ירידה מהארץ בזמן צבא

amoramor10

New member
ירידה מהארץ בזמן צבא

אני בצבא כבר שנה ו4 ועליתי לארץ ךפני 13 שנה. אמא שלי כבר מממזן שוקלת לרדת מהארץ לאיפה שנולדתי בגלל כמה דברים ביניהם המצב הבטוחני...
אם כל המשפחה שלי (6 נפשות) יורדות מהארץ איך זה עובד איתי... כי אני לא רוצה להיות הגורם שישאיר פה את המשפחה, או את אמא שלי ושהאחים שלי יטוסו...
ושלא תבינו לא נכון, אני נהנית בצבא ואוהבת את מה שאני עושה... לא בכוונתי להשתמט או משהו כזה חס וחלילה...אחותי כבר אחריצבאא ואח שלי כרגע בי"ג...

GVBlack

New member
תשובות

דבר ראשון, כל עוד את חיילת בצה"ל, את לא יכולה לרדת מהארץ (או אפילו לנסוע לחו"ל לסתם טיול) בלי אישור מרשויות צה"ל. כמובן שאף אחד לא יתן לך אישור כזה.
גם אם, נניח, תעשי צעד דרסטי ותבקשי לוותר על האזרחות הישראלית, עדיין תהיי מגויסת (כי מגייסים גם תושבי קבע שאינם אזרחים).

ברגע שתשתחררי מצה"ל, כלומר בעוד 8 חודשים, תוכלי לנסוע לאן שאת רוצה ואם תרצי, גם לרדת מהארץ.

אם לאמא שלך בוער לנסוע עכשיו ולא לחכות לך 8 חודשים, הם יכולים לנסוע בלעדייך (אף אחד לא מונע מהם), ואילו את תוכלי לקבל מעמד של חיילת בודדה דרך גורמי הת"ש ביחידה שלך (מה שיתן לך מעט הטבות כגון סיוע בשכר חדר וכד').

דרך אגב, גם לאחיך שעושה י"ג יכולה להיות בעיה - שכן אם הוא עתודאי טכנולוגי, אמנם הוא יכול לקבל אישור ליציאה מהארץ לטיול, אבל אם הוא יישאר בחו"ל, הוא יוכרז עריק ולא יוכל לחזור לישראל בקלות.

אושי231

New member

armylawman

New member
טוב ששאלת ואכן ראוי לעמוד על דיוקם של דברים

מהמועד שבו את נחשבת למיועדת לשירות ביטחון(מלש"ב) אסור לך לעזוב את הארץ. אפילו אם את עדיין לא התגייסת, מהרגע שהצבא קיבל ממחשבי משרד הפנים נתונים על כך שאת אזרחית או תושבת קבע שהגיע לגיל הקובע, את חייבת בגיוס. כלומר, שאם לא תגיעי לגיוס(אפילו אם לא התייצבת לשום צו), תחשבי למשתמטת משירות ביטחון.

הדברים בוודאי ובוודאי שנכונים במצבך. אינך יכולה לעזוב את הארץ בעת הזו, גם אם כל משפחתך עוזבת את הארץ. למערך הת"ש יש אפשרות לסייע לך עד תום שירותך הצבאי. אם לבסוף תבחרי לעזוב את הארץ עם משפחתך, תחשבי לעריקה ואם תחזרי שוב לישראל בעתיד, תעצרי כבר בשדה התעופה. לסיכום...לעזוב עכשיו = עריקה.

בנוגע לאחיך שבי"ג, גם לו אסור באופן חד משמעי לעזוב את הארץ. במידה שיעשה זאת, הוא ייחשב למשתמט משירות ביטחון. אם יגיע בעתיד לארץ, הוא ייעצר בשדה התעופה. לסיכום...גם אחיך לא יכול לעזוב את הארץ.

בנסיבות שתיארת, את ואחיך אינכם יכולים לעזוב את הארץ ועליכם להשלים את השירות הצבאי. פני לגורמי הת"ש ביחידתך והסבירי להם את קשייך בהקדם.

למעלה