ירידה מהארץ

שולי פ

New member
בקהילות היהודיות בחו"ל אין ציונות?

בקהילות היהודיות בחו"ל בכלל ובקהילות היהודיות בהולנד בפרט (בגלל שאני באתי משם לפני הרבה שנים...) אין ציונות, והם לא דתיים? בהולנד יש 16 קהילות יהודיות- 10 מהן דתיות ו- 6 מהן ליברליות. ואתה אומר שהקהילות בחו"ל חילוניות?? נ.ב. תמסור לחן ד"ש, ולמה היא לא בקשר?? (אם היא זוכרת אותי בכלל...)

חָגָי

New member
אם הם עדיין בהולנד..

זה לא מראה על ציונות יתר.. ?Am I right יש לך ד"ש חזרה.

חָגָי

New member
ציונות

שלא באה לידי הגשמה, היא לא ציונות! החזון של הציונות הוא הגשמה!

איילת כ

New member
מה רע בסיסמאות

אם בנאדם באמת מאמין בהם.? זה מזכיר לי שבטיול השנתי טילנו והיתה עצירה והמדריכה שאלה למה אנחנו מטיילים שם? ועניתי לה "כדי להכיר את הארץ שלנו" והיא אמרה בלי סיסמאות,לא מה שלימדו אותך בבית הספר. מה שאני באה לומר בסיפור הזה שלפעמים בני נוער באמת מאמינים בערכים שבית הספר מנחיל להם. ואני לא חושבת שזה דבר שלילי.

ואיך יודעים אם מאמין או לא?

אנסה לענות לך- הבעיה עם סיסמאות, שאתה לומד לדקלם בע"פ רעינות של מישהו אחר ויום אחד אתה פשוט מוצא את עצמך בלי תשובות. רק כשקיימת הבנה מושלמת ורק כבררת בניך לעצמך את הדברים רק אז אתה יכול גם לעמוד מאחורי הסיסמאות לא ההפך! וכלן פניתי לחגי בפרט אבל גם לכל שאר המשתתפים כאן תעצרו מידי פעם תחשבו על מה שמלמדים אתכם ועל הסיסמאות שמחדירים בכם אתם באמת חושבים ככה????

תחיה

New member
סליחה מה רע...

בעזר"ה בארץ ישראל?????????. למה לא ליישב את ארץ ישראל? נכון שהכלכלה על הפנים בארץ, אבל מה יש בחו"ל שכאן אין??? אני חושבת שדווקא בתקופה הזאת שהערבים טובחים בנו יום יום צריך להראות להם שאנחנו לא מפחדים מהם וללכת ליישב ישובים בארץ!!!

שרוך

New member
../images/Emo163.gif לא חושב ../images/Emo163.gif

בס"ד הי לכולם מה קורה? נו מרגישים את יום העצמאות בפתח? אם כן זה טוב אז ככה לפי דעתי האם יש סיכוי אני חושב שלא לרדת לחיותשם לכל החיים לא !!! אבל לחיות / לטייל שם שנה למה לא? לנסוע לוח"ל בטח אני אוהב את אמריקה !!! ולחגי יש עדין יהודים דתיים ציונים בחו"ל אז אנא תכבד אותם !!!! שרוך

eviv

New member
אולי תלוי בהרבה דברים...

אני לא מגדיר את עצי כלאומי וכציוני ברור שאני לא אנטי ציוני אני פשוט לא ציוני... אני לא חושב שאם תיהיה לי השאלה האם לרדת או לא הציונות זו היא שתענה לי מה לעשות אני חושב שהעניין שיגרום לי לחשוב עליו זה המשפחה שיש לי גם תלוי למה אתם קוראים "ירידה מא"י " האם מדובר על שבוע חודש שנה או שלוש...? אולי אני ירד מהארץ לתק' של עד שנתיים אבל אני לא רואה את עצמי משתקע בחו"ל אני חושב שזה דבר איניבודאלי ולא דבר שאפשר לשפוט אם זה טוב או רע

איש איש לעצמו.

גם לי היו מחשבות על עזיבה, ועל לימודים בחו"ל שיובילו להשרשה שם. אבל, אחרי הכל ובסוף היום אין כמו מדינת ישראל בשבילי. זה המתכון לחיים שלי, ואני לא שופטת אף אחד. רוב הדודים שלי מצד האבא בחו"ל, אחד עשה עליה לפני שנתיים וכל אחד והסיפור האישי שלו. ציונות בחו"ל? יש מצב, רק שזו באמת ציונות ללא הגשמה, לא שווה מי יודע מה. אבל- לפחות היא קיימת. יש סיכוי שהיא תוגשם- כך שאין לזלזל בה. מה שלא תגידו לא משנה זה מקום אנחנו מדברים, כל עוד זה חו"ל גם אם בברוקלין תסתובבו ותראו בני ברק זה לא אותו הדבר בגרוש. אין כמו א"י.

תחיה

New member
גילת יקרתי!

בעזר"ה רק ליהודים יש מדינה אחת בעולם! ארץ ישראל!!!!!!!!!! למה ללכת להתבולל בארץ אחרת???????? לגויים, לערבים, ולכול הדתות האחרות בעולם יש אלפי מדינות אחרות! בשביל זה הקב"ה נתן לנו את ארץ ישראל ורק היא שייכת לנו ולא שום מדינה אחרת שבעולם!!!!!!!!!

כן,

רק אצלנו באמת הדת והאדמה משתלבים יחד רק שלכי תסבירי את זה למישו שבאמת רוצה לרדת מהארץ. מי שבאמת רוצה יימצא תירוץ לכל דבר, הרי זה ידוע ונדוש מדי. יש יהודים בגולה כי הם רוצים להתבולל? מה אעשה להם? אנסה לשכנע, אביא כראיה את השואה? כל אחד ייתן לי תירוץ אחר. דעתי היא שבאמת יש לנו רק את א"י, אבל יש נסיבות. אליגטור אמר יפה, אם יש צורך מסויים כגון בעיות רפואיות או אחרות עם קרובי מש' או כל מיני כאלה אז יוצאים מהארץ. לא יודעת מה איתכם, אני עוד לא יצאתי מהארץ בחיי ואני עוד מתלבטת אם ביקור אצל דודה שלא ראיתי כבר 15 שנה מצדיק את זה. אין פה שום בעיה רפואית חוץ מגעגועים. התכוונתי שלכל אדם יש את ההתלבטויות והשיקולים שלו, מה שלדעתו מצדיק יציאה מהארץ ואכן, יש להבדיל פה בין יציאה מתוך כוונה לרדת מהארץ לתק' ארוכה או באם מדובר ביציאה לצורך שליחות, טיפול רפואי, שיפור כלכלה וכד' מקווה הצלחתי להבהיר את כוונתי

אליגטור

New member
מה אני חושב

השאלה היא מה זה ירידה. האם את מתכוונת השתקעות או מצב זמני ביותר. לדעתי אדם הניצב בבעיות כלכליות קודם כל עדיף לו שינסה לחפש איך הוא יכול לתרום לארץ גם מחו"ל או בארץ. אם לא, בבקשה. חבר שלי היה שנה בארה"ב מכיוון שאביו הלך לעבוד בבית חולים שם והם חזרו אחרי שנה עם מצב כלכלי משופר ולא אבדו שום רגש של ציונות. אני לא ארד מהארץ בלי נדר. מסופקני אם גם סתם לטיול, כי אני מאמין שכאשר הארץ במצב קשה ולא רק אתה אלו האנשים והאמונה שבהם שמחזיקה אותה. הרי רבים כבר היו יכולים לנטוש ועדיין לא רק שאין עזיבה גורפת אלא גם יש עדיין עליה רבה. אני גם לא אוכל לחיות במקום לא שלי, במקום שבו אני ארגיש זר. אחרי כל כך הרבה שנות גלות הגיע הזמן לחזור לארץ אז אני לא רואה סיבה אחת טובה לחזור לשם מלבד כמובן כפי שציינתי ירידה זמנית לצורכי תעסוקה או כמובן בעיות משפחתיות וכדו'.

ארץ ישראל...

"חוט שהוא כמעט בלתי נראה לעיניים,אבל שאין אפשרות לנתקו, נמשך מאדמתה של ארץ זו לליבו של כל יהודי ויהודי,בכל מקום שהוא נמצא" (מאקס נורדאו)

למעלה