ירון טלפז מגיע להתארח בפורום NBA

Evil Beast

New member
עוד שאלה לאור הטרייד שכנראה יבוא

שאקיל זה מה שפיניקס צריכה? זה מה שיביא לה את האליפות? האם זה שווה מספיק בשביל לאבד את מאריון?

טרייד שאקיל לפניקס

מצד אחד, שאק מבוגר, כבד, עייף, פצוע ומאד לא מתאים לשיטה של פניקס. במיאמי, בשיטה שהותאמה עובור הוא קלע 14 למשחק, אז מה יהיה בפניקס? מצד שני, הוא רעב להוכיח שכל המספידים טעו, הוא כבר לא הסתדר עם פט ריילי אז רצה לצאת משם, הוא ווינר ויש לו נוכחות פיסית אדירה שהיתה חסרה לסאנס. הצעד הוא צעד של פאניקה מצד פניקס בעקבות עסקת גאסול, אבל אפשר להבין את המהלך של מנהלי פניקס. לא אומרים 'לא' לשאקיל אוניל

היי ירון

1. כאחד שפגש הרבה שחקני NBA, מי הכי נחמד? מי הכי עצבן אותך? את מי לא היית רוצה לפגוש בסמטה חשוכה? 2. איזה משחק הכי ריגש אותך? 3. איך הגעת לעבודה, שנראה לי שיש כאן לפחות 30 אנשים שבשמחה היו מתחלפים איתך? 4. מה דעתך על ההצבעות לאולסטאר? האם צריך לשנות את השיטה, ולהכניס את השחקנים הטובים באמת, או לתת למיליארד סינים להחליט בשביל האמריקאים את מי לראות שם? ישר כוח, עלה והצלח.

שחקני NBA

היו לא מעט נחמדים ומצחיקים כמו שאקיל אוניל, קווין גארנט, טרייסי מגריידי, אנדריי קירילנקו, מאנו ג'ינובילי, גילברט ארינאס. יש כריזמטים כמו מייקל ג'ורדן, אלן אייברסון ושוב שאק ויש מעצבנים כמו קובי בראיינט לפני כמה שנים (עכשיו הוא קצת התבגר). בעיקרון, יותר מכל ספורט אחר, לדעתי יש ב- נבא אנשים מעניינים שכיף לראיין. למרות שהוא מאד נחמד, לא הייתי רוצה לפגוש בסמטה את בן וואלאס. המשחק הכי מרגש הוא המשחק השישי של מייקל ג'ורדן ושיקגו נגד יוטה שסיים את הקריירה ומסיבת העיתונאים אחריה בה רון הארפר התחיל לבכות ובה מייקל בעצם נפרד מכולנו. גדלתי בארה"ב, נכנסתי למעריב ככותב על כדורסל נשים ומשם התחלתי לצמוח. צריך הרבה מזל, תיזמון נכון ובעיקר השקעה ועבודה קשה. אני אוהב את שיטת ההצבעות לאולסטאר למרות שהייתי שוקל למצוא דרך מתוחכמת להגביל עוד יותר את כח הקולות באינטרנט כדי למנוע את כניסה של כל סיני למשחק האולסטאר

SHITBREAK3

New member
שלום ירון,

קודם כל תודה רבה שהגעת וגם תודה למנהלים שאירגנו את זה. 1) מי לדעתך השחקן הישראלי היום עם הכי הרבה פוטנציאל להגיע לליגה הטובה בעולם? כספי? אליהו? הלפרין? אולי בכלל מישהו אחר... 2) אם לא השביתה באותה עונה, האם לדעתך לעודד קטש היה סיכוי באמת להפוך לשחקן מצליח בNBA? 3) בתחילת העונה היו הרבה שאמרו שמול הקבוצות הגדולות יותר בוסטון תיפול, בינתיים היא כבר ניצחה את דאלאס ודטרויט וגם השיגה לא מעט ניצחונות כשגארנט פצוע. אתה חושב שהסלטיקס באמת יכולים ללכת העונה עד הסוף ולזכות בתואר? 4) ושאלה אחרונה, איך אתה מסביר את העונה המדהימה שעוברת עד עכשיו על ניו אורלינס? שוב תודה

עודד קטש

לדעתי לעמרי כספי יש הכי הרבה פוטנציאל. סגנון המשחק שלו מתאים, הוא צריך רק לשפר את יכול הכדרור כדי להיות שחקן בעמדה 2 או 3 והכי חשוב - הוא צריך לשחק 30 דקות למשחק ולא מה שהוא מקבל כיום במכבי. להערכתי כל הקריירה של קטש היתה משתנה לולא אותה שביתה וההחלטה שלו אז בסוף דצמבר 98' שלא לחכות יותר לסיום השביתה ולחזור למכבי. אם היה מחכה רק עוד קצת, הוא משתלב לדעתי כשחקן רוטציה בניקס שעולה מהספסל ומקפיץ את הקלה מדי פעם, לצד משחקים של אפס תרומה, אבל בסה"כ היה משתל טוב ואולי נמנע מהפציעות שגמרו לו את הקריירה ביוון. בוסטון בהחלט יכולה ללכת עד הסוף ולגבי ניו אורלינס - אנשים לא מבינים כמה כריס פול טוב ועוד יותר כמה דייויד ווסט הוא אולסטאר לגיטימי. יחד עם פז'ה שחוזר לכושרו הטוב מהימים בסקרמנטו - זו פשוט קבוצה טובה מאד.

WorldCenter

New member
אהלן ירון!

2 שאלות קצרות.. 1 - איזו 2 קבוצות לדעתך מהמערב ומהמזרח צפויות להגיע אל הגמר העונה? ואם לא כללת את הלייקרס איזה סיכוי יש להם להגיע אל הגמר אחרי הטרייד האחרון.? 2 - המאבק על תואר הMVP העונה, יש את קובי, פול, גארנט ולהברון, מי לדעתך צריך להבחר? אשמח אם תפרט.

מועמדות לגמר

אני חושב שמהמערב יהיו שלוש מועמדות: לייקרס, פניקס וסן אנטוניו, אבל הרבה תלוי במצ'אפים. אני לא רואה למשל מה פניקס עושה דווקא מול גודלן סטייט עכשיו שהביאה את שאק. בקיצור, כלום לא יפתיע במערב, כבר מהסיבוב הראשון. לגבי המזרח, אני חושב שצריך לחכות לראות מה יקרה עם ג'ייסון קיד והאם יש סיכוי שיגיע לקליבלנד ובאיזה מחיר. בלעדיו, זה יהיה גמר מזרח בין בוסטון לדטרויט ואני מהמר על הסלטיקס. בתואר ה- MVP, כרגיל צריך לחכות. כרגע זה גארנט, אבל נהיה חכמים יותר עוד חודשיים. בעיניי, אם קובי יוותר קצת על האגו ויעזור בשילוב של גאסול, אולי סוף סוף הוא יקבל את התואר

דווקא גארנט?

החשיבות שלו לסלטקיס, לדעתי, נמוכה מהחשיבות של קובי ללייקרס, לברון לקליבלנד, פול לניו אורלינס ונאש לפיניקס. לברון לא מומעד כי קליבלנד במאזן לא מספיק טוב, נאש כבר זכה פעמיים (ובתוך זה פעם אחת יותר מדי), מה שמשאיר את גארנט מול קובי ומול פול. בהנחה שניו אורלינס, שאגב ניצחה לפנות בוקר את פיניקס בחוץ בלי צ'נדלר במשחק עצום של פול, לא ימשיכו באותו הקצב הקרב ישאר קובי וגארנט. ובקרב הזה אני באמת חושב שהגיע הזמן ל-MVP הראשון של קובי. אם הלייקרס מסיימים 1-4 במערב הוא ה-MVP. תראה, בוסטון מנצחת גם בלי גארנט. הלייקרס של לפני פאו - ללא קובי, לא היו מחזיקים בחצי ממאזן הניצחונות שיש להן כיום.

סלים וארזה

New member
מנהל
שלום רב לך שלוש שאלות לי אליך: 1. האם יש סטרואידים ב-NBA? אתה רואה איך לברון, דוייט הווארד ושאר שחקנים העלו נפח ומשקל ואתה שואל אם הכל הגיע בצורה טבעית. האם ה-NBA מעלימים עין בכוונה כדי לא לפגוע בתדמית? 2. ברוס בואן - שחקן הגנה טוב או שחקן הגנה טוב ומלוכלך? 3. מה אתה אומר על הרעיון שבו משחק האולסטאר יקבע את הביתיות של סדרת הגמר כפי שקורה בבייסבול? זה יתן המון עניין למשחק כשמשהו באמת עומד על הפרק.

סטרואידים

אכן מחשבה מפחידה. כשרואים את השחקנים אני מניח שמותר לחשוד, אבל קשה לי להאמין שב- NBA מעלימים עין בנושא כל כך חשוב, מה גם שסטרואידים בכדורסל פחות עוזרים מאשר בענפים אחרים. אם פרשה כזו תתגלה - זו תהיה מכה תדמיתית גדולה לליה ודייויד סטרן מאד רגיש לנושא התדמיתי ולכן הוא מעדיף לגלות דברים בעצמו ולשלוט על דרך הפירסום שלהם. ברוס בואן הוא קודם כל שחקן הגנה טוב וכנראה שכהגדרה זה אומר שהוא גם קצת מלוכלך. הייתי שמח אם היה נרגע קצת. לגבי קביעת חשיבות למשחק האולסטאר - בעיניי רעיון לא טוב שעושה נזק לבייסבול. מה הקשר בין משחק שהוא התכנסות של כוכבים לבין קביעת יתרון ביתיות בסדרת גמר, עניין שעדיף שייקבע ע"י המאזנים בעונה הסדירה כפרס אמיתי וראוי לקבוצה שמגיע לה.

בנוגע לאולסטאר

אולי אפשר להצדיק את העניין הזה בבייסבול, שכן שתי הקבוצות באות מליגות שונות ולא נפגשות במהלך העונה, לכן למאזן שלהן אין אולי בדיוק את אותו המשקל. אבל ב-NBA זה לגמרי יהיה משולל הגיון, פשוט בגלל שהקבוצות השיגו את המאזנים שלהן באותה הליגה בדיוק.

סלים וארזה

New member
מנהל
הנקודה שלי היא שמשחק האולסטאר היום הוא בלון נפוח. אין תרגילים, אין הגנה ובעיקר אין עניין. כל התחרויות הלוויניות מושכות הרבה יותר עניין מאשר משחק האולסטאר עצמו בייחוד כשהוא נראה כמו גרסה חיוורת של AND1. מה אתה זוכר ממשחק האולסטאר האחרון? אני כלום וזה לא אמור להיות ככה. אם כבר, אז עדיף שמשחק האולסטאר ישוחק בסיום העונה או בתחילתה. הרי גם ככה יש לא מעט שחקנים שפשוט לא רוצים להשתתף בו.

זה שהוא באמצע העונה

זה רעיון לא רע, כי הפגרה הזו טובה מטאוד ל-95% מהשחקנים בליגה. אבל העניין שצריך להעניק לו חשיבות מסוימת מעבר ליוקרה הוא נכון. אבל צריך להיות יותר יצירתי. אולי שהוא יעזור לקבוצות מהחוף המנצח בלוח המשחקים של סוף העונה, או של העונה הבאה (מסעות חוץ קצרים יותר וכו'), אולי שהוא יעניק להן הטבה סמלית וחד פעמית בתקרת השכר, לא יודע. משהו סמלי ונחמד, אבל לא יתרון ביתיות בגמר.

cache

New member
שלום ירון

ברוך הבא להימורי יום חמישי בNBA, אה אופס, התבלבלתי בשרשור, סליחה. בכל אופן שלום שלום, ברצוני לשמוע את דעתך על הבוסטון סלטיקס. עד כמה טובה הקבוצה באמת? מי יהיה שבחקן שיוביל אותה על גבו בפלייאוף? האם זה יהיה גארנט או פירס? מהם נקודות החולשה של הירוקים? אשמח עם תדבר על התרומה של בוסטון איכותית לליגה, על התחדשות היריבויות הוותיקות (בוסטון-פיסטונס, בוסטון-סלטיקס), מדוע לדעתך (אם זו אכן דעתך) ליגת הNBA זקוקה לקבוצה כמו בוסטון? מדוע חשוב שהיא תצליח? ולסיום, את מי לדעתך תפגוש בוסטון בגמר? (לאחר שתדבור על הפיסטונס שיגברו על הקאוולירס? האם אלה יהיו הספרס? הלייקרס? או הסאנס. עד כמה באמת השתפרו הלייקרס עם הגעתו של גאסול? האם באיינט יהיה מרוצה מהיום ולא יבקש לעזוב עוד? אשמח גם לשמוע את דעתך על המעבר הצפוי של דיזל לסאנס (שאלו כבר אולי). יום טוב שבוע טוב תודה שבאת, אל תשכח להמר על משחקי היום בדרך החוצה. ההנהלה (של ההימורים)

Or Amit

New member
שלום ירון

מהי דעתך לגבי בחירת השחקנים למשחק האול-סטאר ע"י המאמנים? האם מקומם של ריצ'ארד המילטון וג'ו ג'ונסון ראויים?
במידה ופט ריילי יתפטר מאימון מיאמי, מי לדעתך צריך להחליפו?
מדוע לדעתך אייזיה תומאס מקבל גיבוי שכזה מהנהלת הניקס? מדוע אתה חושב שהקבוצה אינה מצליחה להתרומם על אף כישרון שקיים בקבוצה? איזו עמדה לדעתך צריכה חיזוק בניקס?
מה לא מתפקד בדנבר? אחרי שאייברסון הגיע לקבוצה דיברו על פוטנציאל גדול (שאף נראה שעומד להתממש בסוף שנה שעברה) מה לדעתך חסר במייל היי סיטי ע"מ להפוך את הנאגטס לקונטנדרים?
האם לדעתך אי-הויתור של הנטס על ג'ייסון קיד הוא מוצדק? תודה רבה על שהסכמת לבוא ולהתארח אור

OrEl74

Well-known member
מנהל
היי ירון...

ראשית אני רוצה להודות לך על ההיענות לבוא ולענות על שאלות הגולשים
שאלותיי: 1. מי לדעתך הם הכוכבים שצריך לשים אלייהם לב לקראת הדראפט ומי מהם באמת עשוי להיות כוכב NBA ראוי בסופו של דבר? 2. חוץ מדוראנט, איזה משחקני הדראפט האחרון אכן יהיו כוכבים בסופו של דבר? 3. איפה היית מדרג את שאקיל אוניל בין הסנטרים הגדולים בהיסטוריה? 4. איך אתה רואה את כריס וובר משתלב בגולדן סטייט ועם סגנון המשחק המהיר של נלסון? 5. אי אפשר בלי שאלת מייקל ג'ורדן...מהם לדעתם הדברים מבדילים את MJ משאר הכוכבים שמשחקים היום ובכלל מה ההבדלים בין דור השחקנים הקודם (ג'ורדן, בארקלי, מלון וכו'...) לדור הנוכחי. תודה.

עמית123

New member
אהלן ירון

1. מה דעתך על הטאנקינג של קבוצות חלשות ללא סיכוי לפליאוף, המנסות לקבל בחירה טובה בדראפט? האם למרות החסרון הבולט כל כך השיטה הנוכחית היא הטובה ביותר? 2. איך אתה מתכונן לקראת שידור משחק? 3. מי הם השחקנים הכי אנדרייטד והכי אוברייטד לדעתך בליגה? 4. האם אתה משתתף או השתתפת בעבר בפנטזי NBA? אם כן אז היכן ומה הייתה מידת ההצלחה שלך? אם לא אז למה לא?
5. אם אתה היית במקומו של דיויד סטרן, מה הדבר הראשון שהיית משנה בליגה? 6. עופר שלח או שימי ריגר? תודה!

אני לא מאמין שנגמר האירוח ושדווקא על השאלות..

שלך לא קיבלו תשובות... בייחוד שתי האחרונות.

למעלה