"ירושלים מתחרדת".............

"ירושלים מתחרדת".............

כך אמרה השדרנית היום לגבי סגירת בית הספר רנה קאסן בעיר לטובת העברת המבנה למוסד חרדי בשנה הבאה.
לפי מה שתיארו, מצב זה יגרום לסגירת אחד מסמלי ירושלים ולנסיעה ממושכת ומרוחקת יותר של התושבים החילוניים לבתי הספר החילוניים.
כמובן ש-ברקת
אמר שילחם נגד ההחלטה הזו. לסגור או להשאיר??????

פשוט טירוףףףףףףףף../images/Emo46.gif

כמה חיילים שנהרגו להגנת המדינה יצאו משם.... יא אללההההה , אין לי שום קשר לבית הספר הזה אבל קיביניט נפלו שם על הראש? רנה קאסן , מעוז החילוניות והמצוינות יסגר לטובת לובשי החליפות והכובעים אוי ואאוי לנו
איבדנו את השפיות שמוקפוליאנסקי, היום שלך לנפילה מכיסא ראש העיר לטובת ראש עיר נורמאלי יגיע, אני שונא אותך, מנוול
-[
-[
-[
-[

אתה בטוח שזה רק קפוליאנסקי!!!

טני חושב שזה גם הממשלה שלנו ,כי מי שמחליט לסגור בית ספר זה משרד החינוך ולא העיריה.

בלבלונת

New member
מה הקשר אתה שואל???

רנה קאסן זה בית הספר שאיבד הכי הרבה בוגרים בירושלים... סתם לידע כללי. נורא מוזר לי כי כמו שאמרתי לך קודם דותן דוד שלי המציא את המושג חילוני ושהוא ייכנע בכזו קלות להחלטה כזו זה מדליק נורה אדומה..

בלבלונת

New member
לא לקפוץ ממי

מעבירים רק את החטיבה לרמות והופכים אותה לחרדית... לא מסכימה עם זה מכעיס אותי מאוד.. אבל לפחות התיכון נשאר איפה שהוא ובסטטוס שהוא... זו החלטה שנפלה בעיריה... בואו נחשוב למה... אוווווווווווווףףףףףףףףףףף זה מרגיז

את האמת אני מבינה את הבקשה ..

מדובר על החטיבה שהיא באמת ממוקמת בלב השכונה החרדית והם ביקשו לסגור את זה בגלל חוסר הצניעות של התלמידות . את החטיבה השניה זאת שבאותו מקום עם התיכון משאירים כמו שהיא .. נכון זה מקומם וזה מרגיז מאוד ואפשר לומר תחשבו עוד פעם לפני שאתם מקימים דברים , ואני מבינה את הכל , אני גם לא אוהדת גדולה של החרדים. אבל בתור מישהי ששבוע שעבר הייתה במאה שערים וממש פחדה להיות שם ,נכון שזה לא אמור לקרות אבל בעיקרון אני מעדיפה להכנס למאה שערים לבושה בחצאית ולא בג'ינס . אבל על אותו עיקרון אני לא אלך לטיול ברובע המוסלמי עם שרשרת של מגן דוד בגודל עצום . אבל אין מה לעשות איך אומר המשפט הנודע : ברומא התנהג כרומאי ? אז כן אני אכבד אותם בזה .. כמה שזה מרגיז לפעמים צריך לבלוע את הכל ולשתוק ..

מורי...................

כפייה מתחילה מדברים קטנים ....לבוש לא מעיד על זילזול, דיברנו על זה פעם ומה זאת אומרת פחדת להסתובב במאה שערים? למה "הם" לא פוחדים להסתובב סמוך לחילונים?

כי כמו שאמרתי נכסתי לשטח שלהם

וכן מה לעשות מאה שערים הוא השטח שלהם לא תראה שם הרבה חילונים אז נכון מותר לי להכנס לשם אבל כמו שאמרתי מביחנתי זה שטח עם חוקים אחרים . וכן יש עוד מקומות כאלה כמו שאני לא אלך לטייל בבית ג'אלה או בבית צפפא שנמצאות ממש פה ולמה לא ללכת אליהן . א אז כן מבחינת החרדים הצניעות חשובה מה לעשות אי אפשר להתעלם מזה וזוכותם המלאה לדעתי לדרוש שיקימו אותה . וזה בדיוק כמו שאתה אומר שאם לבן אדם אין דעות פתוחות אין לך מה לדבר איתו ויעוף לך מהעניים ! כמו שאתה לא היית רוצה להתעסק עם מישהו צר מוחין שלא מבין אותך ככה הם ,רק רוצים שיכבדו אותם באזור שלהם ! תאמין לי שאם היה מדובר על אזור לא חרדי עם צביון חילוני זה היה אחרת ..

מסכימה לחלוטין ! הקיצוניים הגזימו

אבל יש גם לא קיצוניים ! לא כולם שייכים למשמרות הצניעות או כמו שאנחנו נוהגים לקרוא להם פה מחלקי הכאפות ..

מורי, ישראל היא לא המערב הפרוע..

יש חוקים חוקים חייבים לכבד גם אותם אנטי ציונים של מאה שערים "לכבד אותם באיזורים שלהם" מאיפה הבאת את זה? אני אזכיר לך שאת משלמת מיסים?

בלכבד אותם באיזורים שלהם

התכוונתי בסה"כ לכבד את הדרישה שלהם לצניעות , וכן אם זה אומר לא לעבור במאה שערים עם גופיה אז כן אני לא אעבור שם עם גופיה ! אני לא מסיכמה עם האורח חיים שלהם זה ברור ! וברור לי שזה לא בסדר שהם לא עושים כלום בשביל המדינה הזאת חוץ מלשנוא פה את כולם ..

תקשיבי מורי

אני מצטערת שאני מתערבת אבל די יש לי מה להגיד פה, תראי מורי אנחנו חיים במדינה דמוקרטית, אם בא לי להיכנס למאה שערים עם ג'ינס- מותר לי! זה לא בסדר שיהיו "שטחים" בתוך ירושלים שיהיו שיכיים לאורטודוקסים (שיעורי היסטוריה משפיעים עלי), ושטחים אחרים לחילוניים. תראי, אני לא אסתובב בכפר ערבי עם מגן דוד ענק מהסיבה הפשוט שזו דת שונה ולא יפה להתגרות. חוץ מזה אופן הלבוש שלי הוא בחירתי, אם אני בוחרת ללבוש ג'ינס הפ יפגעו, שיפגעו להם בשקט!!! אין סיבה לזרוק אבנים על מכוניות בשבת או לירוק על בן אדם שלובש סנדלים בלי גרביים, כמו שדותן אמר מה הם מפחדים להתחרמן מהסחוס בין האצבעות?! אני לא רואה איך צורת לבוש יכולה לפגוע באדם, במוסד כן באדם בודד שבא לייצג דת לא. פוגע במישהו שאני לא מתה מחום במאה שערים עם חצאית עד הריצפה וגרביים אלה בסנדלים וטריקו? אני ממש לא מבינה אותם! שיחייו איך שבא להם שלא יתפלאו שיש עוד צורות חיים על כדור הארץ שהם לא דומות לצורת החיים (הביזאריט אני חייבת להוסיף) שלהם.

למעלה