ולכמה מכם קרה משהו דומה ../images/Emo62.gif
היום, נסעתי עם הוריי לביקור משפחתי ב
כפר יחזקאל, אצל בן-דוד של אמי ומשפחתו. תמיד אהבתי את הביקורים המשפחתיים, גם אצל משפחות רחוקות יותר, אבל עכשיו אני "מנצל" כל ביקור כזה להשגת עוד מידע, הסתכלות בעוד תמונות ושמיעת עוד סיפורים (מה גם שה-
בחו"ל...). בקיצור, תוך כדי שאנחנו יושבים, אוכלים ומדברים - עולה נושא השורשים. כלתו של אותו בן-דוד-של-אמא מתעניינת בנושא גם כן (ואף במשפחה שלנו) והיא כבר "מנדנדת" זמן רב לבן-דוד אחר שלי (שגם מתעניין מאוד בנושא) שצריך לעשות מפגש משפחתי. (משום מה, שניהם עכשיו מחכים ש
אני אקדם את נושא המפגש, אך אני אומר להם כל הזמן שאת המפגש אארגן
אחרי שאתקדם אפילו צעד אחד במחקר של צד זה - מה שלא קרה עדיין...). לפתע, אותו בן-דוד-של-אמא מזכיר כבדרך אגב משפחה בארה"ב. אני נע בכסא באי-נוחות ומסתכל עליו בפליאה: "ארצות הברית"
"כן," הוא אומר, הם קשורים לאלה שעלו מרוסיה לפני כמה שנים. מאיפה זה נוחת עליי
מאיפה צצה פתאום משפחה שם, כשכל המשפחה שאני יודע עליה ואמי יודעת עליה ודודתי יודעת עליה - נמצאת בארץ משנות ה - 20
אני נרעש מן הגילוי, מנסה לברר עוד פרטים, ואז...
[URL='http://']<< רגע, חשבתם שאני שמח, חכו להפתעה שבאה עכשיו... >>[/URL] ואז... הוא נזכר שבמפגש המשפחתי הראשון שנערך - לפני כעשר שנים - דודתי הזמינה את בני אותה משפחה, והוא עוד מוסיף שסבי (דּוֹדוֹ) היה זה שעזר להם בקליטתם בארץ, לאחר שעלו מרוסיה...
<< והנה מגיעה ההפתעה המרעישה... >>
"נכון," אומרת אמי, "עכשיו אני נזכרת"
עכשיו את נזכרת?!?!?!? ומה היה עד עכשיו? לא שאלתי יותר מדי שאלות, לא ניג´סתי לכל מי שהיה ברדיוס של 300 מ´ בשאלות מציקות? עכשיו את נזכרת?
בקיצור, הוא הפנה אותי לאחותו הגדולה, אשר לטענתו היא היחידה שנמצאת בקשר עם אותו ענף אבוד, והיא תוכל לסייע לי. (נראה לי שמחר אני
) אז... אם למישהו זה לא קרה פעם - שירים את היד
ארנון