ירידה מהארץ

איילת כ

New member
ירידה מהארץ

מה אתם חושבים על זה? ובכלל האם קיימת אפשרות שאתם תרדו?

חָגָי

New member
ירידה מהארץ?

ממש לא בקטעים שלי. אני דתי ציוני גאה. גאה בציונות, גאה ביהדות וגאה במדינה שלי! לא זז מפה. חבל שבת-דודה שלי לא חושבת ככה... יורדת לאוסטרליה בגלל הקיצוצים במשק.. בוז עמוק. עמוק מאוד.

למה בוז?

1. כי היא לא חושבת כמוך? 2. כי הפן הכלכלי לא פחות חשוב מהפן האידיאולוגי? 3. כי היא עושה החלטה מראיה של אדם בוגר ולא של ילד קטן ומפונק שמצטט סיסמאות שלימדו אותו בישיבה? חגי, אני מצטערת אם אני נשמעת בוטה אבל תסלח לי מאיפה הזלזול הזה מגיע????

טיפוסית

New member
למה בוז?

כי לכל אחד יש את הזכות להביע את דעתו. ואם הוא מזלזל זה זכותו שלו. היא רצתה שיביעו דעה בקשר לירידה מהארץ וזה מה שהוא עשה.

חָגָי

New member
מגיע ממני.

1. לא. 2. כן! הפן הכלכלי הרבה הרבה פחות חשוב מהפן האידאולוגי! והמצב היה ירידה מהכנסה של 10000 ש"ח (הכנסות נטו) ל 6000 ש"ח... הלוואי עלי. 3. לא, גם לא בגלל זה. 4. אני מוחה על הטחת ההאשמות הבוטה הזאת! אני גר בפנימיה בחדר של 4.5X3 מ' (מדוד) עם עוד 11 ילדים ואת קוראת לי מפונק? לדעתי צריך לדעת על מה מדברים לפני שמדברים... בקיצור, הזלזול הזה מגיע מלמעלה! משפחה לא יכולה לרדת טיפה, ותאמיני לי זה ממש טיפה, באיכות חיים בשביל קצת אידאולוגיה? אני עדיין רוחש להם בוז עמוק. עמוק מאוד. נ.ב. חשבת פעם על מה זה לגדל ילדים יהודים בחו"ל? עוד שיקול נגד שצץ לי בראש כרגע.

הצלחתי להרגיז מישהו???../images/Emo3.gif

שים לב שבכלל לא אמרתי את דעתי וגרמתי לך להתעצבן וזה רק כי כתבת בצורה מאוד החלטתי מי שהעלה את הנושא התכוון לדון בו בצורה כללית לא על מקרה ספציפי אז לא הבנתי איך באת ללמד מן הפרט אל הכלל דבר נוסף אם אתה רוצה להתייחס ספציפית למקרה שהעלית הרי ש: 1. לא אתה ולא אני נשפוט את המניעים שלה 2. הסכומים שכתבת נראים בעינך מאוד גדולים אבל בעיני או בעיני מישהו אחר נחשבים מאוד ממוצעים 3. לא התכוונתי שאתה מפונק, אני גם לא מכירה אותך וזה לא הענין אבל צורת הכתיבה המוחלטת עיצבנה אותי בכל אופן........ יש הרבה נקודות שצריך לדון בהם לפני שמגיעים להחלטה גורפת!!!! 3.

ומה לגבי ברוקלין!?

בבקשה, הנה עונה לגבי גידול ילדים בחו"ל- יש המון קהילות בחו"ל שלהסתובב שם זה כמעט כמו להסתובב בבני - ברק או במאה שערים קח לדוגמה את ברוקלין או את הקהילה היהודית בהולנד מה רע?

חָגָי

New member
there is no ziyunut!

חוצמזה שהם חילונים.. ובגלל שהציונות (הלא דתית) מתה, אין להם מה לחפש פה.

ידעתי שזה יגיע.../images/Emo10.gif

להשקפתך או יותר נכון (לפי מה שפיטמו אותך עד היום) חילוני = לא ציוני!? זה מה שטוען?

ובכלל.... שמחה שסוף סוף שומעים אותך

אבל אם אתה טוען משהו תסביר אותו ותסביר את הנימוקים לטיעון אחרת זה הופך לסתם קשקור (קשקוש + שרשור
)

חָגָי

New member
הסבר קצר.

חילוניות וציונות לא הולכים ביחד. אין לי זמן עכשיו.. אולי אח"כ.

בדרך- לך תלמד היסטוריה../images/Emo91.gif

באיזה ישיבה אמרת אתה לומד? נשמע לי אחת כזו שמסלפים בה את דברי הימים!!!!!!! תסלח לי מאוד אבל מי היה ממקימי התתישבות היהודית הציונית בארץ!?!?!? נטורי קרטא!?

מוצארט

New member
אוי חיפוש, זה משגע אותי

אני לא יודע איך כותבים את זה: נטורי קרטא או כרטא... אני מתחרפן... ועכשיו חגי, שני דברים שברצוני להגיד לך 1. אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו ואני די בטוח שלימדו אותך את זה בישיבה. 2. ציונות וחילוניות(ואני מאוד מתנגד למושג הזה ד"א) לא הולכים ביחד??? התחלקת על הראש? מי הקים את המדינה הזאת? אנשים שלומדים כל היום גמרא? מי ייבש ביצות ושילם בחייו במלריה ובשאר מחלות לא עלינו... חרדים??? נכון, היום שם גם דתיים, אבל הרוב המוחלט היו אנשי קיבוצים. כן חגי, אנשים שלא מקיימים מצוות. או בעצם, הם כן קיימו מצווה אחת מאוד מאוד חשובה: יישוב הארץ! וזה כל מה שיש לי להגיד בנושא.

חָגָי

New member
לשניכם:

החילונים של אז היו הרבה יותר קרובים לדת מהיום (בן-גוריון למד בישיבה קטנה) ולכן הציונות החזיקה אצלם. כנ"ל גנדי הי"ד ודומיו. אני חייב לרוץ (שיעור פרטי במתמטיקה.. אני יודע, לא להגיד, אני אהבל). בי!

מוצארט

New member
אוי נו, תפסיק לבלבל...

אתה מכיר את תנועת ביל"ו?? הם היו אוכלי נבלות וטריפות!!! לא קרובים יותר לדת ולא נעליים!

ירידה מהארץ......

לא! אני בלי נדר (זאת דעתי להיום) אני לא ארד מארץ ישראל
זאת הארץ שלי!!! אין לי ארץ אחרת
אין לי ארץ אחרת
גם אם אדמתי בוערת
רק מילה בעברית חודרת
אל עורקי אל נשמתי
בגוף כואב
בלב רעב
כאן הוא ביתי.
לא אשתוק כי ארצי
שינתה את פניה
לא אוותר לה אזכיר לה
ואשיר כאן באוזניה
עד שתפקח את עיניה.

case

New member
מה זה?????????

מי האידיוט שכתב שביל"ו היו אוכלי נבילות???!!!! לכו ללמוד קצת היסטוריה, ילדים, ביל"ו ורוב העלייה הראשונה היו יהודים חרדים. שיעור קצר בהיסטוריה: מבין המנהיגים וההוגים הראשונים של הציונות היו: 1. משה הס- בא מבית חרדי והתרחק מהדת. 2. הרב אלקלעי- אין צורך בהסברים. 3. הרב קלישר- כנ"ל. (ואפשר להוסיף). אז מי היו הראשונים שישבו את הארץ?! (חוצמזה, הייתה עלייה גדולה מתימן עוד בשנת 1862 - תרמ"ב). קצת היסטוריה רבותיי, ה י ס ט ו ר י ה!

מוצארט

New member
מה זה????

איפה התרבות דיבור?? ככה קוראים למישהו אדיוט בלי בכלל לדעת מי הבנאדם? רואה אני לנכון להתעלם מתוכנה של ההודעה הנ"ל...

למעלה