ירושלים

s h u r i k

New member
ירושלים

טוב... רציתי לישאול אותכם מה אתם מרגישים בקשר לעיר בירה שלנו "ירושלים"? זאת אומרת אם אתם מרגישים מין גאווה כשאתם שומעים את השם ירושלים, והאם אתם מרגישים שאתם תיתנו את החיים שלכם בעד העיר הזאת? ועוד משהו... האם בכלל הייתם בירושלים?? למה אני שואל את כל זה?!?! כי לפני יומיים הייתי בטיול שנתי בירושלים (טיול זוועה... האכסנייה מסריחה, האוכל עוד יורת מסריח- מצאתי ג'וק בתפוח אדמה בערב ובבוקר מצאתי תולעים בקורנפלקס ומישהו זרק עלי תפוח אדמה ופגע לי בעין), הייתי בירושלים כבר אבל הביקור הזה היה קצת שונה. ממש לא אהבתי את העיר הזאת... את האמת שנאתי אותה!! עיר מגעילה, אנשים מעצבנים, ערבים , נוצרים, מוסלמים יהודים בכל מקום... ממש הישתגעתי בעיר הזאת!! וממש התביישתי שהיא עיר הבירה שלי (לדעתי ת"א יותר מתאימה להיות עיר בירה שלנו).. ומה שיותר הפליא אותי... שאנשים שנולדו בישראל וגרים הרבה זמן ביראל ביכלל לא ביקרו אף פעם בירושלים (בעיר בירה שלנו).. מוזר!!

Zot ani 1

New member
חחחחחחח.....

בילוי "נחמד" היה לך....מסכן... אני את האמת לא היתי בירושלים עדין, אבל לדעתי זאת עיר מיוחדת. יש בה מעין קדושה היא עיר עתיקה ומיוחדת במינה הרי דווקא בה שכן בית המקדש ועכשיו שוכנים בו שרידיו: הכותל המערבי... נכון לא כל אחד מתאים לגור בה כל אחד והאופי שלא, אני אישית לא היתי יכולה לגור שם זה יותר מידי עומס בישבילי (גם יותר מידי ערבים...) אבל לדעתי לירושליים יש את כל הזכות והגאווה להיות בירתה של ארץ ישראל!

אני גרה בירושלים

כבר כל החיים שלי, אז אני לא רואה מה מיוחד בה.. בשבילי היא לא עיר הבירה אלא העיר שלי... יש בירושלים הרבה ממה שהראו לך- מועדונים, פאבים, ואנשים ממש חמודים.. עיקרה של ירושלים זה לא העיר העתיקה (שהיא גם יפה) אלא זה שהיא עיר לכל תושביה והיא עיר ממש מגניבה (עד שהיא מתחילה להמאס אחרי 13 שנה.. ) אני מקווה שתבוא פעם לירושלים עם חברים ותשבו באיזה פאב ותבינו למה זו עיר חמודה כ"כ..

Sheep From Hell

New member
האומן זה דיי חרא מקום...

עד כמה שאני שונאת את י-ם.... יש מקומות נחמדים להיות בהם.. האמת המועדונים של הורסים שם דווקא דיי טובים. והרבה יותר טובים מהאומן...!

0kety0

New member
י-ר-ו-ש-ל-י-ם

האמת שאני מאוד אוהבת את ירושלים. כשביקרתי בה,לפני 3 שנים, הרגשתי הרגשה מדהימה. מבחינתי ירושלים היא עיר היסטורית, שתומנת בה המון קסם,סודות,דורות וסיפורים מדהימים. מאוד ממליצה.

עיר נחמדה..

הייתי נמצאת שם די הרבה כשהייתי הולכת לבקר את סבתא שלי עליה השלום היא גרה שם.. סבבה יש שם אווירה כזאת מיוחדת.. האוויר.. העיר העתיקה.. הכל!! אבל לא הייתי גרה שם.. המצב הבטחוני והכל, וההתחרדות של העיר

Russia 4 Ever

New member
ירושלים

אין לי שום סנטימנטים לערמות האבנים בנות אלפי השנים ובטח שלא היתי נותן את החיים שלי בשבילם. את האקלים בירושלים אני דווקא אוהב. ואם כבר ירושלים: איחוד ירושלים היה טעות איומה.

אז מה אתה עושה כאן?

"ערמות האבנים" האלה, כלשונך המזלזלת, הן ההיסטוריה של העם שלך. כמו שבוודאי היית מכבד אתרים שקשורים להיסטוריה של רוסיה למשל, לא יזיק אם תכבד את מקורותיה ושורשיה של המדינה בה אתה חי. אם לא היית נותן את חייך בשביל המדינה [נלחם כדי להגן עליה]- שהותך כאן מיותרת. באמת. אין שום סיבה שתמשיך לינוק משדייה של המדינה ובעת ובעונה אחת תשמיץ בזלזול בוטה כזה את ההיסטוריה שלה ואת היקר לה מכל, את עיר הבירה שלה. את הדיעה שהבעת במשפט האחרון לא נימקת ככה שקצת קשה לי להגיב עליה. אם לא אכפת לך...

Russia 4 Ever

New member
תגובה

אתרים היסטוריים זה נחמד אבל תסכים איתי שכאשר סוגדים לאבנים וזוחלים לכבודם על הברכיים זה כבר גובל בטימטום. "אם לא היית נותן את חייך בשביל המדינה [נלחם כדי להגן עליה]- שהותך כאן מיותרת" האמת שאף אחד לא שואל אותי, ככלות הכל אני סך הכל אזרח סוג ג' ולא אזרח סוג א'(חרדי). אזרחים סוג א' מקבלים את כל הזכויות אבל לא חלות עליהם כל החובות. על אזרחים סוג ג' חלות כל החובות אבל הם לא מקבלים את כל הזכויות. נ.ב ספר את זה קודם כל לחרדים (ולערבים). "אין שום סיבה שתמשיך לינוק משדייה של המדינה "
אני נראה לך כמו חרדי או ערבי? החרדים והערבים חולבים את המדינה, המדינה חולבת את כל השאר. "את הדיעה שהבעת במשפט האחרון לא נימקת ככה שקצת קשה לי להגיב עליה" זה לא ברור? בגלל סיפוחה של מזרח ירושלים, ישראל העניקה תעודת זהות כחולה לכל מאות אלפי תושביה הערבים של מזרח י-ם כשמנגד לישראל אין כל תועלת מכך. אותם תושבי מזרח ירושלים מהווים גיס חמישי (חלק יחסית גדול מהם משתפים פעולה עם אירגוני טרור) ובנוסף לזאת מהווים מעמסה נוספת על הביטוח הלאומי.

Zot ani 1

New member
נו באמת...

זה לא סתם ערמת אבנים זהו המקום המוכיח לך ולכל אלה המפקפקים בתנ"ך שהכל אמת לאמיתה. "הערמת אבנים" הזאת היא שרידי בית המקדש! וסלח לי אבל זה נראה חי קמת מזלזל לשים את החרדים ואת הערבים באותה שורה ועוד להגיד ששניהם חולבים את המדינה. הנושא הזה של החרדים נלעס כל כך הרבה פעמים שכבר נמאס אפילו לחזור אליו.. והמדינה ממש לא מקפחת אותך בהשוואה לחרדים! החובה לשרת חלה על כולם , נכון, אבל הם מקבלים פטור מטעמי דת. ואני לא מסכימה עם הגישה הזאת של "אתה לא משרת אין לך מה לעשות כאן" יש המון דרכים שבהם אתה יכול לתרום למדינה ולאנשים כאן וזה לא דווקא חייב להעשות בצבא...

Angel lips

New member
מסכימה איתך! כל אחד יתרום למדינה

ממה שהוא יכול לתרום! ויש הרבה דרכים ואפשרויות..

Russia 4 Ever

New member
תגובה

סליחה? איך בדיוק ערמת אבנים מוכיחה שכל סיפורי התנ"ך הם אמת? אולי כתוב עליהם "אלוהים היה פה"? ואגב, את עצמך נראת לי כגזענית לא קטנה. את מתרעמת על כך שהזכרתי בנשימה אחת את החרדים עם הערבים כאילו שהערבים נחותים מהחרדים ואסור להזכיר אותם זה לצד זה. ומה זה אמור להיות "מקבלים פטור מטעמי דת"? האם איש הישר בעיניו יעשה? האם מייד אחרי גיוסם תצא אש מהשמיים ותכלה אותם? האם אלוהים אמר "אל תתגייסו לצבא הגנה לישראל"? הדתיים לאומיים מתגייסים ואף פעם עוד לא שמעתי שאלוהים בא לסגור איתם חשבון.

Zot ani 1

New member
חחחחחהההה.....

בסדר יודע מה? תקרא לי גזענית. אם בלחשוב שלערבים אשר לא נותנים לנו לחיות בשקט פה במדינה שלנו שעושים פה פיגועים על ימין ועל שמאל ושמילדות משרישים בהם לשנוא יהודי באשר הוא, מגיע להם אך ורק מוות, זה פסול, אז בסדר תקרא לי גזענית. ואני לא יודעת למה אתה התכוונתה בכם שאמרתה "ערמות אבנים"אבל אני התכוונתי לכותל המערבי, שהוא שרידי בית המקדש השני שהיה ועמד בירישלים וזה רק מוכיח כי הוא אכן היה שם, מי שלא ראה את זה על דפי ההיסטוריה יכול לבוא ולראות במו עיניו, לזה התכוונתי. אני אסביר לך מה זה "מקבלים פטור מטעמי דת": אנחנו חיים במדינה יהודית דמוקרטית אשר בחוקיה לכל בן אדם החי בה יש חופש מצפון ודת. ככה שאם חרדי רואה ששהתגיסות לצבא מהווה בשבילו גדר למצפונו הוא יכול באופן חוקי לגמרי להצהיר שאינו יכול להתגייס מטעמי מצפון או דת. ותראה נכון שיש הרבה שמתגיסים גם הלאומיים וכיפות שרוגות וחב"דניקים ואף אחד לא אמר שזה רק, ההפך כל הכבוד. אבל יש כאלה שלא יכולים, הם מעדיפים להגן על עם ישראל בלימוד תורה, והם חושבים כי זאת גם הגנה טובה מאוד ותרומה גדולה לארץ ולעם ישראל.

Russia 4 Ever

New member
תגובה

קודם כל הכותל המערבי אינו שריד מבית המקדש עצמו, הוא שריד מהחומה שהקיפה את בית המקדש. אין עוררין על כך שביהמ"ק השני היה קיים אבל זה לא יכול להיות הוכחה לקיומו של אלוהים ולאמיתות הסיפורים בתנ"ך. דבר שני, בכל מדינה שמתיימרת להיות דמוקרטית יש חופש מצפון וחופש דת אבל חופש מצפון ודת לא אומר שאפשר להשתמט מהצבא במסגרת החוק. לחרדים ניתן פטור רק בגלל שבארץ נוצר מצב מעוות בו מיעוט חרדי מחזיק בכח רב מדי וקובע לא פעם בשביל הרוב. אולי הם חושבים ששינון התורה שלהם עוזר למישהו אבל זה לא משנה-יש חוק וכולם צריכים להיות שווים בפניו. הרי כל אדם יכול לבוא ולהמציא לעצמו "אמונות" - הוא מאמין שאם הוא יעשה X במקום להתגייס אז הוא עוזר למדינה-האם מישהו יתחשב בו? לא. שלישית, לאחל לכל הערבים מוות רק בגלל שהם ערבים זה חולני.

Zot ani 1

New member
את התגובה להודעה הזאת

תוכל לקבל כשתקרא את ההודעה הקודמת שלי... אין לי זמן לחזור עוד פעם על הכל יש לי מתכונת מחר ללמוד עליה...:(

למעלה