"יקרה היא מפנינים"

StoneD

New member
"יקרה היא מפנינים"

לאחרונה קיבלתי מכתב ניתוח אופי ובו נאמר שהמשפט "יקרה היא מפנינים ולחפציך לא ישוו בה" הוא משפט ששמי כלול בתוכו.. הסקתי מזה שהכוונה היא שהמשפט רלוונטי אליי, אבל מה אני יכולה להבין ממנו לגביי? מה הוא בעצם אומר? לאיזה סיטואציה הוא בכלל קשור? אם מישהו יכול להסביר לי בקצרה או בהרחבה אני אשמח. ובקשה נוספת היא אם תוכלו בבקשה לתרגם לי את המשפט כמו שהוא מופיע בגרסה האנגלית של התנ"ך במשלי ג'. תודה מראש לעוזרים.. :)

סוריאל

New member
*וכל חפציך*

המשפט מתאר את החכמה, שהיא יקרה כל כך עד ששום סחורה (חפץ) אנושי אינו שווה לה. קשה לי לחשוב על בנאדם שהפסוק הנחמד הזה לא רלוונטי אליו. ואם זה ניתוח האופי שלך, כדאי להחליף מנתח.

eyalnadav

New member
הסבר לפי חז"ל

היא הכוונה לתורה ולמצות לימוד התורה (ולא רק לחכמה ) יקרה מפנינים , ולא רק הכוונה לחפץ הפיזי ששוה הרבה מאד כסף (עקב נדירותו ) אלא גם מהכבוד שנותנים לכהן גדול הוא בלבד נכנס לפני ולפנים ביום הכיפורים לקודש הקודשים . וכל חפציך , לא רק החפצים הפיזים (פנינים) , אלא גם החפצים הרוחניים שהם שאר מצוות התורה (מבלעדי מצוות לימוד התורה) . היא נוגעת לכל אחד מישראל. צריך להתיחס יותר לקנינים הרוחניים ופחות לקנינים הפיזיים ולהקדיש להם יותר זמן .

למעלה