יציאה לחו"ל -רוסיה

sharki7

New member
יציאה לחו"ל -רוסיה

שלום,
אני חייל בן 22 ,נולדתי ברוסיה ,
העניין הוא כזה שאני מעוניין לטוס לרוסיה , אינני אזרח של רוסיה ,אך כיוון שנולדתי שם הצבא רוצה אישור מהשגרירות שאינני אזרח רוסי
התקשרתי לשם ושם בלבלו לי את המח ובסוף לא הבנתי מה רוצים ממני ואמרו שלא קיים כזה טופס ,
האם מישהו מנוסה בזה או עבר את זה ויכול לשתף ולעזור?

תודה רבה,

אושי231

New member
לא מכירה את הנושא אך אני מציעה

לך להיעזר במש"קית הת"ש היחידתית וכמובן בגורמי ביטחון מידע ביחידה.
בהצלחה ונסיעה טובה!

SuperShiro

New member
האישור שאתה צריך להציג ברוסיה נקרא

אישור שירות צבאי וניתן להמציאו בקצין העיר. על האישור צריך לחתום קצין העיר עצמו. ממליצה לך לצלצל לקצין העיר באזור מגוריך ולבקש שימציאו לך אישור בחתימת קצין העיר מבעוד מועד (שכן קצין העיר עצמו לא לעולם נוכח במשרד). האישור מהווה אישור רשמי המוכיח כי גויסת על ידי צה״ל ו..... זהו בעיקרון, זה מה שאתה צריך.

sharki7

New member
אבל...

אבל אם כביכול יש לי חובת גיוס ברוסיה לא חושב שבדיוק יהיה להם אכפת אם אני משרת בצבא אחר אלא מחובתי יהיה להתגייס לצבא שלהם

SuperShiro

New member
לא תמיד.

אני לא מעורה בחוק הגיוס הרוסי ובמעמדך מבחינת רשויות הגיוס במקום אך יכולה לומר לך בבטחה שהצגת האישור תביא לאחת משתי אופציות - קיצור שירותך הצבאי בצבא רוסיה משמעותית/ויתור על שירותיך שכן גויסת על פי חוק שירות חובה במדינה אחרת. הגיעו אלי מספר חיילים בסיטואציה זהה לשלך ואת רובם פטרו משירות.

GVBlack

New member
תגובה פשוטה ואלגנטית

אם המשפחה שלך עזבה את רוסיה לפני 21/8/1991 - אתה לא אזרח רוסיה (ככל הנראה). אזרחי ברה"מ שעזבו לפני התאריך הזה - אזרחותם נשללה לפני העזיבה.

אם המשפחה שלך עזבה את רוסיה אחרי התאריך הנ"ל - אתה אזרח רוסי גם אם אין לך דרכון או כל מסמך אחר שמוכיח את זה - אלא אם ההורים שלך פנו בעבר לשגרירות וביקשו לוותר על האזרחות הרוסית.

השגרירות, בעיקרון, צודקת - הם לא אמורים להיות אחראים על אזרחים של מדינות אחרות, ולכן אין להם טופס שאומר ש-X הוא לא אזרח שלהם. אבל כלל האצבע שנתתי למעלה הוא נכון.

בסופו של דבר מה שחשוב לגורמי צה"ל כשהם חותמים לך על טופס אישור היציאה לחו"ל הוא הידיעה שלא תגויס לצבא הרוסי תוך-כדי שהותך ברוסיה - ובשביל זה כל המהומה.

בעבר נסעתי לרוסיה במהלך השירות הצבאי, ולא הייתי צריך להמציא שום מסמך - אבל זה מפני שאין לי אזרחות רוסית, והאזרחות הסובייטית נשללה מאיתנו עם העזיבה.

למעלה