ירידה בשומן

Samorait

New member
ומה האפקטיביות בסופר סט

למתאמנים לא מתחילים/בינוניים ?

כשכאת כבר מתאמנת מתקדמת

את 99.9% מזריקה, אז שם כבר המשחק שונה וסופר סטים ודרופסטים יכולים לקבל ייעול כולשהו ע"י הגברת זרימת דם לשרירים.

המסקנה שלך היא שכמות החלבון בתזונה...

היא זאת ששומרת על מסת השריר? שזה הדבר העיקרי בשימור מסת השריר?

אתן לך נתונים שלי. אני התחלתי לעסוק בספורט שהייתי 81 קילו ו-25% שומן. זה אומר שהיה עלי 20 קילו שומן.
מהר מאד התמקדתי בריצה ועברתי לאימון כוח של פעם בשבוע פעם בשבועיים. (פשוט לא היה לי זמן לאימוני כוח)
לצערי, גם לא הקפדתי על כמות החלבון, אני מעריך שאכלתי לכל היותר עד 1 גרם לכל קילוגרם גוף.

בשלב מסוים הגעתי ל-67 קילוגרם עם 18.5% שומן, שזה באיזור ה-12.5 קילוגרם שומן.
כלומר על 14 קילו שירדתי, רק 7.5 היו שומן!
נכון שיכול להיות שבכלל הקילוגרמים הראשונים שירדתי לא היו שומן אלא נוזלים.
אבל עדיין..זה רחוק מירידה של 12% במסת השריר

כעת, אני רואה את זה גם אצל רצים חובבים כמוני שהתחילו ממשקל גבוה וירדו. יש בטן קטנה. מה שמעיד שהירידה בשריר היא משמעותית.
כעת, אם העיקר בשימור מסת שריר זה החלבון וגרעון קלורי מתון, אז זה פתיר. שכן אפשר לקחת עוד חלבון, רצוי חלבון.
אבל אם העיקר זה האימון, אז קצת קשה להוסיף ל 3-4 אימוני ריצה בשבוע (יש כאלו שגם רצים 6 פעמים בשבוע) גם שלושה אימוני כוח. גם ככה זה עמוס מאד

האם אתה מכיר מאמר מקצועי או ספר שעוסק בסוגיות הללו?
אשמח אם תפנה אותי לכזה

בתודה מראש על התשובה

כמות החלבון וכמו הקלוריות הכללית בתפריט

היא זו ששומרת על מסת השריר בזמן גירעון קלורי. כמובן, שלאימוני כוח יש פה נתח נכבד, אבל זה לא הכי חשוב.

לא הבנתי איזה מאמר אתה רוצה. מאמר שמראה לך איך לרדת בשומן בצורה נכונה?
זה אחד מהם:
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

אני לא בטוח שבמכשיר שאתה מודד % שומן הוא מדוייק. אם זה לא BOD POD או DEXA, סביר להניח שהמכשיר שאתה מודד בעל סטיות גדולות, יכול גם להגיע ל 50% סטייה (במיוחד אלו שנעמדים עליהם והם מודדים משקל, מים, אחוז שומן וכו' או אלו שמחזיקים בידיים).

תודה

אין ספק שהמאמרים באתר קילוגרם, מצויינים. הם סוג של Reviews על מאמרים אקדמיים והם מהווים מקור ידע משמעותי לעוסקים בכושר בישראל שמתעניינים בתחום.

חיפשתי מאמרי מקור שמהם נובע שבהינתן גרעון קלורי, אזי לכמות החלבון בתזונה השפעה מכרעת על שימור מסת שריר עד כדי 87%.
צריך כנראה לחפור במאמרים שמופיעים במקורות ולחפש בתוכם, כולל הפניות למאמרים אחרים.

באופן אינטואיטיבי חשבתי שדווקא אימוני הכוח הם הקריטיים, למרות שהבנתי שבלי חלבון בתזונה לא ישמר מסת השריר.

אני יודע שמכשיר אלקטרוני למדידת שומן הוא לא מדויק ויכולות להיות בו סטיות גדולות. מדדתי במכשיר בחדר כושר.
רופא בווינגיט שעשיתי בדיקת אגרומטריה אמר לי שלא הערך האבסולוטי הנמדד הוא החשוב, אלא השינויים לאורך זמן.
בפועל התוצאות שהמכשיר האלקטרוני הראה, נראו סבירות לאחר הסתכלות במראה על הגוף שלי.
הייינו אם הייתי מציג בפניכם תמונות שלי בזמן שנמדדתי, הערכות של האנשים כאן היו פחות או יותר כמו התוצאות מהמד האלקטרוני.

למעלה