על ארה"ב את צריכה ה מ ו ן סבלנות! במאי זה יהיה שנתיים להמתנה... אבל זה גם תלוי לאן את עוברת, יש מדינות בארה"ב שההמתנה צפוייה לקחת הרבה פחות, כמו גם מדינות שזה צפוי לקחת אפילו שלוש או ארבע שנים!!
מאידך, כפי שהזכירו אנשים אחרים- קנדה היא מדינת הגירה, ולכן סביר שיהיה לך יותר קל לעבור לשם. בהצלחה!

GREENSsss

New member
מסכימה

אני חושבת שאנשים פשוט לא מוכנים למה שקורה כאן. המדינה על הפנים גם ללא המלחמה שנושפת בעורפנו. האמת היא שאין לי סבלנות לנתח את הפוליטיקה כאן, אבל תראו עד כמה אנחנו מפולגים! גם ללא מלחמה עם הערבים תמיד יש כאן מלחמות ביננו היהודים. וזה מחליא אותי. היהודים בגולה דואגים זה לזה שם יותר מה שאנחנו דואגים לעצמנו כאן. כל אחד צועק קיפוח על רקע עדתי. די כבר. מוצדק או לא, נמאס לי, ועוד נמאס ביותר שאני חוטפת צעקות מכיוון שהם חושבים שהחיים שלי טובים על חשבונם. אבל זה לא קשור בי, ולא קשור בכם, לא באף אחד. אנחנו צריכים הנהגה נורמאלית שתאחד אותנו. תקראו לי פאסימית, אך זה לא יקרא לעולם. כמו שלעולם לא יהיה שלום במזרח התיכון. חבל מאוד שיש כאן יותר מידיי חילוקי דעות. חבל באמת על המתים והמשפחות שלהם שסובלים מכל זה. כל זה יכל היה להימנע לולא היינו עם כל כך מחורבן!

newsgeek

New member
עם מחורבן או אור לגויים?תחליטי כבר!

ישנם ישראלים אינטלקטואלים והסטוריונים שמנסים להוכיח ולומר שמשנת- 48 ועד שנת 70 בערך של המאה שעברה,מדינת ישראל הייתה והוותה משהו בסדר גודל של "אור לגויים",אבל מתישהוא קצת אחרי מלחמת יום כיפור,ריקבון מיסתורי כלשהו החל לכרסם בחברה הישראלית מסיבה לא מובנת עדיין,הריקבון לא ממש נעלם עד עצם היום הזה בעצם...(פילוג,מלחמת אזרחים לא ממש מוכרזת,מיתון,קיפוח עדתי,אנוכיות,חומרניות,הנהגה לא נורמלית וכו´ וכו´) אז גרינס מסתבר שיש לך נקודה טובה,יכול באמת להיות שאנחנו עם מחורבן,אבל זה גם עלול להשתנות מתישהוא בעתיד(ובא לציון גועל,סליחה,גואל,זוכרת?) ...מעט אופטימיות לא תזיק בעניין..
=

אור 3

New member
אין לך ארץ אחרת

להגיד לך את האמת גם אני לא משתגע להיות פה, גם אני רוצה לברוח לי למנהטן ולחיות "בלי דאגות", אבל אם כולם יחשבו כמוך וכולם יעזבו את המולדת שלנו ישראל, מדינה שנשפכו עליה אינסוף דמים של חיילים, ואזרחים, לא ישאר לנו כלום, ואז באמת לא יהיה לך לאין לחזור. את באמת חושבת שמישהו רוצה אותך בארה"ב את בסך הכול ישראלית זרה, ובואי אני אגיד לך עוד משה,ויצא להיות כמה פעמים בארה"ב למשך תקופה ארוכה, ותזכרי את המשפט הזה: אם אין לך כסף בארה"ב את כלום, אפס.

GREENSsss

New member
ארה"ב?

אוקיי, אני לא אמרתי שלשם אני רוצה ללכת. ועוד משהו, למה לישראלים יש נטייה לראות את ארה"ב כמנהטן בלבד?? יש עוד המון מקומות שם מלבד ניו יורק. ואם אכן בסופו של דבר אמצא עצמי שם, זה לא יהיה בניו יורק דווקא, ואתה טועה, אני לא אהיה אפס מכיוון שיש לי שם המון המון קרובי משפחה שמחכים בזרועות פתוחות לקבל אותי, ויש לי ראש על הכתפיים ואני אסתדר יופי בכל מקום. רק שארה"ב ממש לא מושכת אותי, ואם זו תיהיה הברירה היחידה שלי, אז ניו יורק לעולם לא תראה את פניי חוץ מאשר ביקורים פעם ב... והמקום שאני מוצאת הנורמאלי ביותר שאני אוכל לאהוב ולחיות בו, יהיה קרוב לוודאי, אריזונה. אם כבר מדברים על ארה"ב.

Michal7

New member
אריזונה

אני יכולה להגיד לך, גרינס, שאריזונה זה אחלה מקום- בעיקר בחורף!
בעוד שבמדינות כה רבות כאן שלג וקר, כאן פשוט מקסים (בדר"כ). גם האנשים בכללי ממש נחמדים. פעם איבדתי את הדרך שלי (יעני, לא הייתי סגורה איך להגיע הביתה) וניגשתי לבית שהייתה לי הרגשה טובה לגביו (וראיתי אותיות בעברית על מפתן הדלת, כך שאני מניחה שהם היו יהודים), וביקשתי להשתמש בטלפון. הם היו מספיק נחמדים להכניס אותי לביתם ולתת לי להתקשר!
(הממ טוב, גם העובדה שהייתי רועדת ועל סף דמעות כנראה ששינה משהו...) אני לא חושבת שאפשר לומר אותו הדבר על הרבה מקומות בארה"ב...

RamlaCity

New member
"מדינת היהודים"

ככל שמתקרב מועד העזיבה שלי, יש לי כל מיני ויכוחים כאלה עם כל מיני אנשים ואני שומעת טיעונים שונים למה עלינו "היהודים" לא לעזוב את מדינת היהודים , להישאר כאן אף על ולמרות הכל כי "אין לנו ארץ אחרת". רק מלשמוע את המושג הזה "מדינת היהודים" כבר אני מרגישה כאילו אני חיה באיזה גטו או שאנחנו "היהודים" זקוקים לאיזו הגנה בעולם הזה. למה אין "מדינת הנוצרים?" או "מדינת הקתולים"? או כל מדינה של כל דת? מי קבע שדווקא כאן ורק כאן יהייה לנו טוב או שאני חייבת לחיות כאן כדי לשמור על הקיום של מדינת ישראל. כמו בכל עסק, אני לא חייבת "לקנות". ומה שמוכרים לי פה, אני לא מעונינת. למה שלא נחשוב שאולי ההנהגה שלנו צריכה לתת לנו סיבות להישאר חוץ מדם שנשפך פה לשווא. זה לא טיעון, שלא נלך כי מי ישאר לשמור על הגחלת. אני לא מקבלת את זה. תתנו כלכלה שפויה תתנו השכלה לעם (אקדמאית במחיר סביר וחינוך חובה ושיהייה חינם) תנו ביטחון תנו שירותים לעם (תחבורה ציבורית בשבת ובמחיר סביר ועוד כמה..) תנו לגור בבית בלי שזה יגמור לנו על הכסף עד גיל 100 אז, ורק אז נשקול. רק לא לתת לנו דם ומלחמות בשביל שיקולים הירואים, כי את זה אני לא קונה, תודה. יש לי הזדמנות אחת לחיות, ואני רוצה לעשות את זה טוב.

Mariguella

New member
מדינת היהודים

קודם כל, לצערי אזכיר את אמרתו של פרופ´ ליבוביץ´, שישראל היא המקום היחיד שבו נהרגים יהודים באופן שיטתי בשל יהדותם אלה שבנו את מדינת היהודים טענו שהיהודים הם עם, ובכל מקרה זה יפתור את האנטישמיות. א. יפתור את האנטישמיות? כל מי שבסביבה יודע שחלק ניכר מן האנטישמיות מקושר למדינת ישראל ושמאז המעללים האחרונים באזור לא יותר קל להיות יהודי/ישראלי. לא ברור לי אם מדובר בביצה או בתרנגולת (כלומר - אם מדינת ישראל היא לא תירוץ בעיני האנטישמים) אבל זאת עובדה. ב. כולנו עם אחד? חוץ מהרפורמים הגוים, כמובן. וההומאים הסוטים האלה. והרוסים שמה הם חושבים לעצמם והם מקבלים סל קליטה כדי לקנות וודקה (לפחות הם לא כושים כמו האתיופים האלה שלכולם יש איידס). והתימנים שהבאנו אותם לפה כדי שיהיו לנו פועלים זולים במקום הערבים (תקראו מוסף הארץ של השבוע). וההיא שהתחתנה עם לא-יהודי (מה, אין בחורים מספיק טובים בארץ?). והרומנים הגנבים, והייקה פוץ, וכל אלה ששכחתי ואיתם הסליחה. וזה עוד כשמתעלמים לחלוטין, כמו שלפעמים אוהבים לעשות, מזה שעל הקרקע הזו מתגורר עוד עם אחד.

מתלמות

New member
את ממש צודקת!!!!ממש הוצאת לי

את המילים מהפה! גם אני חשבתי על זה! למה בכל העולם זה לגיטימי להגר ורק הישראלים הופכים את זה לסיפור בגידה ואי התחשבות!!!זה משגע אותי! לי ואני בטוח שלעוד מלא ישראלים, פשוט אין יותר מה לחפש כאן בישראל, או בגלל הפיגועים או בגלל האבטלה או בגלל שפשוט לא מצאנו את עצמנו ממשיכים לחיות כאן בארץ הזאת- מבחינתי זאת זכות מאוד בסיסית של כל בנאדם לחיות איפה שטוב לו ולא איפה שרע לו רק כדי שלא לאכזב או להכעיס ("אם כולם יעברו אז מי ישאר, והערבים יהיו רוב בארץ") ידה ידה ידה!

haranzik

New member
קשקשן

תגיד לי טיילת פעם בחיים ? כל טייל יודע שאחרי תקופה של נדודים עם זה שנה שנתיים או יותר חוזרים לשורשים כי לא משנה כלום פה נולדת ותן לי לחדש לך אם תודה בזה או לא פה גם תסיים את החיים שלך כי אחרי שתסתובב קצת בעולם תבין שאין עוד הרבה מקומות בהם היית מוכן לגדל את הילדים שלך ואל תקשקש לי על פיגועים ואבטלה לאן תברח מטרור ? ניו-יורק ? הודו ? טרור הוא הסרטן של כל העולם לא רק שלנו אבטלה ? הצחקת אותי תשעים אחוז ההאנשים שפגשתי בנדודי בעולם אין להם רבע ממה שישראלי מגיע בימיי חייו עניים גדולות אופקים צרים עם ישראל חי וגולה אבל תמיד ימשיך לדבר שטויות בטון של פרופסור מדופלם

מתלמות

New member
אוקיי דבר ראשון להוריד טונים!!../images/Emo18.gif

אני לא מבין בכלל אין אתה יכול לבקר את הדברים שלי!! אלו לא דברים שאני אומר כדי שיתקנו אותי!!! אלו דעותיי האישיות וכמובן שלא הכללתי את כל עם ישראל ! דבר שני אתה באמת חושב שכל בני האדם (או הישראלים ליתר דיוק) הם אותו דבר???(אתה חושב שכולם דומים לך בדיעה??) אז זאת הטעות שעליה דיברתי, פה בארץ אנשים לוקחים כמובן מאליו את זה שאתה ישראלי ותמיד תשאר!! מי אמר? מי קבע?? מי אתה שתקבע??? ותאמין לי שטיילתי בעולם, וכמה שהתגעגתי זה לא אומר שאני אוהב את החיים כאן בארץ!! ובקשר לאבטלה? ולטרור? אני נתתי דוגמאות לסיבות שישראלים עוזבים את הארץ, ואתה חי באשליות אם אתה חושב שאלו לא הסיבות של הרבה יורדים! אבל במקרה שלי אני החלטתי לעזוב כי ישראל זה לא המקום שלי!

עילית32

New member
רמלהסיטי- וכל השאר../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני רק רוצה להגיד משהו על הנטייה הזו של הישראלי לספר לישראלי אחר כמה" לא פטריוטי" מצידו לרצות לנסות ולשפר את חייו במקום אחר. כמה יהדותו קושרת אותו אם ירצה ואם לא דווקא לישראל וכמה זה יהיה נורא אם כולם יעזבו... דעו לכם, אחד הסימפטומים הבולטים של יהדות והישראליות זה לגרום רגשות אשמה- רוצה שיהיה לך טוב יותר? תרגיש אשם. רוצה להיות חופשי? תרגיש אשם. כי אתה לא חי בשבילך- את חי בשבילנו ורצוי /שגם תמות בשבילינו אם נצטרך... אני לא אומרת שישראל מדינה חרא- להיפך , אני מאושרת שגדלתי בה וחייתי בה את מרבית חיי עד היום- אבל- מגיע יום בו אדם רוצה לחוות, לשנות, לטעום דברים חדשים ולנסות לשפר את חייו- וזו זכולו בלי שום קשר לדת ולאום- אז אל תתנו לאיש לערער את תחושת ההכוונה הפנימית שלכם- הם בסך הכול מקנאים ...ולעולם לא יודו בזה... יכול להיות שחיים בחו"ל אינם גן עדן- טבל זכותו של כל אדם לנסות את מזלו..בהצלחה לכולנו.|

Yaniv-DC

New member
תגובתי לכל הדברים שנכתבו כאן ולהרן

ליהדותי התחברתי כאן, בארה"ב. ליהדותי התחברתי במקום שיש עוד אופציות חוץ מלהיות חרדי או חילוני, במקום שאין אנשים שלוקחים את הדת לעצמם, ומי שלא חושב כמוהם אינו יהודי אמיתי. אם לא הייתי מגיע לפה, מהר מאוד הייתי מכריז על עצמי כאתאיסט, כי אני לא ממש אוהב את האלוהים שמכריחים אותי בארץ לאהוב. חיים בחו"ל אינם גן עדן. גם עולים חדשים לישראל חייהם אינם גן עדן. השפה שונה, שלא לדבר על התרבות, להכיר אנשים חדשים, ליצור בגיל שהגיבוש החברתי כבר לא נתון לשינויים גדולים מעגל חברים חדש מאפס, כל זה לא קל. החלום של לעבור לארה"ב ולהרוויח מיליון דולר בשעה קיים אצל כולם, אבל זה לא עובד ככה. הרן היקר - אין לי מושג עם איזה אנשים נפגשת בנדדויך בעולם, אבל חייל משוחרר בן 22 עוד לא נדד מספיק בעולם. בארה"ב המומים עכשיו מהאבטלה הגבוהה שעומדת על 5% מכלל כח העבודה, מחצית מהכמות בישראל, וזה אחרי זינוק מרמה של 3.6% בשנה האחרונה. כאן גם לא ניתן להכנס למינוס בבנק, ובישראל כידוע, לא תגיע לשום מקום ללא מינוס מכובד. בעיר המהממת מקליין שבצפון וירג´יניה, פרבר של וושינגטון, רכשה ידידה שלי בית בן 3 קומות, 6 חדרים, סלון וחצר ענקית בשכונת יוקרה ב-220 אלף דולר. תמצא לי בבקשה דבר כזה בארץ, ואני אשמח לקנות. יש כאלה שיבואו לכאן ויצליחו, יש כאלו שלא. בדיוק כמו שאמרו אחרים גם כאן וגם בשרשורים אחרים - אל תשליך מהמקרה שלך על מקרים אחרים. לא כל אחד שיבוא לוושינגטון יהפוך למפיק חדשות ומורה ויקבל גרין קארד, לא כל אחד שיעבור לניו יורק יעבוד במובינג ויושלך אל הכלא. יש כאלו שגם אם לא יצליחו בחו"ל כלכלית ישארו כי הם יהיו מאושרים יותר, ויש כאלו שיצליחו כאן מאוד אך יחזרו לארץ כי שם הם יהיו מאושרים יותר. חייה ותן לחיות - נראה שאנשים לא מכירים את המשפט הזה. חבל.

GREENSsss

New member
אריזונה-

לא רק זה, הנופים שם מדהימים! זה מקום שקט, נחמד, יש מעין להוציא השראות, ושם באמת אפשר להעריך את החיים. זה המקום האידיאלי אם באמת הייתי חושבת על ארה"ב.

sunset*

New member
אריזונה ../images/Emo127.gif

אכן באריזונה יש נופים מדהימים והדבר שהכי קסם לי באריזונה זה סערות הברקים,,,,מדהים !!! . יש המון מקומות יפים בארה"ב, אני מאד אהבתי את וירג´יניה (ואין שם רק בתולות)
, וושינגטון מהממת וסן פרנסיסקו זה וואאוו. מה שמאד מושך (אותי) בארה"ב זה המגוון, העושר העצום של טבע, מים ונופים. וכמובן ה-אאוט לייטים חחחחחחח. סאני

למעלה