יציאה מקו ההתקפה

העוג

New member
עם כל הכבוד לפרופסור

ואולי בגלל ניתוח הסרת המשקפיים שעברתי שהוא עדיין בשלב המצמוצים הטרום שיפוריים אם בכלל

נראה לי בסרטון שהפרופסור משתמש בהדגמות היותר מהירות בתנועת אגן גם כדי לקבל יותר כח להסטה עם הידיים וגם כדי להוציא מעט את פלג הגוף העליון שלו מקו ההתקפה.
אם כבר, אז התרגיל נראה לי יותר כדוגמה לאקונומיות של התנועה/חסכון בתנועה/שמירת מאמץ.
בהדגמות האיטיות, הוא באמת פחות זז עם הגוף ויותר עובד עם הידיים. מביא אותנו אולי לנושא הפייט אס יו טיץ'? - ואולי סתם ההתרשמות הממוצמצת שלי שיסודה בטעות.
מן הסתם יש יתרונות בשמירה על תנועה מינימלית מבחינת המנעות ממאמץ מיותר ובשמירה על יציבות וקו המרכז כשנותנים בעצם ליריב להתרסק עליך, ויש גם חסרונות אם היריב תוקף עם הטעיה קלה או אפילו קצת פחות ממוקד ממה שציפית, או כמו כמה חברה' שההכרות שלי איתם היא גם מהנה וגם כואבת שמסוגלים בקלות לשנות את ההתקפה שלהם במהירות תוך כדי תנועה ותגובה לתגובה שלך, שאז כדאי אולי להיות קצת יותר מחוץ לטווח הפגיעה שלהם ומווקטור המכה. אבל מאחר ולפעמים מקצינים בדריל בהתחלת הלימוד ומתרככים מעט בספרינג - מעניין אם יש סרטון שלו עושה את אותו הדבר בסיטואציה יותר קרבית ופחות לימודית.

CRAZY BOLI

New member
אין לי מושג באייקידו

אבל הוא כן זז עם הרגליים (לפחות ממה שאני רואה), אולי
קשה לראות זאת בגלל הלבוש .
בחלק מהתרגילים (לקראת הסוף) האוקה זז לבד
מעט הצידה .
בכל אופן גם אם הוא לא יצא לגמריי מקו ההתקפה הוא זז מעט
על מנת למצב את עצמו להתקפת נגד כשהוא ממוקם מול 25-50%
מהיריב ולא חזה אל חזה .
בעצם אני מנחש שהוא משתמש בסייד סטפס קטנים פשוט קשה לראות
את זה בגלל אופן הצילום בהתחלה ובגלל הלבוש .

אם הם עמדו אחד מול השני בתחילת התרגיל ואז הזוית השתנתה אז
או שהאוקה זז הצידה או שהמאמן זז הצידה , תזוזה מבצעים עם הרגליים .
בכל אופן ההדגמה יפה , אהבתי את השימוש עם האמה על הראש נראה
כמשהו שעשוי להיות יעיל בטיימינג הנכון .

מה פספסתי ?

למעלה