יצירות השבת שלי

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
לחם שאור חבלז של אלונה - הראשון שלי

מתכון: לחם שאור שחבל"ז רכיבים: ½6 - 6 כוסות קמח לחם לבן 2/3 כוס קמח מלא 2/3 כוס קמח שיפון ½ 1 כפית שמרים יבשים ½ 2 כוסות מים 200 גרם שאור כף שטוחה מלח אופן הכנה: לנפות ל’קערה 6 כוסות מהקמח הלבן ואת הקמח המלא והשיפון. להוסיף את השמרים היבשים ולערבב בקמח. להוסיף את המים ולערבב לבצק אחיד. ללוש את הבצק שנוצר במשך כ-5 דקות. להניח את הבצק בקערה, לכסות במגבת לחה ולהשהות רבע שעה. להוסיף את המלח ואת השאור וללוש אותו עד שייטמע בבצק. הבצק נהיה רטוב בהתחלה ועם הלישה נהיה פחות דביק. אם הבצק דביק מאוד והלישה לא נוחה - אפשר להוסיף עוד מעט קמח לבן (כרבע-חצי כוס). ללוש את הבצק עוד כ-8 דקות (לישה ידנית) עד שהוא יהיה רך ומאוד גמיש. להניח את הבצק בקערה, לכסות בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי. להוציא את האוויר מהבצק שתפח ולחלק אותו ל-3 חלקים שווים. לגלגל כל חלק לכדור מהודק, להניח על משטח מקומח, לכסות במגבת ולהשהות כרבע שעה. לקחת כל כדור ולהדק את הבצק פנימה תוך גלגולו בקמח כך שתיווצר ככר מאורכת עם קצוות מחודדים. להניח את הככרות המקומחות על נייר אפייה בתבנית שטוחה, לכסות בניילון או במגבת ולהשהות לתפיחה עד הכפלת הנפח, כ-45-60 דקות. בסכין חדה מאוד לחרוץ חתך עמוק לאורך כל כיכר. לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה 210°, כ-50-60 דקות, עם אדים בעשר הדקות הראשונות של האפיה, עד שהככרות ישחימו, וקרומן יהיה נוקשה למגע. להוציא את הככרות מהתנור ולהניח אותן לצינון על רשת.

ak5

New member
ולחם חתוך

יצא טעים. בפעם הבאה אעשה אותם גדולים יותר

עם מה תפציץ אותנו היום../images/Emo13.gif סתם בכיף

אוהבת לראות את המאפים שלך

ak5

New member
עוגת מיץ דרומית - מעולה ומתחסלת

עוגת תפוזים אוורירית וטעימה דרומית רכיבים: 6 ביצים מופרדות מס' 2 (או 5 ביצים מס' 1) כוס וחצי סוכר 2 שקיות סוכר וניל 1/2 כוס שמן קנולה 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי קליפה מגוררת מתפוז שלם ומלימון שלם 2 כוסות קמח תופח אופן הכנה: 1) מערבבים במיקסר את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כוס שמן, 3/4 כוס מיץ תפוזים וקליפת התפוז והלימון המגוררת. 2) מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח. 3) מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף קשה ומקפלים לתוך התערובת . אופים בתבנית עגולה מס' 26 או בתבנית קוגלהוף גבוהה (עם ארובה)(מרוחה בחמאה ומקומחת) בחום 180מעלות בערך 40 דקות.(כך זה בתנור שלי, כדאי לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה...). העוגה יוצאת גבוהה מאד. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1

ak5

New member
לחמניות לפי מאיה72

לחמניות מאיה 72 לבצק: 2 וחצי כוסות קמח מלא 2 וחצי כוסות קמח לבן 1 ביצה 1 חלמון (את החלבון לשמור בקופסא במקרר להברשת הלחמניות) כף מלח 2 כפות סוכר (הפעם שמתי סוכר דמררה) כף גדושה שמרים יבשים 1+1/3 כוסות מים 3 כפות שמן מעבר לחמרי הבצק: 3 כפות שמן חלבון שומשום/פרג/קוואקר מערבבים קמח לבן וקמח מלא עם המלח. יוצרים גומה ומוסיפים את שאר חמרי הבצק, לשים כ-10 דקות. הבצק צריך להיות רך, אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח (בדר"כ אין צורך). שמים את הבצק בקערה מכוסה להכפלת נפח, מוציאים אוויר ל 10-12 כדורים. שמים את הבצק מכוסה למנוחה של כרבע שעה כדי שיהיה נוח לעבוד איתו. מרדדים כל כדור למלבן, מברישים במעט שמן ומעצבים את הלחמניה. מסדרים את הלחניות בתבניות, מברישים בחלבון ומפזרים שומשום. מתפיחים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן ואופים כ-20 דקות בתנור מחומם ל-180 מע'.

ak5

New member
ולחמניות בהתפחה.

היות ותפחו לילה שלם הן אבדו מהצורה היפה שאתם רואים

ak5

New member
גחנון לפי זיווי

גחנון זיוי מתכון פשוט וטעים ביותר/זיוי 1+1/2 חבילה וחצי בערך מרגרינה למריחה =בלובנד ללא מלח *לא חייבים להשתמש בכל אנחנו אוהבים את הג'חנון שמנוני יותר ואני אומרת דבר חשוב שלא אחת מסכימים איתי *למרגרינה יש השפעה מרובה על עשייתו רכותו וטעמו הנפלא הג'חנון *הבצק: קילו 1 של קמח לבן 3 כפות מלח דק 5-8 כפות סוכר מי שאוהב מתוק ישים יותר סוכר 3 כוסות מיים מי עדן / מי ברז או עד כמה שהקמח דורש לערבב הכל יחד במיקסר עד ליצרית בצק לבן יפה רך ומריח טוב לתת לנוח בקערת המיקסר עדיין לנקות השיש ומסביב - חחחחחח רק מי שרצה ולהכין כדורים להניח בכלי עם שמן למנוע התייבשות ואחרי שנחו כשעה שעתיים אפשר פחות להתחיל ולפתוח ולמתוח הבצק

ak5

New member
עוגה בחושה ממרח שקדים

אני השתמשתי בממרח שקדים וחרובים מהסופר ועוגה אחת חוסלה תוך כמה דקות עוגת שקדים בחושה איילנד מפורום מתכונים בביסטרו של קלר בלאס וגאס הזדמן לי לאכול את אחת מהעוגות הבחושות הטובות שטעמתי בימי חיי. ניסיתי לשחזר את המתכון אבל לא הצלחתי להבין את הסוד שטמון בה. לאחרונה נתקלתי בו במקרה ברשת והנה הוא ככתבו וכלשונו 140 גרם מחית שקדים 20 גרם סוכר 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות כף דבש 2 ביצים כף ורבע אמרטו 30 גרם קמח מנופה מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים ומקמחים 2 תבניות קפיץ מיניאטוריות. מערבבים במיקסר את המחית והסוכר 2 דקות מוסיפים את החמאה ומערבבים במהירות בינונית עד שהתערובת אוורירית ובהירה 5-6 דקות לערך. מוסיפים את הדבש ואת הביצים (אחת אחת) ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את האמרטו והקמח ומערבבים שוב עד לאיחוד. שופכים את המסה לתבניות ואופים 15 דקות. מצננים ושופכים מעט אמרטו מעל. מקשטים במעט שקדים קלויים ואבקת סוכר. בהצלחה ובתיאבון

ak5

New member
שכחתי לכתוב שהכנתי מכמות כפולה

לשתי תבניות אינגלישקייק חד פעמיות.

ידעתי, AK הכל נראה משו משו../images/Emo3.gif

ואל תתיאש בגלל הצורה של הלחמניות (נכון גם זה חשוב) העיקר שייצא טעים. אחלה דברים הכנת

AK הכל ניראה ../images/Emo59.gif../images/Emo59.gif

איזה כייף לבני ביתך ממש בא לי קרמבו שאתה מכין יו רק המחשבה חורגת אותי

למעלה