יציאה מהארון

New in my life

New member
יציאה מהארון

אתמול סיפרתי לחברות שלי שאני ביסקסואלית והיום לעוד חברה.
אני בת 16, וכבר שנה שאני יודעת מי אני (אני רוצה לציין שגם הייתי במערכת יחסים, של שלושה חודשים עם בת - די קצר אבל זה עוד יותר גרם לי להבין מי אני).
החלטתי שזו שנה חדשה ואני רוצה לספר. עכשיו אני מפחדת שמיהרתי בזה שסיפרתי ועשיתי צעד גדול מדי.
הן קיבלו אותי כמו שאני, אבל עדין הכול כול כך מוזר...
לאן מתקדמים מפה?

אוהדאדם

New member
לא חייבים להתקדם

יציאה מהארון, או באופן כללי קבלה של הזהות שלך, היא לא תהליך בקו ישר. היא יותר מרחב שבו את מסתובבת, ואת נוגעת בכל מיני תחנות, הולכת, חוזרת, והכי חשוב, לא ללחוץ יותר מדי על הגז ולא להרגיש שאת "חייבת" לעשות משהו.

אני חושב שטוב שיצאת מהארון. זה טוב מאוד שתהיה לך רשת של חברים שתתמוך בך ותעזור לך, וזה טוב שיהיה לך עם מי לדבר.
אל תרוצי מהר מדי, אל תרגישי שהם חייבים להרגיש כמוך או לאהוב את מה שאת אוהבת - העיקר שהן מקבלות אותך ומוכנות לדבר איתך ולשמוע על מה את אוהבת ומה את רוצה לעשות.

לפעמים נוצרת אצלנו ציפייה לאיזו דרמה גדולה; אולי אחרי שיהיה פיצוץ גדול, נרגיש הקלה או משהו כזה. אבל אין. זה משהו שקורה כל הזמן. לא מפסיקים לצאת מהארון אף פעם, ולכן, כל מה שיש לך לעשות זה ליהנות מזה שיש לך חברות תומכות, ולהמשיך לעשות מה שאת עושה היום.

Apikachu L

New member
על היציאה הראשונה!

האם מיהרת או לא מיהרת, קשה לדעת ורק הזמן יוכל להגיד. את הגלגל אי אפשר להחזיר לאחור בעניין הזה, אז ספקות לא יעזרו, אבל אני מאוד מכיר את זה שהן ממשיכות לכרסם גם שנים אחר כך...
לאן את מתקדמת? לאן שאת רואה לנכון. את יכולה להמשיך לצאת בפני עוד אנשים או לעצור במקום בו את נמצאת ביינתיים. את יכולה לנסות להכיר עוד א/נשים בי, או לא, או לחפש תמיכה, או לחשוב אם לצאת או לא לצאת בפני המשפחה.
אין איזו חובת יציאה מהארון בפני כולם ברגע שיצאת בפני אדם אחד. זה משהו שנעשה באופן מדורג, בזמנים ובמקומות הרלוונטיים, ובעיקר - במקומות בטוחים יותר.
דברים לפעמים מוזרים אחרי יציאה מהארון, וזה טבעי. כל עוד זה לא נעשה מוזר-פוגעני, זה בסדר. זה משמח לשמוע שהן מקבלות אותך, בכל מקרה.

מי שיוצאות בפניה לפעמים צריכה בעצמה זמן מסויים לעכל ולהבין, אז תתכונני לשאלות, או לתגובות קצת נבוכות כאשר את מציינת את זה. חוץ מזה, קבלי הרבה
. בהצלחה.

מזל טוב :)

שמחה לשמוע שעבר לך טוב ומסכימה עם החברה שמעלי לגבי לאן ממשיכים :)

למעלה