ירידה בשומן

ירידה בשומן

לגבי ירידה בשומן(אני נמצא בחיטוב)-
כיצד בעצם ניתן לשמור ככל האפשר על המסה הקיימת אך לרדת בשומן?אם בעלייה במסה הייתי עושה בסביבות 8 סטים לשריר עם 8-6 חזרות לסט,עכשיו פשוט הורדתי את כמות הסטים בחצי אך נשארתי עם כמות החזרות.
האם זה נכון?איך כדאי לפעול?אני שומע במכון יותר מדי תשובות סותרות.

שמירה על השריר זה יותר עניין תזונתי

מאשר אימוני. קודם דואגים שהגירעון הקלורי לא גדול מידי ויש מספיק חלבון בתזונה היומית. לאחר מכן עוברים לתוכנית האימונים. אני הייתי ממליץ על אימון של כל הגוף (FBW או A) שתיים-שלוש פעמים בשבוע. 3 סטים לשריר גדול (גב, חזה, רגליים) 1-2 סטים לכתפיים ו 0-1 סטים לשרירים קטנים (יד קידמית, אחורית ובטן שזה לא שריר קטן אבל נכניס אותו פה)

אני מתאמן AB

וכמו שאמרתי בניגוד לעלייה במסה עכשיו חתכתי בכמעט חצי את כמות הסטים.
לגבי תזונה,פסח אז המצב בקנטים.בימים רגילים אני מקפיד על חיטה מלאה,טונה וכו'.

Aדי

New member
חיטוב+A

אני גם נמצא בחיטוב עם תוכנית A (בסופר-סט), עובד פחות או יותר על כל השרירים שציינת.

אני כרגע בא 3 פעמים בשבוע למכון כושר, עובד בעצימות גבוהה, עושה 12 חזרות, האם להוריד במספר החזרות (ולעלות במשקלים) ?

בכל אימון אני גם עושה אירובי (אליפטי) אחרי האנאירובי, כ- 30 דקות. מומלץ/לא מומלץ ?

לגבי חלבון, בעת חיטוב כמה מומלץ לצרוך פי 1.5 (בגרם) ממשקל הגוף ?

תודה

תשובות

אין צורך בסופר סט וזה אפילו מיותר ופוגע בהתאוששות בין האימונים - מה שמוריד בסופו של דבר את עצימות האימונים = אתה מוריד פחות כבד = האימון נהיים לא יעילים.
12 חזרות לרוב התרגילים זה יותר מידי. תתרכז בטווח חזרות 5-8 עם מעט עבודה על 10-12 חזרות, בעיקר שרירים קטנים (יד קידמית, אחורית ואולי גם בטן).
האירובי שלך תלוי בגירעון הקלורי שלך, לא חובה לעשות אירובי בתהליך של חיטוב וזה סה"כ כלי עזר.
חלבון באזור ה 1.8 גרם לק"ג משקל ומעלה, הייתי אומר אפילו 2 גרם לק"ג משקל. דיאטות דלות בפחמימות דורשות 2.5-3.5 גרם חלבון לק"ג משקל, תלוי מה אתה עושה.

כי זה הכי יעיל מבחינת עצימות/יכולת

ולמטרה של עליה במסת השריר או שמירתה.

הר ניר29

New member
לא אי אפשר :)

לקרא את הסיכום בלבד זה כמו פשע שמדובר בתפיסה מהפכנית שכזו

gatinho

New member
אני מסכים איתך

אבל שם יש מסקנות וסיכום של הנאמר.
לא קראתי הכל, זה די הרבה!

הר ניר29

New member
אם אתה רוצה להבין באמת

תקרא הכל.

לקרא את הסיכום זה כמו לראות פרומו של סרט.

קראתי הכל

ו:
1. המחקרים שהסקירה הזו מתבססת עליהם אלו מחקרים מצחיקים של פשיטת ברך ל 12 חזרות הלוך חזור במשך 3 אימונים.

2. יש שם משפטים מצחיקים כמו:
In fact, the preponderance of resistance studies reported no significant difference in strength gains as a result of training with heavier loads

או

Because some people may have a fear of injury—that need not exist—the heavier-is-better perception may actually be a deterrent to resistance training, which deprives those most in need of health-related benefits

וכו'

הר ניר29

New member
העניין הוא

שהמחקרים "המצחיקים" שהמאמר מצטט אם כל אותם מחקרים שהוא מעביר עליהם ביקורת.
בעיקר על תהליך הסקת המסקנות מאותם מחקרים.

gatinho

New member
אז גם אתה נגד מסקנות המאמר?

אז בשביל מה הבאת אותו?

הר ניר29

New member
תקרא שוב את מה שכתבתי

וללא קשר יתכן שאני מעלה מאמר בכדי להרחיב ידע ולתת הסברים לדעות שונות ומשונות.
אני לא חייב לתמוך בכל מידע שאני משתף.

gatinho

New member
אם אני מבין נכון, ואולי זה נושא לשרשור אחר

אם טווח החזרות 5-8 הכי יעיל גם לבננית מסה וגם לשמירה עלייה, אז האם תכנית האימון צריכה להשתנות אם אני בתקופת עלייה במסה לעומת תקופת חיטוב?

או האם מספיק לשנות רק את המאזן הקלורי ולהישאר באותה תכנית?

או האם התכנית תשתנה אבל עדיין נשאר באותו טווח חזרות?

למעלה