ירושלים

SupermanZW

Well-known member
אז מה?

בשום מקום לא טענתי שישראל מדינה צודקת. בכל מקרה אין לך "קייס" לטעון שישראל "מדינה יהודית" (כבר הפרכתי את זה), גם במדינות אחרות בעולם קיימים אזרחים מופלים, וישראל משתייכת למועדון הזה (שכולל בתוכו בעיקר מדינות עולם שלישי).

SupermanZW

Well-known member
לא

כל שעשיתי הוא להציב אתגר אינטלקטואלי בפניכם ולנפץ מיתוסים נפוצים (עד כדי כך שאנשים מאמינים בהם מבלי לחשוב על כך אפילו רגע).

vk3

New member
היא מדינה של כול אזרחיה...

אבל בראש ובראשונה של היהודים
מה לא ברור בזה

SupermanZW

Well-known member
לא ברור בכלל

אין בחוקי מדינת ישראל קדימות לשייכות מדינת ישראל ליהודים לפני לא יהודים, מרגע הקמתה היו בה גם אזרחים לא יהודים ומכאן נובע ששייכות המדינה ליהודים וללא יהודים היתה בו זמנית ולכן היא לא היתה בראש ובראשונה של היהודים אלא של כל אזרחיה באותו זמן ובמידה שווה.

vk3

New member
לא משנה מה היה אז...

אני אומר לך מה יש מ- 1948... היהודים שאפו להקים פה את ארצם, הם אכן עשו זאת, השלטון הוא של היהודים בארץ והרוב הם היהודים... למה אתה מנסה להפריך דבר שהוא ברור
למה להיות קטנוני ולהתחיל לי פה בניתוחי מילים וכד'

SupermanZW

Well-known member
לא נכון

השאיפה הלאומית של היהודים החלה ב1882 (כדאי שתלמד היסטוריה של הציונות) ולא ב1948 (השנה בה קיבלה מדינת ישראל "עצמאות"), השלטון הוא אכן בידי היהודים אך המדינה תמיד היתה שייכת לכל אזרחיה, כולל המופלים שבהם.

vk3

New member
לזה התכוונתי חביבי...

ואת ההיסטוריה שאני צריך הני יודע ! לא דיברתי ממתי החלה השאיפה, דיברתי על הרגע בו קיבלנו עצמאות... 1948 ! טוב, טוב... עדיף לדבר כבר עם קיר

Angel lips

New member
אוליי גם האתרים ההיסטורים

ברוסיה בשבילו זה סתם אבנים חסריי משמעות? אוליי הוא לא מתקשר להיסטוריה ובשבילו כל הסרידים זה דבר חסר משמעות לא משנה אם זה בארץ או ברוסיה...

Russia 4 Ever

New member
תגובה

כמו שכבר אמרתי: אתרים היסטוריים זה נחמד וחשוב לשמר אותם אבל לייחס להם קדושה, לזחול מולם על ארבע או להיהרג בשבילם (רחמנא ליצלן) זה טיפשי ומגוחך.

vk3

New member
ירושלים היא עיר מאוד מיוחדת...

הייתי בה מספר פעמים בחיי וכול פעם הייתה בשבילי מיוחדת בצורה שונה
היא מאוד יפה, עתיקה ומאוד כזאת יהודית... אני מרגיש גאווה שהיא עיר הבירה שלנו ומרגיש גאה לדרוך על אדמתה
היא מיוחדת, היא מאגדת ויש בה תחושה עזה של אלוהות לדעתי... היא חלק ניכר מההיסטוריה שלנו ואי אפשר להתעלם ממנה או פשוט להשמיץ ולנהוג בחוסר כבוד. ירושלים היא ירושלים והיא באמת עיר של זהב... כמה שירים ואגדות נכתבו עליה... אני משוכנע בזה שאנחנו, עולי ברה"מ לשעבר לא באמת מכירים אותה, לא באמת מעריכים אותה ובעצם לא מודעים עד הסוף לחשיבותה וקדושתה בעיניי העם היהודי
ובזה ההפסד שלנו...

Angel lips

New member
אני מאוד אהבתי את ירושלים

זה תלויי לאיזה מקומות לוקחים אותך, בגלל כל התנאים של האכסנייה וזה אוליי הרס לך תחשק בכלל. אני אוהבת את העיר הזט לבקר בה פעם בשנה.. יש שם פארקים יפים, ביקרתי במינזר ראיתי שם נזירות תתפילות שלהן הייתה שם אווירה קסומה הכל שקט מושקע, גם בכותל יש הרבה אנרגיות...

Sheep From Hell

New member
יאקקקק!!

עיר באמת מסריחה... ולדאבוני אני חיה בה...
העיר ממש נוראית.. הדבר היחיד הונרמלי בה זה הקלים הנוחים. חוץ מזה הכל מגעיל פה.! האנשים! המקומות בילוי.. השכונות.... עלק היה לכם טיול שנתי בירושלים!!! טוב שלא שלחו אותכם גם לרמאללה... איזה אכסניה הייתם? (אני עובדת באיזו אכסנייה בי-ם..)

s h u r i k

New member
אני לא ממש זוכר את השם....

וטוב שכך!! אבל אני יודע שזה במרחק 10 ק"מ מירושלים!

Dynamo1929

New member
ירושלים של זהב...

לדעתי זאת עיר מאד קסומה, מלאת היסטוריה, עיר שלשת הדתות ועוד. פשוט עיר באמת מדהימה, ללא שום ספק! האם אני מרגיש גאווה כשאני שומע "ירושלים"? אממ.. לא ממש... האם הייתי מוכן למות למענה? חח מה פתאום!! למה, מה קרה? מה בדיוק העיר הזאת תרמה לי או למשפחה שלי שהיא תהיה כל כך יקרה לי?! זאת עיר מאד מיוחדת מאד-סבבה, אני מאד מכבד ומעריך את זה, אבל מכאן עד ל"למות למענה"זה ממש רחוק.

jehudit

New member
דוקא ירושלים מצאה חן בעיני מאד

לא ידעתי למה. אבל אולי אם בעיניך זה לא מצא חן בגלל שהאכסנייה שהיית, היתה מסריחה, האוכל עוד יותר מסריח. מצאת ג'וק בתפוח אדמה בערב ובבוקר מצאת תולעים בקורנפלקס ומישהו זרק עליך תפוח אדמה ופגע לך בעין וכו'. אז אני הייתי באכסניה נחמדה וחביבה. הריח שם היה נפלא ומרענן. האוכל טעים וריחני. יומיים קודם עשו ריסוס ולא היה שום ג'וק. וגם אם היו זורקים עלי תפוח אדמה, הכל יותר טוב ממה שיזרקו עלי אבנים. אז אני מתה על ירושלים. אבל האמת. יש לי עוד המון המון דברים שבגללן אני מחבבת את העיר הזו.

למעלה