יציקת ריצפה

waverider

New member
יציקת ריצפה

מהי הדרך הזולה (אך תקנית) לבידוד מהאדמה לפני היציקה? האם יריעות ניילון מספיקות?

פ123

New member
יציקת רצפה - בידוד

ניילון להפרדה למניעת בריחת מי צמנט הוא בהחלט מספיק.

הפרדת רצפה מהאדמה

היי יריעת ניילון איננה מספיקה!!! יש להפריד את הרצפה מן האדמה לא רק בשל הלחות אלא בעיקר כדי למנוע מכוחות האדמה ללחוץ ולהרוס את הבטון. נהוג להשתמש בארגזי קלקר או כוורות קרטון, אשר חלשים וישברו אם יופעלו הכוחות. ואז יווצר מרווח של אויר עם הזמן. הרצפה תלויה (אני מקווה) ועד התפרקות הארגזים הבטון יהיה חזק . יתכן שתצטרך לחפור באדמה כדי להניח את הארגזים כדי להגיע לגובה הרצוי ביציקה.

פ123

New member
טעות!!

קלקר שמים רק אם הקרקע טופחת!!! מי אמר שזה המקרה? הוא בפרוש יוצק ע"ג הקרקע, זוהי אינה רצפה תלוייה

waverider

New member
לשימחתי האדמה לא עובדת.

לשימחתי האדמה בבית לא עובדת (לראיה 0 סדקים בבית בן 50 שנה!!!) האם בכל זאת מספיק רק ניילון? אם בכל זאת קלקר, באיזה עובי?

פ123

New member
אדמה עובדת?

שוב עובדים בלי תכנון........ אדמה "לא עובדת" על סמך ניסיון? אני לתומי חשבתי שמדובר ברצפה מונחת. אם שמים קלקר על רצפה מונחת הרצפה לא תסדק היא פשוט תישבר, קלקר שמים רק במידה והרצפה נסמכת על קורות ועמודונים.... אינני יודע מהם התנאים כך שאיני יכול לתת תשובה צר לי

waverider

New member
טוב אתה צודק...

אשאל את הקונסטרוקטור שנתן לי את תוכנית היציקה.

waverider

New member
מבירור עם הקונסטרוקטור הומלץ:

מאחר וזו רצפה מונחת (כמו במרתפים) יריעות ביטומניות הן הפתרון! (במאמר מוסגר אמר שגם ניילון יספיק אבל אם אתה רוצה ללכת על בטוח אז יריעות)

פ123

New member
יריעות ביטומניות

להלחים סתם יריעות על הקרקע......ברכה לבטלה. 1. יש לצקת בטון רזה (ב-15) בעובי 5 ס"מ. 2. למרוח פריימר. 3. לפרוס היריעות ולהלחימן. יש להשאיר את היריעות מעבר לקונטור של הרצפה כך שאחרי יציקת הרצפה ניתן יהיה להלחים היריעות ע"ג הקירות מעל לגובה הקרקע מחוץ למבנה (וכך ליצור אמבטיה אטומה) בהצלחה.

waverider

New member
להזכירך...

הבית הוא ישן ולכן לא ניתן להכניס את היריעות ולעטוף את כל הבית. מה עושים אז?

פ123

New member
יריעות

בבניה כמעט ואין חייה כזו בלתי אפשרי, כמו שאמרה נעמי שמר בשירה: ...........,"זה ייתכן, זה אפשרי, כל עוד אנחנו כאן חיים......" שים לב, אלו פרטים עקרוניים בלבד, יש לקבל הנחיות מדוייקות ופשוטות להפליא. העסק לא יקר. בהצלחה

למעלה