ירושלים

SupermanZW

Well-known member
תגובה

הזכויות האזרחיות של כל אזרחי ישראל הן שוות, לכן ישראל היא מדינת כל אזרחיה. כמעט בכל מדינה קיימות קבוצות מיעוט המקבלות יחס פחות טוב מקבוצת הרוב או מופלות לעומתם, אך אם הם אזרחי המדינה בה הם חיים הם שווי זכויות. מדינת ישראל לא מזוהה עם ה"לאום" היהודי בלבד, למרות האשליה, כי כל עוד היהודים אינם היחידים בעלי ההשפעה אין משמעות לטענה שהיא מזוהה איתם בלבד. מגילת העצמאות מכתיבה יסודות מסויימים לחוקי המדינה אשר ברובם (לצערי) לא מומשו, ישראל אינה מדינה יהודית (מושג חסר משמעות), אינה מדינת היהודים (מושג בעל משמעות, אך אינו מתקיים משום שרוב היהודים בעולם לא חיים בישראל) ואינה מדינה דמוקרטית (כי קיימים בה חוקים הסותרים את עקרונות הדמוקרטיה), ואוכל להרחיב על כך הרבה אם תרצי. הפסיקי להשלות את עצמך, הלוואי שחוקי מדינת ישראל היו תואמים את מגילת העצמאות, לצערי הפער בין עקרונות מגילת העצמאות לחוקי מדינת ישראל הוא עצום ובלתי ניתן לגישור.

Zot ani 1

New member
אם קיים פער בין מה

שכתוב במגילת העצמאות לבין מה שמתקיים עכשיו המדינה לא אומר שלמה שכתוב שם אין שום משמעות! המון פסיקות של בתי משפט משתמכים על המגילה כיוון שאין שו חוקה. אבל זה לא העיניין כאן, נראה לי שמי שחי באשליה כאן זה אתה וג אתה כנראה לא הבנתה את הפרוש של מדינת כלל אזרחיה אליה התכוונתי- כי זה שללא יהודים יש פה זכויות שוות ליהודי לא אומר שהמדינה אכן כלל אזרחיה... ומדינת ישראל עוד איך מזוהה עם הלאום היהודי כי קמה מדינה יהודית בארץ ישראל. ונכון שהדמוקרטיה לא ממש מיושמת עכשיו בישראל אבל לידיעתך הגישה של כלל אזרחיה דוגלת ברעיון כי המדינה תיהיה דמוקרטית, ומכיוון שאתה טוען שהיא לא אז אנחנו כבר לא כלל אזרחיה לא מדינה יהודית ולא דמוקרטית...אז מה אנחנו? אולי אנחנו עיראק מספר 2?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

כשכתובים דברים שאינם מיושמים אין לכתוב (אם הוא תלוי במימוש) משמעות. למושג "מדינה יהודית" אין משמעות כי למדינה לא יכולה להיות דת אלא רק לאנשים, ישראל גם אינה "מדינת היהודים" כי רוב היהודים לא חיים בישראל, ישראל הינה מדינת כל אזרחיה כי הדבר נובע מחוקיה. אנחנו לא עיראק מס' 2 אבל מאוד קרובים לדרום אפריקה.

Zot ani 1

New member
טוב טוב.....

זה נשמע כבר כמו תקליט שבור.... שבת שלום לך!!!!!!!

SupermanZW

Well-known member
לא,אני פשוט נצמד להגדרות המציאותיות

זו אינה קטנוניות אלא התייחסות לעובדות.

vk3

New member
פחחח...

גם כן מציאותיות. אתה חיי בעולם משלך, המושתת על העקרונות האישיים שלך ועל ההפרכות שאתה כאילו מוכיח. זה גובל בחוסר רצינות...

SupermanZW

Well-known member
כן, בטח!

בוא נראה אם אתה יכול להפריך ולו אחת מטענותי!

vk3

New member
אני עדיין שפוי...

אין לי צורך אפילו לנסות להפריך את טענותייך. אתה תמיד נוטה להגזים ואף פעם לא מסכים... אז בשביל מה
אני לא מעונין לשנות אותך כי בלאו הכי דעתך לא מכריע דבר ואני לא רואה בזאת שום מטרה או דבר מועיל. " כול אחד באמונתו יחיה". אין צורך להוכיח או להפריך דברים היגיוניים ביותר וברורים ביותר... אבל כנראה בא לך " להציב אתגרים" ולהראות ש- U R THE MAN
SO BE IT

SupermanZW

Well-known member
אם לא אז לא

אבל שטיפת המוח שעברתם כנראה חזקה מכל עובדה היסטורית, אתה יכול לראות בעצמך גם בפורום זה שכאשר אני מוצא שמישהו אחר צודק אני מודה בכך (די לחזור כמה דפים אחורה כדי לראות זאת) ואני יכול להוכיח שאיני נוטה להגזים ולהראות מקרים רבים בהם הסכמתי עם אחרים, אבל כמו שאמרת, איש באמונתו יחיה, אז אם בא לך להשלות את עצמך Be my guest.

vk3

New member
אתה פתטי לפעמים...

ולא מסכים לקבל את העובדה הפשוטה שאנו לא משלים את עצמנו. אבל מי אני שאגיד לך מה אנחנו עושים... אתה הרי יודע כול

SupermanZW

Well-known member
תגובה

בדרך כלל מי שיודע משהו יכול להוכיח את דבריו, ואם לא אז הוא רק חושב שהוא יודע, ודי לי בכך בתור הוכחה.

בטח!

חומר בסיסי באזרחות- קק"ל (קרן קיימת לישראל) קונה ומשמרת שטחים שחשובים רק ליהודים. והיא אפילו קונה שטחים מערבים כדי שהם יהיו של יהודים..

SupermanZW

Well-known member
תגובה

מסחר הוא דבר חוקי, כמו שמותר לקנות שטחים מערבים מותר לקנות שטחים מיהודים, אך קק"ל לא יכולה להכריח אף אחד למכור לה שטח כלשהו, לכן הדוגמה לא רלוונטית.

ועוד משהו...

רק תדע שישובים ערבים (בעיקר כאלו שהם לא חוקיים, אבל גם כאלו שהם כן) לעתים קיימים בלי תשתיות בכלל ומדינת ישראל לא חשה שום צורך להעביר תשתיות. וכשכמה מתנחלים עוברים שלטחים לא שלהם- לא רק שיש להם תשתיות מהמדינה, יש להם גם הגנה...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

בשום מדינה בעולם המדינה לא דואגת לתשתיות בישובים בלתי חוקיים, ולא תמצאי אף ישוב ערבי חוקי ללא תשתיות במדינת ישראל. למדינה יש זכות להציב צבא ותשתיות בכל שטח ששייך לה, זה יכול להיות טפשי, לה יכול להיות לא צודק, אך זו זכותה של המדינה.

נתחיל מזה

שאני לא בעד ערבים או משהו, אני פשוט מרגישה את הצורך להגן על הצד השני.. ודבר שני, התנחלויות זה לא חוקי בדיוק כמו ישובים ערביים.. שניהם אזרחים חוקיים של המדינה ושניהם מקימים ישובים במקומות לא להם. ההבדל הוא שמתנחלים מקבלים מהמדינה אלוהים יודע כמה, בערבים מקבלים כלום.

למעלה