ירח דבש - 4 שבועות בסין

ירח דבש - 4 שבועות בסין

שלום לכולם אנחנו זוג המתכנן טיול של כארבעה שבועות בסין החל מסוף יוני, עם "קינוח" של שבוע בטן גב באחד האיים בתאילנד ... מכיוון שסין כל כך (!) גדולה ואנחנו קצת הולכים לאיבוד בכל המידע המציף את האינטרנט, נשמח לקבל המלצות בנוגע לנושאים הבאים: 1. אזורים שמומלץ להתמקד בהם ומה יש לראות שם (בגדול כמובן) 2. מידע בנוגע לעלויות הטיסות הפנימיות בסין וטיסות מסין לתאילנד 3. האם צריך ויזה לסין? 4. איך מזג האוויר שם בתקופה זו (כאמור, מדובר על סוף יוני עד תחילת אוגוסט פלוס מינוס) 5. האם יש מקומות בסין המזכירים את האיים בתאילנד בהיבט הנופים, רמת המלונות והמחירים של תאילנד על מנת שנוכל לחסוך את הטיסה לשם? כמובן כל מידע נוסף שנראה לכם חשוב לציון יתקבל בברכה תודה רבה מראש לכולם!!!

happydog23

New member
בקיצור נמרץ:

1. מחוזות יונאן או סצ'ואן (עדיף להתמקד באחד מהם, למרות שאם אתם מוותרים על דרום יונאן, מכיוון שזה די מזכיר את תאילנד, אז אפשר לדחוס את שניהם, אבל בלחץ). בכל מקרה אל תוותרו (לדעתי האישית כמובן) על בייג'ינג. 2. www.elong.com 3. כן, בהחלט - חפשו בפורום או בגוגל או בלמטייל על שגרירות סין + ויזה. 4. ברוב המקומות - חם עד חם מאוד, אבל דווקא במקומות הגבוהים ביונאן וסצ'ואן צפוי להיות נעים עד קריר. 5. ראו שאלה מס' 1. בהצלחה ותהנו.

doodman

New member
תאילנד בסין

אם אתם רוצים מקום חם עם חופים שאפשר לרבוץ בו, תוכלו לקפוץ למחוז HaiNan לעיר Sanya. זהו המקום הדרומי ביותר בסין, ולדעת סינים רבים חם כמו גהינום (או לפחות חם כמו תאילנד) יש מלונות על רמה גבוהה במיוחד וגם מלונות זולים. וגם החופים בסדר גמור. אפשר לקפוץ גם לאיים הצמודים לSanaya ששם ממש יפייפה.

פנומן 72

New member
תוספת

1. אני הייתי ממליץ לבקר בסוזהו ואם אתם אוהבים המוניות אז גם שנגחאי. 3. ויזה לסין ככל הידוע לי עולה 75 ש"ח (אולי זה קצת עלה) וזה לוקח כ-10 ימים לאישור. תבררו. 5. תזהרי מהבטן-גב בתאילנד, ישנם מקומות רבים בתאילנד שמזכירים בית זונות ענק ולבעלך הטרי כמעט בוודאות ייפתחו העיניים ועם זה התאבון. אז להיזהר מזה. חוץ מזה שכדאי לברר האם המתיחות הפוליטית שככה בתאילנד.

תודה רבה

כבר הייתי בתאילנד, כך שבעניין הזה אני לא דואגת... לגבי המתיחות הפוליטית - אכן אברר. תודה רבה!

xfwind

New member
../images/Emo222.gifשנגחאי../images/Emo41.gifאקספו../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif../images/Emo88.gif

קחו יומיים שלושה רק לתערוכה.

xfwind

New member
טרם. כרטיסי כניסה יש.../images/Emo66.gif

כרטיסי טיסה - אין. התערוכה נפתחת רק השבוע. יש זמן עד אוקטובר. מז"א הטוב יהיה בספטמבר.... הייתי באקספו בסיביליה, 1992. אחת החוויות החזקות עבורי גם כיום.

milindapanna

New member
תודה

כרטיסי טיסה כבר יש, צריך להזמין כרטיסי כניסה מראש למיטב ידיעתך? (מז"א אני מכיר היטב, אבל האמת היא שאני מגיע לשנגחאי לדברים אחרים - סוג של בית שני או שלישי שלי - ואם כבר שם חשבתי לקפוץ גם לאקספו...) ואגב אקספו-אים קודמים, בקונמינג יש את פארק האקספו של 99' (נדמה לי) - מעניין ויפה לטעמי (לפחות היה כך עד לפני אי אילו שנים, אין לי מושג מה הרמה שם היום ואם ממשיכים לתחזק כראוי)

bizhar

New member
אם יסתדר אני שם ביום שישי הבא, המלצות?

יש לי פחות מיום, בערב חייב לחזור לבייג'ינג. האם חובה לרכוש כרטיסים מראש? והכי חשוב למי שכבר ביקר באקספו בעבר, שמירת חפצים יש?!

milindapanna

New member
אין לי מושג, אולי מישהו אחר יודע.

אני אגיע לשנגחאי רק בעוד חודשיים בערך...

renjintso

New member
כדאי לרכוש מראש

הכניסה לאתר מהירה ולא בעייתית אבל לביתנים האטרקטיביים יש תורים שמגיעים בערך עד גאנסו. את חלקם שווה לראות מבחוץ גם אם לא מצליחים להיכנס. חוץ מזה יש כל מיני תהלוכות והופעות בכיכרות השונות. ביתנים מומלצים: בריטניה, הולנד, אוסטריה, דרום קוריאה, דנמרק, צרפת. הספרדי מהמם מבחוץ, לא משהו מבפנים. סה"כ נחמד נורא להסתובב בעיקר באזור האירופאי והאפריקני. בלילה יותר כיף (ופחות חם) מביום. למי שיש קשרים בנציגויות זרות שונות - זה הזמן להפעילם ולהיכנס בלי תור.

bizhar

New member
תודה על ההמלצות. יחסוך לי זמן

סידרתי שיאספו אותי מהמלון ויכניסו אותי ללא תור לביתן הסיני ומשם חופשי. עולה פי 3 אבל באמת שאין לי עודף זמן לתורים. החלטתי להישאר לילה בשנגחאי כך שאוכל למשוך עד סוף היום.

milindapanna

New member
"סידרת"? אפשר לשאול איך?

כלומר, מדובר בסידור רשמי של כרטיסים יותר יקרים? או שמדובר בקשרים אישיים ובלתי ניתנים למחזור...? (ומה המחיר, אגב? ללא תחרות?)

bizhar

New member
אני? קשרים?

קשר סבתא אתה מכיר? לי אין הרבה יותר מזה..:) לא העניין יותר פשוט, תמורת 600 יואן טבין ותקילין אתה נרשם לקבוצה. את הפרטים המדויקים אתן לך אם תרצה בערב. מי שסידר לי את זה הוא חבר בשנגחאי.

milindapanna

New member
באמת מחיר ללא תחרות...

אשמח לפרטים, אם כי אני מקווה שהמצב בעוד חודשיים, לכאגיע, יהיה מעט יותר רגוע, נראה.

bizhar

New member
עוד חודשיים הכל יסתדר

הערכות הן שבעוד חודשיים ירד הלחץ ולא יהיה צורך בסידור כזה. העניינים יהיו רגועים יותר ויהיה פחות מסחרה סביב העניין,המחירים ירדו ובכל פינת רחוב ניתן יהיה למצוא דילים.עכשיו יש עומס גדול ורק בגלל שזמני מוגבל ליום יש משמעות לכל דבר. היתרון היחידי כמעט הוא שאני נכנס ישר + כניסה לא תור לביתן אחד בלבד. משם אני כשאר האדם. אין לי ספק שבעוד זמן לא רב לא יהיה טעם בזה. זה מזכיר לי שבתקופת האולימפיאדה לא ניתן היה לקנות בולים בודדים של האולימפיאדה אלא רק אלבום מלא ורק בחנויות מורשות במחיר המתאים. שבוע אחר כך כבר מכרו בולים ברחוב ואחרי חודשיים זה כבר לא עניין אף אחד. דרך אגב, כרטיס כניסה רגיל לאקספו עולה כ 200 יואן.

renjintso

New member
נדמה לי שכרטיס רגיל עולה רק 100

כבר עכשיו הלחץ ירד בהרבה לעומת הימים הראשונים. רוב הסינים גם באים בקבוצות והולכים בערב המוקדם אז אחרי 8 אין כמעט תורים ורוב הביתנים פתוחים עד 10:30 כדאי לראות את הביתן של דנמרק. הוא יפה מאד.

למעלה